Το «2 Μαζί» σε δυο ταμπλό

Αλλαγές και φρέσκα νέα για το εστιατόριο του Ηλία Γώγου που απ’ ό,τι φαίνεται, εκτός από ταξιδιωτική διακοσμητική θεματική, έχει και την ανάλογη διάθεση.

Το «2 Μαζί» σε δυο ταμπλό

Αλλαγές και φρέσκα νέα για το εστιατόριο του Ηλία Γώγου στην οδό Νίκης, που απ’ ό,τι φαίνεται, εκτός από ταξιδιωτική διακοσμητική θεματική, έχει και την ανάλογη διάθεση. Να ξεκινήσουμε από το ότι την κουζίνα του ανέλαβε μόλις ο πολύ καλός Δήμος Σαμουράκης^ το καινούργιο μενού θα μας συστηθεί, πάντα σε μοντέρνα ελληνικό στιλ, σε μερικές ημέρες. Η συνέχεια δίνεται καμιά τετρακοσαριά χιλιόμετρα από την Αθήνα, στα Γιάννενα, κάνει πρεμιέρα ένα λίγο διαφορετικό πρόσωπο του «2 Μαζί», στον ατμοσφαιρικό χώρο που φιλοξενούσε παλιότερα το wine bar «Σύγκλητος» (Ζυγομάλλη 5 & Πυρσινέλλα 8, 2651079449). Εκεί ετοιμάζει κλασικότροπη κουζίνα που αξιοποιεί πολλά υλικά της ευρύτερης περιοχής, πράγμα που πρακτικά σημαίνει σαλιγκάρια στιφάδο με φασόλια Πρεσπών και βατραχοπόδαρα πανέ με φάβα, αλλά και φιλέτα Ροσίνι, πιπεράτα ή με σάλτσα μπεαρνέζ, αγριογούρουνο με κυδώνια και άλλα χειμωνιάτικα.

Περισσότερες πληροφορίες

2Μαζί

Νίκης 48, Πλάκα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.