Ο κομψός ιαπωνισμός του «Onuki» στην «Costa Navarino»

Ανοιχτόκαρδο κομψό στυλιζάρισμα και ωραία γιαπωνέζικη κουζίνα από τον Σταμάτη Σκριάπα στο καινούργιο εστιατόριο του εμβληματικού resort complex.

Ο κομψός ιαπωνισμός του «Onuki» στην «Costa Navarino»

Ανοιχτόκαρδο κομψό στυλιζάρισμα και ωραία γιαπωνέζικη κουζίνα από τον Σταμάτη Σκριάπα στο καινούργιο εστιατόριο του εμβληματικού resort complex.

Ο κομψός ιαπωνισμός του «Onuki» στην «Costa Navarino» - εικόνα 1

Στο νέο κομψό γιαπωνέζικο εστιατόριο της «Costa Navarino», το «Onuki», ιθύνων νους είναι ο Σταμάτης Σκριάπας που έχουμε εκτιμήσει ήδη την κουζίνα του (ex chef στα «Kiku»). Το «Onuki» είναι ένα ευρύτερο concept που ως fun restaurant πρόκειται να αναπτυχθεί μέσα στα επόμενα χρόνια. Η κουζίνα του είναι προσεγμένη και ψαγμένη, με ιδιαίτερους γευστικούς νεωτερισμούς.

Να όπως το γευστικότατο καρπάτσιο τόνου που αποκτάει νόστιμο edge από μια βινεγκρέτ με miso και πλαισιώνεται από το χαρισματικό άρωμα φρέσκιας τρούφας. Ή ακόμη τα αέρινα deep fried κομμάτια μελιτζάνας με φρέσκια τρούφα και τραγανές κλωστές πιπεριάς που τα βουτάς στο γλυκό umami μιας ponzu sauce. Η τρούφα είναι από τα αγαπημένα υλικά του Σκριάπα και το λάδι της συντονίζεται πολύ ωραία μ' έναν συνδυασμό άψογα ψημένων γαρίδων και χτενιών με πικάντικη νοστιμιά μιας σάλτσας τζίντζερ. Αλλά και σε μια απλή εκ πρώτης όψεως σαλάτα φυκιών η ιδιαίτερη φροντίδα φαίνεται από το δροσερό παιχνίδισμα των υφών τους υπογραμμισμένο από ένα ντρέσινγκ λεμονιού yuzu με ελαιόλαδο.

Ο κομψός ιαπωνισμός του «Onuki» στην «Costa Navarino» - εικόνα 2

Η ιδέα μιας ανάλαφρης πάπιας μου αρέσει, αλλά στο πιάτο που δοκίμασα από το θεωρητικά ιντριγκαδόρικο στοιχείο μιας σάλτσας με τρούφα και wasabi έλειπε η δύναμη που θα μπορούσε να οδηγήσει στην έξαψη. Τα καλοφτιαγμένα σούσι έχουν μεγάλη ποικιλία τόσο σαν nigiri και κλασσικά ρολά, όσο και σαν πιο φαντεζί σπεσιαλιτέ.

Τα χαριτωμένα mochi γεμισμένα με παγωτό δεν τα βρίσκεις εύκολα τόσο καλά, τα σορμπέ και τα παγωτά είναι πολύ καλοφτιαγμένα με εκφραστική την κάθε γεύση και πολύ ωραίες τις υφές τους, και η κρέμα λεμονιού ντελικάτη και άκρως δροσιστική.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.