Το «Choureal» ήρθε στην Αθήνα

Πρώτη γεύση από τα διάσημα σουδάκια της Θεσσαλονίκης που εδώ και λίγες ημέρες συνεχίζουν την καριέρα τους στο αθηναϊκό downtown.

Το «Choureal» ήρθε στην Αθήνα

Οι μεθυστικές μυρωδιές από μια παρτίδα σου που μόλις είχε μπει στο φούρνο με τύλιξαν με το που έφτασα στο αδερφάκι του διάσημου «Choureal» της Θεσσαλονίκης, το οποίο μετρά ελάχιστες ημέρες λειτουργίας στην καρδιά της Αθήνας.

Η φήμη του πηγάζει από τα εξαιρετικά του σουδάκια, αφράτα και τραγανά όσο χρειάζεται, τα οποία γεμίζεις με παγωτό ή κρεμ πατισερί, κατόπιν επιλέγεις το topping της αρεσκείας σου ανάμεσα σε διαφορετικές σος σοκολάτας και το κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου προφιτερόλ είναι έτοιμο και πολύ νόστιμο. Τα σουδάκια είναι πάντα της ώρας, δεν υπάρχει τίποτα κατεψυγμένο και τα πάντα παρασκευάζονται επί τόπου· μέχρι το θρυμματισμένο μπισκότο βουτύρου και τα «δάκρυα» σοκολάτας Valrhona με τα οποία μπορείς να γαρνίρεις το γλύκισμά σου.

Το «Choureal» ήρθε στην Αθήνα - εικόνα 1

Και οι σος σοκολάτας όμως, κάθε μια με δικό της χαρακτήρα και υφή βασίζονται στην εκλεκτή παλέτα της Valrhona όπως αυτή η πολύ φίνα με λευκή σοκολάτα και μανταρίνι που προτίμησα για το δικό μου προφιτερόλ – υπάρχει ακόμα μια πολύ ιδιαίτερη με γλυκόριζα και ακατέργαστη ζάχαρη, και φυσικά πιο κλασικές όπως η bitter με έντονο κακάο, γάλακτος όπως και λευκή για όσους προτιμούν τις πιο γλυκές γεύσεις.

Όλες οι προτάσεις ακολουθούν την ήπια οδό ως προς την ηδύτητα, κάτι που ισχύει και για τα υπόλοιπα γλυκά που κοσμούν την κομψή βιτρίνα του «Choureal»: αέρινο σου καραμελέ, με κρέμα ζαχαροπλαστικής και τραγανή καραμέλα, πολλά και διαφορετικά εκλέρ, από κλασικό με μαύρο γλάσο μέχρι λευκό με κρέμα λεμονιού, αλλά και όμορφα paris brest με κρέμα ή σοκολάτα. Σημειώστε πως υπάρχουν τρεις μερίδες προφιτερόλ (ατομικό, μεσαίο και οικογενειακό), ενώ αν αποφασίσετε να το απολαύσετε επί τόπου μπορείτε να το συνοδεύσετε με έναν signature espresso choureal και εκλεκτά τσάγια Kusmi.

i Ερμού 18 & Διομείας 2, Σύνταγμα | 2103317883

Το «Choureal» ήρθε στην Αθήνα - εικόνα 2
Το «Choureal» ήρθε στην Αθήνα - εικόνα 3

Το «Choureal» ήρθε στην Αθήνα - εικόνα 4

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
17/09/2025

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.