Στα Μελίσσια για θαλασσινά

Μια καινούργια μοντέρνα ταβέρνα ντυμμένη στα μπλε και στα λευκά άνοιξε πανιά πάνω στη λεωφόρο Δημοκρατίας.

Στα Μελίσσια για θαλασσινά

Ευρύχωρη, διακοσμημένη σε λευκό και μπλε με σχοινιά, καθρέφτες που μοιάζουν με φινιστρίνια και γαλάζιους σωλήνες να δημιουργούν γραμμικά μοτίβα στους τοίχους, η «Πορφύρα», που άνοιξε πρόσφατα στα Μελίσσια, έχει αρκετά διαφορετικό στιλ από το πιο παραδοσιακών τόνων αδελφό «Κοράλλι», το οποίο φτάνει πια τα δεκατρία χρόνια ιστορίας στη Νέα Ερυθραία. Μεσημέρι-βράδυ στην καινούργια μοντέρνα ταβέρνα της Λεωφόρου Δημοκρατίας θα βρείτε πορφύρες, κυδώνια, γυαλιστερές και αχινούς, μύδια σαγανάκι, μάγουλα ράσας λεμονάτα, τηγανητά καβουράκια, αθερίνα και γαλέο και ακόμη πολλές ιδέες για ουζο-μεζεδολόγημα, ενώ δεν λείπουν και οι θαλασσινές μακαρονάδες, καθώς επίσης και το ψάρι ημέρας. Εκτός από τον εσωτερικό χώρο θα τα δοκιμάσετε και στα τραπέζια που στρώνουν στην πρασιά, μπροστά στο μαγαζί. Περισσότερα θα σας γράψουμε μόλις τα δοκιμάσουμε.

Λεωφ. Δημοκρατίας 29 & 25ης Μαρτίου, Μελίσσια, 2108100042.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι 5 must - see γαστρονομικές ταινίες για το καλοκαίρι

Πρόσφατες αξιοσημείωτες παραγωγές που δίνουν τον τόνο στη θερινή ραστώνη των σινεφίλ και γαστροφίλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
10/08/2022

Ένας "Tsiftis" στα Ιλίσια

Το νέο εστιατόριο του Σήφη Μανουσέλη απλώνει τραπέζια σε έναν όμορφο πεζόδρομο των Ιλισίων, έχει το χαλαρό ύφος μιας γαστροταβέρνας και, κυρίως, γεύσεις που έχουν κάτι να πουν.

World’s 50 Best Restaurants: Τάσεις και εξελίξεις στον κόσμο της γαστρονομίας

Αβανγκάρντ ή low tech; Βιγκανιστές ή κρεατολάγνοι; Ποιες είναι οι τάσεις που αναδεικνύονται μέσα από τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου; Ένας κορυφαίος θεσμός επιδρά στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή προβάλλοντας τους influencers της γαστρονομίας.

Ο "Βασίλαινας" βάφτηκε μπλε

Το "Vassilenas Blue", η θερινή βερσιόν του ιστορικού και πολυβραβευμένου εστιατορίου του Θανάση Βασίλαινα, σήκωσε αυλαία στην Αντίπαρο. Πήραμε μια πρώτη, ωραία θαλασσινή γεύση και αναμεταδίδουμε.

Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική "Σελήνη", και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.

Psaropoula

Μια ιστορική ψαροταβέρνα περνά σε νέα εποχή χάρη στον Σπύρο Κερκύρα και τους συνεργάτες του, με επιμέλεια της κουζίνας από τον Γιάννη Λιόκα.

"Σαρδελάκι με θέα": Με πλώρη για τα νότια

Ανόθευτες γεύσεις και casual θαλασσογραφία με μαέστρο το κύμα δίνουν τον τόνο στο δημοφιλές στέκι στη Βουλιαγμένη.