Το «Choureal» ήρθε στην Αθήνα

Πρώτη γεύση από τα διάσημα σουδάκια της Θεσσαλονίκης που εδώ και λίγες ημέρες συνεχίζουν την καριέρα τους στο αθηναϊκό downtown.

Το «Choureal» ήρθε στην Αθήνα

Οι μεθυστικές μυρωδιές από μια παρτίδα σου που μόλις είχε μπει στο φούρνο με τύλιξαν με το που έφτασα στο αδερφάκι του διάσημου «Choureal» της Θεσσαλονίκης, το οποίο μετρά ελάχιστες ημέρες λειτουργίας στην καρδιά της Αθήνας.

Η φήμη του πηγάζει από τα εξαιρετικά του σουδάκια, αφράτα και τραγανά όσο χρειάζεται, τα οποία γεμίζεις με παγωτό ή κρεμ πατισερί, κατόπιν επιλέγεις το topping της αρεσκείας σου ανάμεσα σε διαφορετικές σος σοκολάτας και το κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου προφιτερόλ είναι έτοιμο και πολύ νόστιμο. Τα σουδάκια είναι πάντα της ώρας, δεν υπάρχει τίποτα κατεψυγμένο και τα πάντα παρασκευάζονται επί τόπου· μέχρι το θρυμματισμένο μπισκότο βουτύρου και τα «δάκρυα» σοκολάτας Valrhona με τα οποία μπορείς να γαρνίρεις το γλύκισμά σου.

Το «Choureal» ήρθε στην Αθήνα - εικόνα 1

Και οι σος σοκολάτας όμως, κάθε μια με δικό της χαρακτήρα και υφή βασίζονται στην εκλεκτή παλέτα της Valrhona όπως αυτή η πολύ φίνα με λευκή σοκολάτα και μανταρίνι που προτίμησα για το δικό μου προφιτερόλ – υπάρχει ακόμα μια πολύ ιδιαίτερη με γλυκόριζα και ακατέργαστη ζάχαρη, και φυσικά πιο κλασικές όπως η bitter με έντονο κακάο, γάλακτος όπως και λευκή για όσους προτιμούν τις πιο γλυκές γεύσεις.

Όλες οι προτάσεις ακολουθούν την ήπια οδό ως προς την ηδύτητα, κάτι που ισχύει και για τα υπόλοιπα γλυκά που κοσμούν την κομψή βιτρίνα του «Choureal»: αέρινο σου καραμελέ, με κρέμα ζαχαροπλαστικής και τραγανή καραμέλα, πολλά και διαφορετικά εκλέρ, από κλασικό με μαύρο γλάσο μέχρι λευκό με κρέμα λεμονιού, αλλά και όμορφα paris brest με κρέμα ή σοκολάτα. Σημειώστε πως υπάρχουν τρεις μερίδες προφιτερόλ (ατομικό, μεσαίο και οικογενειακό), ενώ αν αποφασίσετε να το απολαύσετε επί τόπου μπορείτε να το συνοδεύσετε με έναν signature espresso choureal και εκλεκτά τσάγια Kusmi.

i Ερμού 18 & Διομείας 2, Σύνταγμα | 2103317883

Το «Choureal» ήρθε στην Αθήνα - εικόνα 2
Το «Choureal» ήρθε στην Αθήνα - εικόνα 3

Το «Choureal» ήρθε στην Αθήνα - εικόνα 4

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.