6 ιδέες για γευστική dolce vita στην Αθήνα

Από το κέντρο της πόλης μέχρι τα βόρεια και τα νότια προάστια, επιλέγουμε έξι στέκια και ισάριθμα σενάρια προσεγμένης ιταλοφαγίας.

6 ιδέες για γευστική dolce vita στην Αθήνα

Από το κέντρο της πόλης μέχρι τα βόρεια και τα νότια προάστια, επιλέγουμε έξι στέκια και ισάριθμα σενάρια προσεγμένης ιταλοφαγίας.

#1 «Da Bruno»

6 ιδέες για γευστική dolce vita στην Αθήνα - εικόνα 1

Τριάντα και κάτι χρόνια στο ιταλιάνικο γαστρονομικό στερέωμα της πόλης, το ζεστό στέκι του Δημήτρη Τσουκάρη στο Παλαιό Φάληρο ποντάρει στο γευστικό ρεπερτόριο μιας αυθεντικής τρατορίας. Τα πιάτα του μήνα κρύβουν πάντα διαμαντάκια, το ίδιο και η λίστα με τα ντιζεστίφ, ενώ το προφιτερόλ με τα αφράτα σου, που βουτάς σε φοντί σοκολάτας, είναι must.

#2 «Cupola»

6 ιδέες για γευστική dolce vita στην Αθήνα - εικόνα 2

Ψηλοτάβανη σάλα, ανοιχτή κουζίνα και στον τοίχο του πολύ δημοφιλούς ιταλικού του Παγκρατίου η επιγραφή «Butta la pasta» σου ανοίγει την όρεξη για ωραία pasta (fresca εν προκειμένω), πίτσα σε ειδικό φούρνο και τις υπόλοιπες ιταλικές γεύσεις του σεφ Stefano Rossi. Μια αξιόλογη λίστα κρασιών και aperitivi συμπληρώνουν την εικόνα.

#3 «Italίδα»

6 ιδέες για γευστική dolce vita στην Αθήνα - εικόνα 3

Κάτω στον Πειραιά, έκανε αίσθηση με το που άνοιξε τόσο με το ατμοσφαιρικό ντεκόρ της όσο και με το ωραίο μενού που επιμελείται ο Κώστας Τσίγκας και σταχυολογεί αυθεντικές γεύσεις της Μπότας, οικείες και πιο ιδιαίτερες. Τo vitello tonnato, η καρμπονάρα και κάποια από τις πίτσες με τα ψαγμένα toppings ανάμεσα στα γευστικά «πρέπει».

#4 «Aperio Cucina & Vino»

6 ιδέες για γευστική dolce vita στην Αθήνα - εικόνα 4

Το γευστικό σενάριο στο ολοκαίνουργιο all day ιταλικό του Χολαργού ξεκινά να γράφεται από νωρίς με προτάσεις για brunch και συνεχίζεται μέχρι αργά με φρεσκοψημένη πίτσα και άλλες ιταλικές γεύσεις, μαζί με κρασιά από τον ελληνικό και τον ιταλικό αμπελώνα, κοκτέιλ και ωραίες μουσικές από DJ.

#5 «Mano d’Oro»

6 ιδέες για γευστική dolce vita στην Αθήνα - εικόνα 5

Στο στιλάτο lounge bar-restaurant που δημιούργησαν ο Παναγιώτης και ο Λεωνίδας Μπέλμπας απολαμβάνεις πριν απ’ όλα την υπέροχη θέα στον κόλπο της Βουλιαγμένης και στη συνέχεια τις ωραίες γεύσεις, όπως η κλασική ναπολιτάνικη πίτσα και η pasta fresca με αβγά σε πολλές συνταγές. Εναλλακτικά οι αναπαυτικοί καναπέδες προσφέρονται για lounging και τσιμπολόγημα.

#6 «Parlo»

6 ιδέες για γευστική dolce vita στην Αθήνα - εικόνα 6

Ανοιχτόκαρδο και cosy, συνδυάζει τη μίνιμαλ ατμόσφαιρα με τη θαλπωρή του ξύλου και, παρότι βρίσκεται σε μια off-Broadway γωνιά του Νέου Ψυχικού, γεμίζει καθημερινά. Εδώ κάνουμε focus σε κάποια από τις διάσημες πίτσες του μαγαζιού, στην pasta fresca και στα σωστά ριζότο, τα οποία απολαμβάνουμε σε πλούσιες μερίδες και καλές τιμές.


Περισσότερες πληροφορίες

Da Bruno

Αγ. Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Parlo

Αδριανείου 25Α & Βεάκη, Ν. Ψυχικό
  • Ethnic κουζίνες

Cupola

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι
  • Ethnic κουζίνες

Italida

Φιλελλήνων 9, Πειραιάς
  • Ethnic κουζίνες

Aperio Cucina & Vino

Λεωφ. Μεσογείων 258, Χολαργός
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
01/05/2024

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.