8 cosy ιταλικά εστιατόρια

Για να χαρούμε την πιο δημοφιλή κουζίνα του κόσμου με νόστιμο και προσιτό τρόπο.

8 cosy ιταλικά εστιατόρια

Για να χαρούμε την πιο δημοφιλή κουζίνα του κόσμου με νόστιμο και προσιτό τρόπο.

Aperitivo

8 cosy ιταλικά εστιατόρια - εικόνα 1

Σε αυτό το pizza bar-restaurant της Γλυφάδας με την κομψή, κλασική διακόσμηση ο Βενετσιάνος pizzaiolo Μπάρι Οσβάλντο κεντάει τις πίτσες του, όμως το μενού περιλαμβάνει και πιάτα όπως σαλάτα με χταπόδι, σιτάρι και ψητές αγκινάρες, Black Angus burger με φρέσκες χειροποίητες ταλιατέλες κ.ά.

Corallo Nero

8 cosy ιταλικά εστιατόρια - εικόνα 2

Στο ανακαινισμένο εστιατόριο του ξενοδοχείου «Coral», που χαζεύει τη θάλασσα, ο Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι επιμελείται την κουζίνα: πίτσα αλά «καρμπονάρα», φετουτσίνι μπολονέζε, μαύρο ριζότο με θαλασσινά, νιόκι πατάτας με πέστο βασιλικού, σεμιφρέντο με σος πορτοκαλιού.

Da Bruno

8 cosy ιταλικά εστιατόρια - εικόνα 3

Η αρχοντική σάλα και ο όμορφος, ρομαντικός κήπος του ιστορικού εστιατορίου στο Παλαιό Φάληρο παίζουν με καινούργια πιάτα τον Σεπτέμβριο, όπως τα tagliolini καρμπονάρα με τρούφα, οι φαρφάλες με πέστο, τα σπαράγγια με αβγό ποσέ και τρούφα^ ίσως προλάβετε και τις παπαρδέλες σε κεφάλι μαύρου πεκορίνο.

Enoteca Da Salvatore

8 cosy ιταλικά εστιατόρια - εικόνα 4

Πολύ όμορφο, value for money εστιατόριο στη Γλυφάδα, με τον έμπειρο Salvatore Antolina στην κουζίνα, ο οποίος δίνει στην pasta fresca καθοριστικό ρόλο, ενώ η πίτσα του έχει πραγματικά λεπτή και κριτσανιστή ζύμη. Τορτελόνι γεμιστά με φρέσκο κατσικίσιο τυρί και κόκκινη πιπεριά με σάλτσα ντομάτας με λουκάνικα, καλοδιαλεγμένα τυριά και αλλαντικά.

Parlo

8 cosy ιταλικά εστιατόρια - εικόνα 5

Ζεστό, σύγχρονο και casual το «αδερφάκι» της «Πιπεριάς» –και τα δύο στο Νέο Ψυχικό–, σερβίρει καρμπονάρα με πανσέτα, κολοκυθάκια, αβγό, παρμεζάνα, ριγκατόνι με σιτσιλιάνικη καπονάτα αλλά και νιώτικο σκοτύρι, λούζα Τήνου, κρεμμύδι, ελιές και θρούμπι σε τραγανή ζύμη, πικάντικη τάρτα σοκολάτας με ροδοπίπερο και πραλίνα φουντουκιού.

Ramino

8 cosy ιταλικά εστιατόρια - εικόνα 6

Λιλιπούτειος και προσιτός χώρος στη Γλυφάδα, με ξύλο, τούβλο και ζεστές αποχρώσεις του χαλκού και της σκουριάς. Ρυθμός τρατορίας, με παπαρδέλες με μοσχαρίσιο λαιμό μπρεζέ, κοτόπουλο με φρέγκολα Σαρδηνίας, πίτσα με καπνιστό προβολόνε, ντομάτα, ρόκα, λάδι μαύρης τρούφας και βαλσάμικο. must τα νιόκι στα antipasti.

La Pasteria

8 cosy ιταλικά εστιατόρια - εικόνα 7

Στο κολωνακιώτικο εστιατόριο του γνωστού brand θα απολαύσετε καλές πίτσες και πάστες με τοπικές ιταλικές πινελιές σε ένα ευχάριστα μοντέρνο χώρο με industrial διακοσμητικά Kοκτέιλ και κρασί με το ποτήρι, ορθάνοιχτες τζαμαρίες και τα τραπεζάκια στον πεζόδρομο προσφέρονται για χάζι στη Βαλαωρίτου. Αρτ.Τζ.

La Gratella

8 cosy ιταλικά εστιατόρια - εικόνα 8

Στο φιλόξενο ιταλικό του Χαλανδρίου η διακόσμηση παίζει με vintage στοιχεία, μέταλλο, τουβλάκι στους τοίχους, ενώ ο σεφ Φωτάγγελος Πανταζής δημιουργεί ένα μενού με ιδιαίτερο χαρακτήρα, συνδυάζοντας τις επιρροές από Τοσκάνη, Νάπολη και Σικελία με δημιουργικές παρεμβάσεις. Αρτ.Τζ.

Περισσότερες πληροφορίες

Da Bruno

Αγ. Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Pasteria (la)

Βαλαωρίτου 15, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Parlo

Αδριανείου 25Α & Βεάκη, Ν. Ψυχικό
  • Ethnic κουζίνες

Ramino

Δημάρχου Μεταξά 36, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Enoteca da Salvatore

Zησιμοπούλου 7, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Aperitivo

Κύπρου 70, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Gratella (La)

25ης Mαρτίου 21 & Ομήρου, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.