4 εστιατόρια με καινούργιο σεφ στο τιμόνι

Στο «μενού» μοντέρνα ελληνική κουζίνα, υγιεινές επιλογές, comfort food κι άλλα πολλά.

4 εστιατόρια με καινούργιο σεφ στο τιμόνι

Στο «μενού» μοντέρνα ελληνική κουζίνα, υγιεινές επιλογές, comfort food κι άλλα πολλά.

Το «Δεκαεπτά»

4 εστιατόρια με καινούργιο σεφ στο τιμόνι - εικόνα 1

Ο ταλαντούχος Θανάσης Ανδριτσόπουλος (νωρίτερα στη «Μαριγούλα» στον Πολύγυρο Χαλκιδικής και στο «Balcony» στο Κουκάκι) ανανεώνει το γευστικό ρεπερτόριο του ιστορικού «17», που γυαλίζει την κλασική του αύρα στα χέρια της νέας γενιάς της οικογένειας Κρικζώνη. Με μοντέρνα ελληνική κατεύθυνση, πιάτα όπως το καπνιστό χέλι «σαβόρο» με ραγού λαχανικών και αφρό πικραμύγδαλο, τα φλωμάρια Λήμνου με τσιγαρίδια καλαμαριού, το καπνιστό ριζότο με παντζάρι και γαλάκτωμα γιαουρτιού και το μπριζολάκι μαύρου χοίρου με αρωματικό βούτυρο από φιστίκι Αιγίνης ακούγονται αρκούντως ενδιαφέροντα και σύντομα θα σας έχουμε γευστική ανταπόκριση.

Το «Βυζαντινό»

4 εστιατόρια με καινούργιο σεφ στο τιμόνι - εικόνα 2

Ένα πολυσυλλεκτικό μενού με έμφαση στις ελληνικές πρώτες ύλες, που «παίζει» αρκετά με τη αίσθηση του comfort food, παρουσιάζει ο Γιώργος Καπέρδας στο κλασικό εστιατόριο στο ισόγειο του «Hilton». Ανάμεσα στις προτάσεις του νέου σεφ θα βρείτε π.χ. ψητή σφέλα Μεσσηνίας με γλυκό κουταλιού κυδώνι, ραβιόλι παστίτσιο με φρέσκια τρούφα και μπεσαμέλ με γιαούρτι και τραχανά και μοσχαρίσια μάγουλα με πουρέ πατάτας και σάλτσα κόκκινου κρασιού, ενώ όσοι προσέχουν τη διατροφή τους μπορούν άνετα να φάνε ένα μπέργκερ από κινόα με relish από παντζάρι και κρέμα μουστάρδας. Ο διάσημος πλουσιοπάροχος μπουφές του «Βυζαντινού» παραμένει τις Κυριακές το μεσημέρι, με οικογενειακό προσανατολισμό (βλ. παιδική γωνιά και ανιματέρ).

Το «Επτά 7»

4 εστιατόρια με καινούργιο σεφ στο τιμόνι - εικόνα 3

Με ένα νέο σερί μεσογειακών πιάτων επέστρεψε το «Επτά 7». Την κουζίνα του ατμοσφαιρικού εστιατόριου με τους μοντέρνους πολυέλαιους, τα βαριά ξύλινα τραπέζια και τις αναπαυτικές γκρίζες πολυθρόνες –που έχει κι ένα πολύ ιδιαίτερο κελάρι με γυάλινο πάτωμα το οποίο σου αποκαλύπτει αρχαία ευρήματα κυριολεκτικά κάτω από τα πόδια σου– ανέλαβε ο Θάνος Λιάπης (το καλοκαίρι ήταν στο «Delight Mykonos»). Μοντέρνου χαρακτήρα, το καινούργιο μενού έχει αρκετά ευρεία ματιά και ζουμάρει και στην Ελλάδα με αρκετές συνταγές μπολιασμένες με τοπικά υλικά, όπως το ελληνικό σούσι με αμπελόφυλλα και γαρίδες Ηγουμενίτσας, το ριζότο καρμπονάρα με σύγκλινο Μάνης, άγρια μανιτάρια και πορτοκάλι ή μια αγιορείτικη ψητή σφυρίδα με δεντρολίβανο. Εκτός των κρασιών, μπορείτε να τα συνοδεύσετε και με κάποιο από τα κοκτέιλ του μπαρ, ενώ στο φινάλε σας περιμένουν προφιτερόλ και μια κρεμ μπριλέ με άρωμα πικραμύγδαλου.

Το «St’ Astra»

4 εστιατόρια με καινούργιο σεφ στο τιμόνι - εικόνα 4

Ο γνωστός σεφ Κώστας Τσίγκας επιμελείται το καινούργιο μενού του εστιατορίου στον 8ο όροφο του ξενοδοχείου «Radisson Blu Park» με τη χαλαρωτική, lounge ατμόσφαιρα, τις μουσικές που τζαζίζουν και την θέα στη νυχτερινή Αθήνα από ψηλά. Το «St’ Astra» φέτος δίνει έμφαση στα εποχικά, φρέσκα και βιολογικά υλικά, παίζοντας με διάφορες σύγχρονες διατροφικές τάσεις. Πέρα από ανάλαφρες, υγιεινές επιλογές όπως ο φρέσκος σολομό σε ένα υγιεινό, θρεπτικό μιξάζ με αβοκάντο, λαχανικά, κινόα που σερβίρεται πάνω σε ένα μεγάλο φύλλο σίσο, ο φρέσκος τόνος που μαρινάρεται σε μίσο και εμφανίζεται με τραγανά ψητά καρότα πάνω σε μια πράσινη σάλτσα από γλυκομπίζελα, θα βρείτε και πιάτα πιο κλασικά και σε στιλ comfort food όπως steak frites ή ένα short rib στιφάδο με τα γλυκά κρεμμυδάκια του.

Περισσότερες πληροφορίες

Δεκαεπτά (17)

Λυκαβηττού 2 & Ακαδημίας, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".