Το «Choureal» ήρθε στην Αθήνα

Πρώτη γεύση από τα διάσημα σουδάκια της Θεσσαλονίκης που εδώ και λίγες ημέρες συνεχίζουν την καριέρα τους στο αθηναϊκό downtown.

Το «Choureal» ήρθε στην Αθήνα

Οι μεθυστικές μυρωδιές από μια παρτίδα σου που μόλις είχε μπει στο φούρνο με τύλιξαν με το που έφτασα στο αδερφάκι του διάσημου «Choureal» της Θεσσαλονίκης, το οποίο μετρά ελάχιστες ημέρες λειτουργίας στην καρδιά της Αθήνας.

Η φήμη του πηγάζει από τα εξαιρετικά του σουδάκια, αφράτα και τραγανά όσο χρειάζεται, τα οποία γεμίζεις με παγωτό ή κρεμ πατισερί, κατόπιν επιλέγεις το topping της αρεσκείας σου ανάμεσα σε διαφορετικές σος σοκολάτας και το κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου προφιτερόλ είναι έτοιμο και πολύ νόστιμο. Τα σουδάκια είναι πάντα της ώρας, δεν υπάρχει τίποτα κατεψυγμένο και τα πάντα παρασκευάζονται επί τόπου· μέχρι το θρυμματισμένο μπισκότο βουτύρου και τα «δάκρυα» σοκολάτας Valrhona με τα οποία μπορείς να γαρνίρεις το γλύκισμά σου.

Το «Choureal» ήρθε στην Αθήνα - εικόνα 1

Και οι σος σοκολάτας όμως, κάθε μια με δικό της χαρακτήρα και υφή βασίζονται στην εκλεκτή παλέτα της Valrhona όπως αυτή η πολύ φίνα με λευκή σοκολάτα και μανταρίνι που προτίμησα για το δικό μου προφιτερόλ – υπάρχει ακόμα μια πολύ ιδιαίτερη με γλυκόριζα και ακατέργαστη ζάχαρη, και φυσικά πιο κλασικές όπως η bitter με έντονο κακάο, γάλακτος όπως και λευκή για όσους προτιμούν τις πιο γλυκές γεύσεις.

Όλες οι προτάσεις ακολουθούν την ήπια οδό ως προς την ηδύτητα, κάτι που ισχύει και για τα υπόλοιπα γλυκά που κοσμούν την κομψή βιτρίνα του «Choureal»: αέρινο σου καραμελέ, με κρέμα ζαχαροπλαστικής και τραγανή καραμέλα, πολλά και διαφορετικά εκλέρ, από κλασικό με μαύρο γλάσο μέχρι λευκό με κρέμα λεμονιού, αλλά και όμορφα paris brest με κρέμα ή σοκολάτα. Σημειώστε πως υπάρχουν τρεις μερίδες προφιτερόλ (ατομικό, μεσαίο και οικογενειακό), ενώ αν αποφασίσετε να το απολαύσετε επί τόπου μπορείτε να το συνοδεύσετε με έναν signature espresso choureal και εκλεκτά τσάγια Kusmi.

i Ερμού 18 & Διομείας 2, Σύνταγμα | 2103317883

Το «Choureal» ήρθε στην Αθήνα - εικόνα 2
Το «Choureal» ήρθε στην Αθήνα - εικόνα 3

Το «Choureal» ήρθε στην Αθήνα - εικόνα 4

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
04/12/2025

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.

Καλησπέρα σας, έχετε κάνει "κάποια" κράτηση;

Συνήθως έτσι ξεκινάει η επικοινωνία με το service σε ένα "κάποιο" εστιατόριο της πόλης μας. Μετά ακολουθούν διάφορα. Και καλά, και – δυστυχώς – στραβά…