Τα νέα πιάτα της «Αγοράς»

Έχοντας κλείσει μια εικοσαετία λειτουργίας, η «Αγορά» συνεχίζει στη ρότα της γενναιόδωρης και οικείας κουζίνας, όντας πάντα ένα πολύ δημοφιλές, αγαπημένο και ζωντανό στέκι.

Τα νέα πιάτα της «Αγοράς»

Έχοντας κλείσει μια εικοσαετία λειτουργίας, η «Αγορά» συνεχίζει στη ρότα της γενναιόδωρης και οικείας κουζίνας, όντας πάντα ένα πολύ δημοφιλές, αγαπημένο και ζωντανό στέκι.

Τα νέα πιάτα της «Αγοράς» - εικόνα 1

Αν ήμασταν στο Παρίσι, η «Αγορά» θα ήταν ένα γοητευτικό μπιστρό γειτονιάς με υπερτοπική ελκτική δύναμη, πλασαρισμένο καθώς είναι δίπλα στο μετρό. Ο χώρος δημιουργεί φιλόξενη οικειότητα, γεμάτος παλιές νοσταλγικές διαφημίσεις, πολλές από τις οποίες είναι σήματα από ελληνικές και ξένες μπίρες. Η τεράστια μπάρα τού δίνει άλλη χάρη, αλλά τώρα που ο καιρός ανοίγει η δράση μεταφέρεται στο μπροστινό κομμάτι με το ανοιχτό τζαμωτό και την πλούσια πρασινάδα. Η επέτειος των είκοσι­ χρόνων που κλείνει φέτος σηματοδοτείται στα σουπλά και σε άλλα στοιχεία του σερβιρίσματος, όπως και σε ένα ειδικό μενού. Αυτό που χαρακτηρίζει από πάνω μέχρι κάτω τη δημοφιλή «Αγορά» είναι η γενναιοδωρία, με τις μεγάλες μερίδες και τις γεύσεις των φαγητών. Ο ιδιοκτήτης Χρήστος Κουτσούμπας σε συνεργασία με τον σεφ Ιερόθεο Τσορβά δημιουργούν αυτό το γευστικό σκηνικό μέσα από έναν εκτενέστατο κατάλογο, μερικά από τα καινούργια πιάτα του οποίου δοκίμασα πρόσφατα.

Όλα αρχίζουν με ωραιότατο λευκό­ και μαύρο ψωμί, που ζυμώνεται με παλιό προζύμι και ψήνεται στο εστιατόριο, και με ωραία κριτσίνια τυριού­. Η σαλάτα με την άγρια ρόκα και διάφορα ολόφρεσκα πράσινα φύλλα και ντοματίνια έχει το προσόν ότι συνδυάζεται με μια μυρωδάτη βινεγκρέτ ροδιού με μέλι­, ψητό μανούρι Θράκης (που δεν το βρίσκεις συχνά) καθώς και προσούτο Πάρμας. Πολύ ωραία είναι και τα φρέσκα, χειροποίητα ραβιό­λια με μους ανθότυρου και φέτας­ αλλά και μια πλούσια μπολονέζ από πάνω, που «γεμίζει» τη γεύση τους. Η εξωτική πλευρά της κουζίνας εκφράζεται με σωστά ψημένο (ελάχιστα δηλαδή) κιτρινόπτερο τόνο με νόστιμα νουντλ και λαχανικά σε σάλτσα σόγιας, hoisin και πορτοκαλιού.

Το επίσης γενναιόδωρο φινάλε περιλαμβάνει κέρασμα με πλατό επιδορπίων, με καλή πανακότα με σιρόπι Μαυροδάφνης, αρωματικότατο homemade παγωτό λουκούμι­, ανοιχτό μιλφέιγ με κρεμ πατισερί κάτω από ένα θόλο τραγανής καραμέλας και μους σοκολάτας με σάλτσα από φρέσκες φράουλες.

Λεωφ. Αλεξάνδρας και Βουρνάζου 31, Αμπελόκηποι, 2106426238

ΔΥΝΑΤΗ ΤΡΙΑΔΑ

Τα νέα πιάτα της «Αγοράς» - εικόνα 2

Αρνίσιο κότσι
Σιγομαγειρεμένο για 24 ώρες sous vide, μελώνει και γίνεται βαθιά νόστιμο. Σερβίρεται με σάλτσα από κρασί Μαδέρα, σπαράγγια που τους ταιριάζει πολύ η φυτική πικράδα και ραβιόλια γεμιστά με μοβ περουβιανή πατάτα, που κάτι θέλουν για να αναδειχτούν.

Τα νέα πιάτα της «Αγοράς» - εικόνα 3

Μίνι μπέργκερ
Αυτά τα τρία μικρά μπέργκερ με μπιφτέκι από κρέας μαύρου χοίρου ελληνικής εκτροφής έρχονται σε πολύ νόστιμο ψωμάκι μπριός και συνδυάζονται με γαλλικό κατσικίσιο τυρί και μαρμελάδα ντομάτας. Σερβίρονται όμορφα σε μια φέτα από κορμό πεύκου.

Τα νέα πιάτα της «Αγοράς» - εικόνα 4

Κατσικίσιο τυρί
Ένα από τα ιστορικά πιάτα της «Αγοράς», που σερβίρεται πια με νέο τρόπο. Φέτες γαλλικού κατσικίσιου τυριού τηγανίζονται σε τραγανή κρούστα από δημητριακά. Του πηγαίνουν πολύ τόσο η μαρμελάδα τριαντάφυλλο όσο και οι dry τηγανητές κορδέλες πράσου.

Περισσότερες πληροφορίες

Αγορά

Λεωφ. Αλεξάνδρας & Βουρνάζου 31, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".