Το «Sapou» της Αντιπάρου ήρθε στην Αθήνα

Λίγο πριν από το τρίτο καλοκαίρι του εστιατορίου στο νησί, ο Γιάννης Σαπουντζής δημιούργησε μια χειμερινή εκδοχή στο Παγκράτι.

Το «Sapou» της Αντιπάρου ήρθε στην Αθήνα

Η ιστορία του «Sapou» ξεκίνησε το 2015 στο λιμάνι της Αντιπάρου. Λίγο πριν από το τρίτο καλοκαίρι του στο νησί (φέτος ξεκινάει στις 20/6), ο Γιάννης Σαπουντζής δημιούργησε τη χειμερινή του εκδοχή στην Αθήνα. Σε αυτόν τον καινούργιο χώρο τον τόνο δίνουν mix & match έπιπλα σε ξύλο και μέταλλο και ανάλογης λογικής vintage πιάτα και μαχαιροπίρουνα,καθώς και πιάτα τα οποία κινούνται σε διεθνές τερέν, κρατώντας το στιλ του ιδιοκτήτη και υπεύθυνου της κουζίνας^ λόγου χάρη στο μενού συγκατοικούν τόνος τατάκι με ponzu sauce, μανιτάρια πορτομπέλο με κρούστα panko, ταλιάτα, οσομπούκο αλά Μιλανέζε και μοσχαράκι μπουργκινιόν. Η λίστα κρασιών αριθμεί γύρω στις 25 ετικέτες και συνδυάζει προτάσεις ελληνικές, ιταλικές και γαλλικές, ενώ υπάρχει και μπαρ για ποτό και κοκτέιλ πριν ή μετά το φαγητό.

Το «Sapou» της Αντιπάρου ήρθε στην Αθήνα - εικόνα 1

Περισσότερες πληροφορίες

Sapou

Ναϊάδων 2 & Αντήνορος, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.