6 εστιατόρια για ψάρι σε Βούλα - Βουλιαγμένη – Καβούρι

Έξι ιδέες για ψαράκι με την παρέα δίπλα στη θάλασσα. Πιάστε θέση νωρίς, απολαύστε το ηλιοβασίλεμα και νιώστε σαν διακοπές.

6 εστιατόρια για ψάρι σε Βούλα - Βουλιαγμένη – Καβούρι

Έξι ιδέες για ψαράκι με την παρέα δίπλα στη θάλασσα. Πιάστε θέση νωρίς, απολαύστε το ηλιοβασίλεμα και νιώστε σαν διακοπές.

«Ιθάκη»

6 εστιατόρια για ψάρι σε Βούλα - Βουλιαγμένη – Καβούρι - εικόνα 1

Μπορείς και να το πεις επιτομή του αττικού τοπίου έτσι που το σκηνικό είναι γεμάτο πεύκα που μυρίζουν καλοκαίρι και ρομαντισμό. Η θέα, πάλι, με το ηλιοβασίλεμα στο πιάτο είναι γοητευτική. Ψαροφαγία με επίπεδο, προσεγμένα σούσι και κάποιες από τις αξίες της κλασικής κουζίνας στο μενού.

«Blue Fish»

6 εστιατόρια για ψάρι σε Βούλα - Βουλιαγμένη – Καβούρι - εικόνα 2

Ρομαντισμός πάνω στο κύμα: αφήνεις το μάτι να ρεμβάζει στον κόλπο της Βουλιαγμένης και νομίζεις ότι είσαι σε νησί. Το «Blue Fish» κάνει ήδη επιτυχημένη καριέρα στη Νάουσα της Πάρου και ξεκίνησε τη ρότα του και στην Αθήνα. Η θαλασσινή κουζίνα έχει εδώ και γιαπωνέζικο χρώμα (ψήσιμο σε robata). Δοκιμάστε οπωσδήποτε «παϊδάκια» από κεφάλι ψαριού.

«Γαρμπή»

6 εστιατόρια για ψάρι σε Βούλα - Βουλιαγμένη – Καβούρι - εικόνα 3

Το ιστορικό εστιατόριο έχει ανανεώσει το ντεκόρ του, αλλά έχει πάντα τη θάλασσα και το ηλιοβασίλεμα στο πιάτο. Τα γευστικά μονοπάτια είναι πολλά και μπορούν να συμπεριλαμβάνουν από σαλάτα με superfoods ή μια κλασική Αθηναϊκή, τη σπεσιαλιτέ Γαρμπή (καλαμάρι, χταπόδι, μύδια και γαρίδες με σος εστραγκόν), λαβράκι καρπάτσιο, καραβιδόψιχα τηγανητή με φύκια wakame και πικάντικη μαγιονέζα και, φυσικά, φρέσκα ψάρια στη σχάρα.

«Ακροβόλι»

6 εστιατόρια για ψάρι σε Βούλα - Βουλιαγμένη – Καβούρι - εικόνα 4

Στο ζωντανό πεζόδρομο της Ποσειδώνος στη Βούλα άνοιξε ένα όμορφο θαλασσινό εστιατόριο, με ατού την όμορφη κοκκινωπή πέτρα και την πολύ προσεγμένη κουζίνα των Φώντα Κατσίμαγκλη και Μίλτου Γιάννου. Μεζέδες παραδοσιακοί όπως η homemade λακέρδα περιωπής και το εξαιρετικό λιαστό χταπόδι και πιο μοντέρνοι όπως το ψητό και μελωμένο καπνιστό χέλι με τραγανά φύκια wakame και λεμόνι αλλά και ο ξινός τραχανάς με καραβίδα.

«Σαρδελάκι… με Θέα»

6 εστιατόρια για ψάρι σε Βούλα - Βουλιαγμένη – Καβούρι - εικόνα 5

Γκραν σουξέ κάνει, εκτός από το «Σαρδελάκι» της Γλυφάδας, και το χαλαρό «αδερφάκι» του στη Βουλιαγμένη – και αυτό με θέα στον κόλπο. Από τον πλούσιο κατάλογο ξεχωρίζουν η σπέσιαλ μελιτζανοσαλάτα και ο μαρινάτος γαύρος. Ωραίο τηγάνι –ειδικεύεται στα μικρά ψαράκια– καθώς και δυνατή σχάρα, η οποία βγάζει γάμπαρη βελούδινη, μυρωδάτες καραβίδες πασπαλισμένες με χοντρό αλάτι και ζουμερότατη σκορπίνα.

«Λούτσος»

6 εστιατόρια για ψάρι σε Βούλα - Βουλιαγμένη – Καβούρι - εικόνα 6

Πάνω στην κεντρική πλατεία της Βούλας, η αναβαθμισμένη οικειότητα της μοντέρνας ελληνικής ταβέρνας σε βγάζει έξω για να χαρείς τη νόστιμη χαλαρότητα του καλοκαιριού. Ο σεφ των «Ψαράδων» Βασίλης Τσατσάκης ετοιμάζει, πέρα από τα φρέσκα ψάρια στη σχάρα, μια ψαγμένη θαλασσινή κουζίνα (βλ. τόνος γκλασαρισμένος με πετιμέζι, βαλσάμικο και σουσάμι).

Περισσότερες πληροφορίες

Γαρμπή

Σελήνης και Ηλίου 21, Καβούρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ιθάκη

Απόλλωνος 28, Λαιμός Βουλιαγμένης
  • Εστιατόρια

Σαρδελάκι... με Θέα

Λεωφ. Ποσειδώνος 18, Βουλιαγμένη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

BlueFish

Λεωφ. Ποσειδώνος 4, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.