Στα Μελίσσια για θαλασσινά

Μια καινούργια μοντέρνα ταβέρνα ντυμμένη στα μπλε και στα λευκά άνοιξε πανιά πάνω στη λεωφόρο Δημοκρατίας.

Στα Μελίσσια για θαλασσινά

Ευρύχωρη, διακοσμημένη σε λευκό και μπλε με σχοινιά, καθρέφτες που μοιάζουν με φινιστρίνια και γαλάζιους σωλήνες να δημιουργούν γραμμικά μοτίβα στους τοίχους, η «Πορφύρα», που άνοιξε πρόσφατα στα Μελίσσια, έχει αρκετά διαφορετικό στιλ από το πιο παραδοσιακών τόνων αδελφό «Κοράλλι», το οποίο φτάνει πια τα δεκατρία χρόνια ιστορίας στη Νέα Ερυθραία. Μεσημέρι-βράδυ στην καινούργια μοντέρνα ταβέρνα της Λεωφόρου Δημοκρατίας θα βρείτε πορφύρες, κυδώνια, γυαλιστερές και αχινούς, μύδια σαγανάκι, μάγουλα ράσας λεμονάτα, τηγανητά καβουράκια, αθερίνα και γαλέο και ακόμη πολλές ιδέες για ουζο-μεζεδολόγημα, ενώ δεν λείπουν και οι θαλασσινές μακαρονάδες, καθώς επίσης και το ψάρι ημέρας. Εκτός από τον εσωτερικό χώρο θα τα δοκιμάσετε και στα τραπέζια που στρώνουν στην πρασιά, μπροστά στο μαγαζί. Περισσότερα θα σας γράψουμε μόλις τα δοκιμάσουμε.

Λεωφ. Δημοκρατίας 29 & 25ης Μαρτίου, Μελίσσια, 2108100042.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.