Μια σειρά ωραία εστιατόρια και bar-restaurants, πρώτη θέση-θεωρείο απέναντι στο μεγαλείο του Παρθενώνα.
«Νew Art Lounge»
Στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου της Φιλελλήνων, η πανοραμική θέα της πόλης συναντά ένα περιβάλλον arty με έργα του Ashley Bickerton και κομμάτια από το απίθανο «Toilet Paper Magazine» των Maurizio Cattelan & Pierpaolo Ferrari, ενώ μπορείς να ξεφυλλίσεις κάποιο από τα δύο χιλιάδες art books της βιβλιοθήκης του. Κουζίνα μεσογειακή και ωραία κοκτέιλ.
«Couleur Locale»
Φανταστική θέα, ωραία κοκτέιλ, τίμιο και προσεγμένο φαγητό, γλυκές τιμές με τον Παρθενώνα φάτσα κάρτα. Το εξόχως δροσιστικό Baby Skinos (μαστίχα, λεμόνι, κόκκινο πιπέρι γαρ) συνοδεύει αλμυρούς λουκουμάδες από κατσικίσιο τυρί με σιμιγδάλι, μέλι και μαυροσούσαμο αλλά και open sandwich καπνιστού σολομού. Τα «κριτσίνια» κοτόπουλου με σουσάμι είναι ένα έξυπνο fingerfood.
«GB Roof Garden»
Ο Παρθενώνας μοιάζει να ίπταται στο νυχτερινό ουρανό της Αθήνας και από την άλλη πλευρά ο Λυκαβηττός και η Βουλή. Το κλασικό ντεκόρ του grand restaurant της Πλατείας Συντάγματος έχει αρχοντιά και ο Αστέριος Κουστούδης Χρυσό Σκούφο χάρη σε ένα μοντέρνο μενού γεμάτο κοσμοπολιτισμό, από το οποίο δεν λείπουν όμως και τα κλασικά στοιχεία.
«Kuzina»
Κάθεσαι στην ταράτσα κι έχεις σχεδόν στα πόδια σου το ναό του Ηφαίστου, ενώ στο καρέ μπαίνουν Αστεροσκοπείο και Παρθενώνας. Ο Άρης Τσανακλίδης δημιουργεί μια κιμπάρικη, πεντανόστιμη ελληνική κουζίνα, διανθισμένη με κάποιες κοσμοπολίτικες ασιατικές πινελιές. Hit το μυλοκόπι με λαχανικά και κακαβιά και το κοτόπουλο με πορτοκάλι, βερίκοκα, αμύγδαλα και ιτς πιλάφι.
«The Zillers»
Το cool στιλ του ξενοδοχείου αγκαλιάστηκε από τους ψαγμένους και η θέα του αποτέλεσε μαγνήτη για ακόμη περισσότερους. Ο ιερός βράχος προβάλλει την Ακρόπολη στο πιάτο, ενώ σε πρώτο πλάνο βρίσκεται και η ανακαινισμένη μητρόπολη. Οι ελληνικοί νεολογισμοί της Κωνσταντίνας Φάκλαρη (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας) αποτελούν από μόνοι τους λόγο επίσκεψης.
«Ορίζοντες Λυκαβηττού»
Από το πιο ψηλό σημείο της Αθήνας η θέα είναι πραγματικά σινεμασκόπ, έχει στο επίκεντρο τον Παρθενώνα, αλλά στο κάδρο συμπεριλαμβάνονται σχεδόν όλα τα εμβληματικά κτίρια και οι τοποθεσίες της πόλης – μέχρι την Αίγινα και τη Σαλαμίνα. Κουζίνα σύγχρονη ελληνική και πιάτα με κοσμοπολίτικες μεσογειακές αποχρώσεις.
«Επτά 7»
Στην ταράτσα ενός όμορφου διώροφου νεοκλασικού κτιρίου με πάνω από 150 χρόνια ιστορία που λειτούργησε και ως χάνι, τα προνομιούχα τραπέζια βλέπουν τον Παρθενώνα και τα Προπύλαια σαν καρτ ποστάλ. Η κουζίνα έχει μεσογειακή αύρα με σπεσιαλιτέ σαν το κριθαρότο με σκορπίνα, σάλτσα κόκκινου κρασιού, ξίδι βατόμουρου και ολόκληρα καραμελωμένα κρεμμύδια, και κρέμα γιαουρτιού με ρατατούιγ φρούτων και σάλτσα φράουλας.
«Metropolis Roof Garden»
Εκπληκτική θέα που φέρνει την Ακρόπολη ακόμη πιο κοντά, πιο καρτοποσταλικά, πιο εντυπωσιακά απ’ ό,τι την έχουμε χαζέψει ίσως μέχρι τώρα, καθώς η θέα αναπτύσσεται 360° και καταλήγει από την άλλη πλευρά στον Λυκαβηττό. Η κουζίνα μεσογειακή με πιάτα σαν τη μπριζόλα σπάλας από χοιρινό Iberico με συνοδεία νοστιμότατων φασολιών, το κριθαρότο θαλασσινών, το ριζότο με φρεσκάδα και άρωμα σπαραγγιών δεμένο με πεκορίνο.
«Tudor Hall»
Ατμόσφαιρα με πολυτέλεια και αρχοντιά που σου εξασφαλίζει prima vista στον Παρθενώνα. Η σύγχρονη ελληνική κουζίνα του Αλέξανδρου Κοσκινά, συνδυάζει γευστικές αντιλήψεις του σήμερα με αρώματα και γεύσεις που χαϊδεύουν την παράδοση. Γιουβαρλάκια ροφού και γαρίδας ‘αυγολέμονο’ με ρύζι και μάραθο, μοσχαρίσια γλώσσα με ζακυνθινά κρεμμύδια στιφάδο Μοσχαρίσια μάγουλα σοφρίτο με πουρέ ψητής πατάτας και αφρό σκόρδου είναι χαρακτηριστικά της βραβευμένης με Χρυσό Σκούφο κουζίνας του.
«Above»
Στον 9ο όροφο του ξενοδοχείου Wyndham Grand Athens το «Above» εντυπωσιάζει με πανοραμίκ σε όλη την Αθήνα μέχρι τον Σαρωνικό , την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό. Η ευρέως μοντέρνα διεθνής κουζίνα του προτείνει σεβίτσε, κριθαρότο με σπαράγγια -μυζήθρα - λεμόνι, καρέ αρνιού με κρούστα μυρωδικών, ταλιάτα από Black Angus που παντρεύονται με τα cocktail του pool bar.