6 wine bars που μετράνε τα αστέρια

Ένα ωραίο ποτήρι κρασί με την... παρέα του είναι ότι πρέπει για να γεμίσεις τις μπαταρίες σου τις νύχτες του καλοκαιριού. Σε ταράτσα, σε μια πράσινη αυλή, σε μια ήσυχη πλατεία...

6 wine bars που μετράνε τα αστέρια

Ένα ωραίο ποτήρι κρασί με την... παρέα του είναι ότι πρέπει για να γεμίσεις τις μπαταρίες σου τις νύχτες του καλοκαιριού. Σε ταράτσα, σε μια πράσινη αυλή, σε μια ήσυχη πλατεία...

«By the Glass»

6 wine bars που μετράνε τα αστέρια - εικόνα 1

Παράλληλα με τη ρομαντική του στοά, το όμορφο wine bistro στήνει τραπέζια στην ήσυχη Πλατεία Ραλλούς Μάνου – ένα κανονικό αστικό ξέφωτο πίσω από τη ρώσικη εκκλησία της Φιλελλήνων. Λίγο οι χαλαρές μουσικές, λίγο η μεγάλη ποικιλία σε ελληνικές και ξένες ετικέτες και λίγο το φαγητό, νιώθεις το χρόνο ακόμη πιο ρευστό.

«Monk»

6 wine bars που μετράνε τα αστέρια - εικόνα 2

Το wine bar της οδού Καρόρη περνάει τα καλοκαίρια σε μια πολύ όμορφη, μποέμικη ταράτσα. Τα 180 κρασιά της λίστας του μπορείς να τα δοκιμάσεις και σε ποτήρι, βάζοντας δίπλα μπρουσκέτες, πρωτότυπα ορεκτικά ή κάποια ποικιλία. Αν, πάλι, πεινάς κομμάτι παραπάνω, έχει και πίτσες, ζυμαρικά, μπέργκερ, ταλιάτες.

«Θα σε Κάνω Βασίλισσα»

6 wine bars που μετράνε τα αστέρια - εικόνα 3

Βγαίνει έξω και στήνει καλοκαιρινό σκηνικό πάνω στην Ιερά Οδό. Η τζαζ και η μπόσα νόβα της κονσόλας διασταυρώνονται με τους ήχους του δρόμου, δίπλα στα κρασιά εμφανίζονται για πρώτη φορά κοκτέιλ (με βάση το κρασί ή το ουίσκι) και ο Δαμιανός Σιδηροκανέλλης στην κουζίνα φτιάχνει ένα ωραίο σερί συνοδευτικών πιάτων.

«Warehouse CΟ²»

6 wine bars που μετράνε τα αστέρια - εικόνα 4

Καινούργιο, μικρούλι και οπλισμένο με κάθε λογής... φυσαλίδες. Τα λιγοστά τραπεζάκια και οι πάγκοι γεμίζουν ντόπιους και τουρίστες, ενώ τα ποτήρια σαμπάνια, cava, prosecco κι ελληνικά αφρώδη και δίπλα τους βάζεις μπρουσκέτα με καπνιστό σολομό και «αλάτι» από φύκια, ­μπουράτα με αβγοτάραχο, μπριός με παστράμι κ.λπ.

«Villa Grigio 46»

6 wine bars που μετράνε τα αστέρια - εικόνα 5

Κλεισμένο με φράχτη πρασινάδας­, σε ένα γκρι κτίριο στην Αγίου Αλεξάνδρου στο Παλαιό Φάληρο, παίζει σε δύο ταμπλό: καθισμένος στα τραπεζάκια με τις μοντέρνες φερφορζέ καρέκλες, κάτω από τα δέντρα, θα πιεις κρασί και aperitivo (χωρίς να λείπουν και άλλου τύπου κοκτέιλ) τσιμπολογώντας συνοδευτικές γεύσεις με ιταλικό πρόσημο.

«Paleo»

6 wine bars που μετράνε τα αστέρια - εικόνα 6

Ατμόσφαιρα; 12 points. Η εκτενής οινική συλλογή του Γιάννη Καϋμενάκη, που εστιάζει σε Ισπανία, Νότια Γαλλία, Ιταλία κι Ελλάδα, το καλοκαίρι παίρνει τον αέρα της μαζί με τα πιάτα της κουζίνας σε ρετρό σκηνικό δρόμου, με φόντο τις παλιές πειραιώτικες αποθήκες και τα συνεργεία. Και από πάνω σου πετάνε γλάροι...

Περισσότερες πληροφορίες

By the Glass

Γ. Σουρή 3 & Φιλελλήνων (Στοά Ράλλη), Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Monk

Καρόρη 4, Πλ. Αγίας Ειρήνης, κέντρο
  • Εστιατόρια

Paleo

Πολυδεύκους 39, Πειραιάς
  • Εστιατόρια

Villa Grigio 46

Αγίου Αλεξάνδρου 46 & Ναϊάδων, Παλαιό Φάληρο
  • Εστιατόρια

Warehouse CO2

Υπερείδου 1 & Νίκης, Πλάκα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.