Το «Fish Project» βάζει το ψάρι στο μικροσκόπιο

Ένα ωραίο θαλασσινό ντουέτο με ψαροπωλείο και εστιατόριο δίπλα -δίπλα έστησε η γνωστή αλυσίδα ιχθυοπωλείων «Ιχθύς» στο Χαλάνδρι, με γερό ατού την επιμέλεια του μενού από τον βραβευμένο σεφ Γιάννη Παροίκο και pastry chef τον Θεόδωρο Μωϋσίδη.

Το «Fish Project» βάζει το ψάρι στο μικροσκόπιο

Πάνω στη Λ. Εθνικής Αντιστάσεως, πίσω από μεγάλες ολόφωτες βιτρίνες, ένα κλασικό ψαρομάγαζο, το «Ιχθυοπωλείον» και ένα μοντέρνο εστιατόριο ψαριού, το «Fish Project», συνυπάρχουν αρμονικά. Στους μαρμάρινους πάγκους του ψαρομάγαζου, το τρίτο της επιχείρησης του Κωνσταντίνου Φίλη και της Λένας Χειλετζάρη (η οποία έχει και την επίβλεψη του εστιατορίου), βλέπεις όλη τη θαλασσινή φρεσκαδούρα της μέρας -από λιανόψαρα (μαρίδες, γαύρους, γοπάκια και τα συναφή) μέχρι συναγρίδες και φαγκριά πελαγίσια σε link με τη διάθεση και το πορτοφόλι καθενός. Αν θέλεις μάλιστα, διαλέγεις το ψάρι σου και στο ετοιμάζουν επιτόπου σε ταψί με κάποια συνταγή της αρεσκείας σου ή παίρνεις κάποιο από τα έτοιμα που διαθέτουν στο ψυγείο και το απολαμβάνεις στο σπίτι σου χωρίς φασαρίες και κόπο.

Το «Fish Project» βάζει το ψάρι στο μικροσκόπιο - εικόνα 1

Αν πάλι η βρίσκεσαι σε φάση «τρώω έξω και καλοπερνάω», το εστιατόριο «Fish Project» ακριβώς δίπλα -χωρίζεται από το ψαράδικο από μια «βιβλιοθήκη» με ράφια γεμάτα ελληνικά delicatessen-, είναι ακριβώς ό,τι πρέπει. Ένα εστιατόριο αεράτο, σε μαύρο και λευκό, με λιτές γραμμές, πολύ φωτεινό, με μεγάλες τζαμαρίες για να βλέπεις την κίνηση και μια μεγάλη μπάρα με άκρως εντυπωσιακή «πλάτη» όπου κυριαρχούν δύο υπερμεγέθεις γαρίδες, για τσιμπολόγημα και ποτό ή μια επιλογή από τον κατάλογο του Sushi bar που προσφέρει το μαγαζί.

Το «Fish Project» βάζει το ψάρι στο μικροσκόπιο - εικόνα 2

Ξεκινήσαμε με μια ιωδιούχα σούπα από πετρόψαρα και συνεχίσαμε με μια ορεκτική ρεγγοσαλάτα με χαρουποπαξίμαδο και μια σαλάτα από κινόα, γαρίδες και μάνγκο με ενδιαφέρουσες εναλλαγές υφών και ευχάριστα δροσερό και πικάντικο άρωμα από το φρέσκο κόλιανδρο. Ντελικάτο και καλοφτιαγμένο πιάτο το ψητό λαβράκι γεμιστό με αρωματικά βότανα και ντοματίνια με απροσδόκητη συνοδεία έναν πολύ καλό πουρέ πατάτας. Έδεσμα πεντανόστιμο το ριζότο με σουπιές και το μελάνι τους -al dente και ωραία χυλωμένο-, και εξίσου πεντανόστιμο το χταπόδι με τη φάβα.

Το «Fish Project» βάζει το ψάρι στο μικροσκόπιο - εικόνα 3

Ως επιδόρπιο, επιλέξαμε την τάρτα λεμόνι με σος βασιλικού και παγωτό αρωματισμένο με βανίλια Μαδαγασκάρης και το brownie με κρέμα σοκολάτας αρωματισμένη με ελληνικό καφέ και σορμπέ βατόμουρο -και τα δύο ελαφρά και όπως πρέπει σαν φινάλε για ένα ψαρογεύμα. Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε τα πολύ καλά sushi του μαγαζιού που κινούνται σε νεωτερικό στιλ, για παράδειγμα το inside out με γαρίδα τεμπούρα, σολομό και sweet mayo και το new style sashimi με καψαλισμένο τόνο και φιστίκι Αιγίνης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.