Όταν το ψαράκι έρχεται στο χωνάκι

Εκτός από το να καθίσεις για θαλασσινό μεζέ, σ' αυτό το καινούργιο μικρό τσιπουράδικο του κέντρου μπορείς να πάρεις στο χέρι γαύρο, αθερίνα, γαριδάκι…

Όταν το ψαράκι έρχεται στο χωνάκι

Ο παππούς του Ζήση Παπαζήση, Ζήσης και αυτός, είχε τσιπουράδικο στα Παλαιά του Βόλου. Έπειτα από αρκετά χρόνια, εκείνος αποφάσισε να προσθέσει τα δικά του κεφάλαια στο οικογενειακό στόρι τσιπουροκατάνυξης εμφανίζοντας το νέο concept σε ένα μικρό χώρο απέναντι από τα υφασματάδικα της Αθηναΐδος, όχι πολύ μακριά από την Πλατεία Αγίας Ειρήνης. Στο λευκοντυμένο «Ζήσης - Ψαράκι στο Χωνάκι» μπορείς να διαλέξεις τσίπουρο ή ούζο και να βάλεις δίπλα ντολμαδάκια γιαλαντζί με ανηθάτο γιαούρτι, μια φακοσαλάτα με τραγανές φακές, ψίχα από πορτοκάλι, τρία είδη πιπεριάς και πάστα από μαϊντανό ή φάβα με καραμελωμένο κρεμμύδι (λίγο άτονη σε γεύση­ η ίδια η φάβα πάντως), ψωμωμένα μύδια, αχνιστά σε κρασί με λίγο σκόρδο, παρέα με φρυγανισμένο ψωμί, μαστιχωτό ψητό χταπόδι και άλλα πολλά.

Όταν το ψαράκι έρχεται στο χωνάκι - εικόνα 1

Μπορείς όμως και να πάρεις τη δόση σου to go. Τα χωνάκια που κρέμονται σαν γιρλάντα έξω από το μαγαζί κι εναλλάσσονται με τα γλομπάκια στο ταβάνι δεν είναι μόνο ντεκόρ. Το ψιλό ψαράκι και αρκετά θαλασσινά έρχονται και στο χέρι (το κάθε χωνάκι κοστίζει € 3,90). Το παρακάνουν λίγο με το κουρκούτι στα strips μπακαλιάρου, που είναι κροκέτες στην ουσία, τόσο όμως το τραγανό γαριδάκι με την ελαφρώς πικάντικη σάλτσα horseradish (εναλλακτικά μπορείς να επιλέξεις σος ταρτάρ ή λαδολέμονο) όσο και ο ελαφρο-αλευρωμένος τηγανητός γαύρος είναι ωραία σνακ, που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Στην ευέλικτη λογική­ του streetfood, το θαλασσινό χωνάκι συνδέεται κι εκείνο­ με το παρελθόν: στον βολιώτικο πρόγονο του «Ζήση» πολλές φορές γνωστοί τύλιγαν ψαράκια στη λαδόκολλα φεύγοντας για το σπίτι. (Αθηναΐδος 3, κέντρο, 2103211152)

Περισσότερες πληροφορίες

Ζήσης - Ψαράκι στο Χωνάκι

Αθηναΐδος 3, κέντρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.