Ο κομψός ιαπωνισμός του «Onuki» στην «Costa Navarino»

Ανοιχτόκαρδο κομψό στυλιζάρισμα και ωραία γιαπωνέζικη κουζίνα από τον Σταμάτη Σκριάπα στο καινούργιο εστιατόριο του εμβληματικού resort complex.

Ο κομψός ιαπωνισμός του «Onuki» στην «Costa Navarino»

Ανοιχτόκαρδο κομψό στυλιζάρισμα και ωραία γιαπωνέζικη κουζίνα από τον Σταμάτη Σκριάπα στο καινούργιο εστιατόριο του εμβληματικού resort complex.

Ο κομψός ιαπωνισμός του «Onuki» στην «Costa Navarino» - εικόνα 1

Στο νέο κομψό γιαπωνέζικο εστιατόριο της «Costa Navarino», το «Onuki», ιθύνων νους είναι ο Σταμάτης Σκριάπας που έχουμε εκτιμήσει ήδη την κουζίνα του (ex chef στα «Kiku»). Το «Onuki» είναι ένα ευρύτερο concept που ως fun restaurant πρόκειται να αναπτυχθεί μέσα στα επόμενα χρόνια. Η κουζίνα του είναι προσεγμένη και ψαγμένη, με ιδιαίτερους γευστικούς νεωτερισμούς.

Να όπως το γευστικότατο καρπάτσιο τόνου που αποκτάει νόστιμο edge από μια βινεγκρέτ με miso και πλαισιώνεται από το χαρισματικό άρωμα φρέσκιας τρούφας. Ή ακόμη τα αέρινα deep fried κομμάτια μελιτζάνας με φρέσκια τρούφα και τραγανές κλωστές πιπεριάς που τα βουτάς στο γλυκό umami μιας ponzu sauce. Η τρούφα είναι από τα αγαπημένα υλικά του Σκριάπα και το λάδι της συντονίζεται πολύ ωραία μ' έναν συνδυασμό άψογα ψημένων γαρίδων και χτενιών με πικάντικη νοστιμιά μιας σάλτσας τζίντζερ. Αλλά και σε μια απλή εκ πρώτης όψεως σαλάτα φυκιών η ιδιαίτερη φροντίδα φαίνεται από το δροσερό παιχνίδισμα των υφών τους υπογραμμισμένο από ένα ντρέσινγκ λεμονιού yuzu με ελαιόλαδο.

Ο κομψός ιαπωνισμός του «Onuki» στην «Costa Navarino» - εικόνα 2

Η ιδέα μιας ανάλαφρης πάπιας μου αρέσει, αλλά στο πιάτο που δοκίμασα από το θεωρητικά ιντριγκαδόρικο στοιχείο μιας σάλτσας με τρούφα και wasabi έλειπε η δύναμη που θα μπορούσε να οδηγήσει στην έξαψη. Τα καλοφτιαγμένα σούσι έχουν μεγάλη ποικιλία τόσο σαν nigiri και κλασσικά ρολά, όσο και σαν πιο φαντεζί σπεσιαλιτέ.

Τα χαριτωμένα mochi γεμισμένα με παγωτό δεν τα βρίσκεις εύκολα τόσο καλά, τα σορμπέ και τα παγωτά είναι πολύ καλοφτιαγμένα με εκφραστική την κάθε γεύση και πολύ ωραίες τις υφές τους, και η κρέμα λεμονιού ντελικάτη και άκρως δροσιστική.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα ξεχωριστό γαστρονομικό event έρχεται στο "Saradari" της Κρήτης

Ο ταλαντούχος σεφ Χρήστος Λάπας υποδέχεται τον Άγγελο Λάντο και τον Ηλία Σκουλά για ένα μοναδικό six hands dinner.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/09/2022

Selene (Σαντορίνη)

Η κουζίνα της "Σελήνης", με επικεφαλής τον Έκτορα Μποτρίνι, μπήκε στη σαντορινιά της φάση και δίνει την ιδανική ευκαιρία για ένα long weekend στο νησί.

Άνταμ Κοντοβά, τι ετοιμάζεις στο Κάιρο;

Ο Άνταμ Κοντοβάς μιλά στο Δημήτρη Αντωνόπουλο για τα νέα του πλάνα στην Αίγυπτο.

Σαμοΐλης-Pronzato-Κατάρας αποχαιρετούν το καλοκαίρι στην "Cantina" της Σίφνου

Το ιδιαίτερο spot του Γιώργου Σαμοΐλη αποχαιρετά το καλοκαίρι με ένα ιδιαίτερο "six-hands" event.

"The Best Chef Awards": Ο Ισπανός Dabiz Muñoz ξανά στην κορυφή των 100 καλύτερων σεφ του κόσμου

Η προβοκατόρικη high-end γαστρονομική άποψη του εκκεντρικού Dabiz Muñoz τον καθιστά για μια ακόμη χρονιά ως κορυφαίο σεφ του πλανήτη σύμφωνα με το θεσμό των "The Best Chef Awards".

Ανακαλύπτουμε το γαστρονομικό χαρτοφυλάκιο του Πειραιά στο "Piraeus Taste Festival: Sea Food and More"

Με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, διοργανώνεται για πρώτη χρονιά το "Piraeus Taste Festival: Sea Food and More" με παράλληλες εκδηλώσεις στο Μικρολίμανο, την Πλατεία Αλεξάνδρας, το Πασαλιμάνι και την Πειραϊκή.

Στο φεστιβάλ "Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας" θα μάθετε τα πάντα για την κρητική κουζίνα

Ο γαστρονομικός θεσμός της Κρήτης που εστιάζει στην ανάδειξη του πλούτου της κρητικής γης και της τοπικής κουζίνας επιστρέφει στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου για 4η χρονιά.