6 κήποι μες στο χειμώνα

Τι κι αν κλεινόμαστε μέσα λόγω καιρού, σε αυτά τα εστιατόρια, σε αίθρια κήπους και σέρες, η πρασινάδα συνεχίζει να μας περιβάλλει με τη χαλαρωτική ομορφιά της.

6 κήποι μες στο χειμώνα

Τι κι αν κλεινόμαστε μέσα λόγω καιρού, σε αυτά τα εστιατόρια η πρασινάδα συνεχίζει να μας περιβάλλει με τη χαλαρωτική ομορφιά της.

«Cycladic Cafe»

6 κήποι μες στο χειμώνα - εικόνα 1

Φωτεινό, ήσυχο, μοντέρνο, ­αφαιρετικό, με ένα γλυκό φως να σε λούζει καθώς περνά από το παλλόμενο στέγαστρο-γλυπτό του Στέλιου Κόη. Ο αστικός κήπος, ο οποίος σε περικυκλώνει με τα πυκνά φυτά του να ανεβαίνουν μέχρι το ταβάνι του αιθρίου, δημιουργεί μια κρυφή, χαλαρωτική γωνιά στο κέντρο της πόλης. Ονομαστή η σιφνέικη ρεβιθάδα του.

«Artisanal»

6 κήποι μες στο χειμώνα - εικόνα 2

Το τζαμωτό της orangerie που φιλοξενεί το εξωτερικό μπαρ είναι μοναδικό για να χαζεύεις το αναμμένο εξωτερικό τζάκι και τον κήπο. Τα ιδιότυπα κοκτέιλ του Δημήτρη Κιάκου, η νοστιμότατη κουζίνα του Δημήτρη Δημητριάδη και το ψαγμένο ντιζάιν των Μουρίκη - Γαβαλά ανεβάζουν πολύ την εμπειρία στο κτίριο-μπιζουδάκι των αρχών του 20ού αιώνα.

«Chefi the Restaurant»

6 κήποι μες στο χειμώνα - εικόνα 3

Από το τζαμωτό του κομψού στεγασμένου χώρου όπου κάθεσαι για να φας χαζεύεις έναν από τους ομορφότερους και πιο περιποιημένους κήπους της πόλης. Κυπαρίσσια, λουλούδια, μια συκιά και μέσα από τις πλούσιες πρασινάδες η πέτρινη μάντρα και ο ξύλινος φράχτης. Ωραίο ριζότο αφιερωμένο στη χωριάτικη σαλάτα από τον σεφ Αλέξανδρο Κοσσυβάκη.

«Αleria»

6 κήποι μες στο χειμώνα - εικόνα 4

Σε ένα από τα κομψότερα εστιατόρια της πόλης, χαζεύεις την πλακόστρωτη αυλή με την τεράστια μουριά, την ακακία και τις αναρριχώμενες στην πέτρινη μάντρα φυλλωσιές από την τζαμαρία της σάλας του ισογείου ή από την εντυπωσιακή γυάλινη σέρα στον όροφο, ντυμένη με ταπετσαρία Fornaseti. O Γκίκας Ξενάκης κεντάει εδώ μια ψαγμένη νέα ελληνική κουζίνα.

«Dos Hermanos»

6 κήποι μες στο χειμώνα - εικόνα 5

Κάθεσαι στο αίθριο και χαζεύεις­ πίσω από το τζάμι το μικρό, εντυπωσιακό κήπο και στο βάθος το πορτρέτο της Φρίντα Κάλο από τον Μεξικανό ζωγράφο Αρτούρο Χουέρτα, καδραρισμένο σε μια εντυπωσιακή ξυλόγλυπτη κορνίζα 150 χρόνων με ζωγραφιστά λουλούδια. Στιλάτη πολυχρωμία, πολλές διαφορετικές Margaritas και νόστιμα Mex classics.

«Zurbaran»

6 κήποι μες στο χειμώνα - εικόνα 6

Στο αίθριο στο βάθος, εκεί όπου το μοντέρνο συνδυάζεται συναρπαστικά με το οικείο, συναντάς έναν πυκνό αστικό κήπο που έχει δημιουργήσει η αρχιτέκτων τοπίου Έλλη Παγκάλου (η ίδια σχεδίασε τους κήπους του πάρκου «Σταύρος Νιάρχος»). Έξυπνο κλείσιμο ματιού το «γκράφιτι» ενός αναγεννησιακού κήπου με... γκράφιτι πάνω στην κρήνη και στα αγάλματά του. Εξαιρετικά τα γλυκά του.

Περισσότερες πληροφορίες

Dos Hermanos

Κυριαζή 24, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Aleria

Μεγ. Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο
  • Εστιατόρια

Cycladic Cafe

(Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης) Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Artisanal Lounge & Gardens

Ζηρίνη 2, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Zurbaran

Πατριάρχου Ιωακείμ 38, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο σεφ Θοδωρής Κυριακίδης σαλπάρει για Ίο

Μετά από σύντομο ελλιμενισμό στο πειραιώτικο "Βαρούλκο", ο σεφ επιστρέφει στο Αιγαίο για να αναλάβει την κουζίνα του βραβευμένου εστιατορίου "Grandma’s" του "Liostasi Hotel & Suites" στην Ίο, πλάι στον Σωτήρη Ευαγγέλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
07/02/2023

Η Johanne Syi είναι η γυναικεία φιγούρα που ξεχώρισε φέτος στις κουζίνες της Ασίας

Η καταξιωμένη επικεφαλής σεφ του εστιατορίου "Lolla" στη Σιγκαπούρη ανακηρύχθηκε από τον θεσμό "Asia's 50 Best Restaurants" ως η καλύτερη γυναίκα σεφ της Ασίας για φέτος.

Τρώγοντας και πίνοντας στο μικρό Παρίσι των Αθηνών

Εστιατόρια, μπαρ και όλα τα υπόλοιπα μέρη που φέρνουν κάτι από γαλλική κουλτούρα στα γευστικά δρώμενα της πόλης.

Το "Napul’è" ανοίγει πανιά για Τήνο

Το ιταλιάνικο σουξέ της Μάγκυς Ταμπακάκη και του Francesco Ciccio σαλπάρει για το "Aeolis Tinos Suites".

Μπορεί η γαστρονομία να γίνει energy saving;

Οι σεφ αλλά κι εμείς πρέπει να προβληματιστούμε και με τη βοήθεια αρχαίων τεχνικών αλλά και με νέες τεχνολογίες να πετύχουμε το στόχο της ενεργειακής εξοικονόμησης.

"Acan": Κάτι από Λατινική Αμερική στο Μοσχάτο

Ένα νέο εστιατόριο εμπνέεται από τον θεό των Μάγια και παρουσιάζει μία λάτιν πολυσυλλεκτική κουζίνα.

Η αθηναϊκή αρτιότητα του εστιατορικού ψωμιού

Λίγο πριν ξεκινήσουν τα θεάματα, στα τραπέζια των αθηναϊκών εστιατορίων, τον πρώτο λόγο έχει ο (πολύ καλός πια) άρτος.