Σύγχρονη comfort γλύκα στο ολοκαίνουργιο «ERGON House»

Στο εντυπωσιακό εστιατόριο του foodie ξενοδοχείου-hub γεύσης μπορούν άνετα να τρών’ τα συνεργεία, οι ξένοι που θέλουν μια τίμια, νόστιμη προσέγγιση της ελληνικής κουζίνας αλλά και όλοι εμείς που το κάνουμε ήδη.

Σύγχρονη comfort γλύκα στο ολοκαίνουργιο «ERGON House»

Αυτό που νιώθω καθισμένος στο εστιατόριο του flagship «ERGON House», το οποίο μόλις άνοιξε τις πόρτες του στη Μητροπόλεως, είναι ένα αίσθημα γλυκιάς χαλάρωσης, με δόσεις ζωντάνιας κι ευχάριστης ανθρωπίλας. Σαν να βρίσκομαι στο κέντρο μιας μεγάλης αγοράς –σαν το Καπάνι της Θεσσαλονίκης– και να ρουφάω ενέργεια και νόστιμα ερεθίσματα.

Το ψηλοτάβανο κτίριο είναι από αυτά που μόνο σε μητροπόλεις όπως η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο στεγάζουν συνήθως εστιατόρια. Στα ταβάνια φαίνεται γυμνός ο σκελετός του από μπετόν και σίδερο, ενώ τα τούβλα δεν τα κρύβουν με σοβά, απλώς τα βάφουν άσπρα. Στο κέντρο υπάρχει ένα τεράστιο μπαρ τυριών και αλλαντικών: από τη μία ψωνίζεις για το σπίτι και από την άλλη κάθεσαι στα στουλ-καρέκλες και τρως.

Σύγχρονη comfort γλύκα στο ολοκαίνουργιο «ERGON House» - εικόνα 1

Τα μεγάλα τραπέζια κυρίως ξύλινα, οι καρέκλες το ίδιο, σε τρία διαφορετικά σχέδια και χρώματα (φυσικό, άσπρο, μαύρο), στο βάθος η τοιχογραφία με το ιδιαίτερο στιλ Illustration των beetrootdesign αφηγείται το δημώδες τραγούδι «Του νεκρού αδελφού». Ο χώρος στο αίθριο, με την τεράστια, εντυπωσιακή θεά του κυνηγιού Άρτεμη που ζωγράφισε ο διακεκριμένος street artist INO, έχει τη λογική καφενείου στην επίπλωσή του και αν καθίσεις στα στουλ στην τζαμαρία της εισόδου, ο ρυθμός της πόλης ξετυλίγεται μπροστά σου.

Η κουζίνα εμπνέεται από την Agora (παντοπωλείο, χασάπικο, ψαράδικο) και, φυσικά, από τα προϊόντα Ergon, σε μια μαγειρική λογική που καλλιεργεί την comfort οικειότητα. Το νιώθεις αμέσως στην απροσποίητη εκφραστικότητα μιας νεοελληνικής σαλάτας με ωραία ντοματίνια, ψητές πιπεριές, τριμμένη φέτα, κρεμμύδι, αφυδατωμένες ελιές Καλαμών και πίτες στη βάση του πιάτου, να νοτίζονται από το ωραίο ντρέσινγκ, ή στα μυρωδάτα τσιγαριαστά χόρτα με πιπεριές Φλωρίνης, ντοματίνια κι αιχμηρό λαδολέμονο.

Σύγχρονη comfort γλύκα στο ολοκαίνουργιο «ERGON House» - εικόνα 2

Στον πρωτότυπα νεο-παραδοσιακό γύρο καπνιστής σαρδέλας πάνω σε τραγανή ροδίτικη λαδόπιτα και στη βαθιά νοστιμάδα πέτουρων Αραβησσού με σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά και από πάνω τριμμένη φέτα. Η γκουρμεδιά του πεϊνιρλί με λιωμένη γραβιέρα, κρόκο αβγού, κοτόπουλο και φρέσκια τρούφα είναι ηδονή, μην τη χάσετε! Η Greek Pavlova με αέρινες μαρέγκες, γιαούρτι και βύσσινο, όπως και το very σοκολατένιο Σικάγο αξίζουν.

Περισσότερες πληροφορίες

Ergon House

Μητροπόλεως 23, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η συλλεκτική φιάλη του Ούζου Πλωμαρίου υποκλίνεται στα καΐκια

Ζήτω τα τρεχαντήρια και τα λίμπερτι, οι βαρκαλάδες και οι γάιτες. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου αφιερώνει τη δεύτερη συλλεκτική του φιάλη στην ομορφιά και την ξυλοναυπηγική τέχνη των ελληνικών καϊκιών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
23/09/2022

Ένα ξεχωριστό γαστρονομικό event έρχεται στο "Saradari" της Κρήτης

Ο ταλαντούχος σεφ Χρήστος Λάπας υποδέχεται τον Άγγελο Λάντο και τον Ηλία Σκουλά για ένα μοναδικό six hands dinner.

Selene (Σαντορίνη)

Η κουζίνα της "Σελήνης", με επικεφαλής τον Έκτορα Μποτρίνι, μπήκε στη σαντορινιά της φάση και δίνει την ιδανική ευκαιρία για ένα long weekend στο νησί.

Άνταμ Κοντοβά, τι ετοιμάζεις στο Κάιρο;

Ο Άνταμ Κοντοβάς μιλά στο Δημήτρη Αντωνόπουλο για τα νέα του πλάνα στην Αίγυπτο.

Σαμοΐλης-Pronzato-Κατάρας αποχαιρετούν το καλοκαίρι στην "Cantina" της Σίφνου

Το ιδιαίτερο spot του Γιώργου Σαμοΐλη αποχαιρετά το καλοκαίρι με ένα ιδιαίτερο "six-hands" event.

"The Best Chef Awards": Ο Ισπανός Dabiz Muñoz ξανά στην κορυφή των 100 καλύτερων σεφ του κόσμου

Η προβοκατόρικη high-end γαστρονομική άποψη του εκκεντρικού Dabiz Muñoz τον καθιστά για μια ακόμη χρονιά ως κορυφαίο σεφ του πλανήτη σύμφωνα με το θεσμό των "The Best Chef Awards".

Ανακαλύπτουμε το γαστρονομικό χαρτοφυλάκιο του Πειραιά στο "Piraeus Taste Festival: Sea Food and More"

Με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, διοργανώνεται για πρώτη χρονιά το "Piraeus Taste Festival: Sea Food and More" με παράλληλες εκδηλώσεις στο Μικρολίμανο, την Πλατεία Αλεξάνδρας, το Πασαλιμάνι και την Πειραϊκή.