6 στάσεις για φαλάφελ

Είναι νόστιμα, είναι νηστίσιμα/χορτοφαγικά, είναι οικονομικά, και έρχονται με διάφορα… παρελκόμενα. Ιδού έξι στέκια, φιλικά στο χρήστη, που κινούνται στο ρυθμό του χρυσαφένιου ρεβιθοκεφτέ, καθένα με τη δική του συνταγή:

6 στάσεις για φαλάφελ

Eίναι νόστιμα, είναι νηστίσιμα/χορτοφαγικά, είναι οικονομικά, και έρχονται με διάφορα… παρελκόμενα. Ιδού έξι στέκια, φιλικά στο χρήστη, που κινούνται στο ρυθμό του χρυσαφένιου ρεβιθοκεφτέ, καθένα με τη δική του συνταγή:

Βaba Ganoush

6 στάσεις για φαλάφελ - εικόνα 1

Κάνει θραύση στην πλατεία Βαρνάβα και δικαίως. Δοκιμάστε το όμορφα αρτυμένο φαλάφελ-σήμα κατατεθέν με μελιτζανοσαλάτα (μπαμπαγκανούς) πιρουνάτη και όμορφα καπνιστή, ταχίνι, χαρίσα και ντομάτα, και την εκδοχή με τραγανή πολίτικη σαλάτα, επίσης δυνατή. (Εμπεδοκλέους 25, Παγκράτι, 2121050351)

Falafeladiko

6 στάσεις για φαλάφελ - εικόνα 2

Στην Κηφισιά θα δοκιμάσετε τραγανά φαλάφελ σε αραβική πίτα με ντομάτα, αγγούρι, μελιτζάνα, σος γιαουρτιού, ταχίνι και πάστα πιπεριάς Φλωρίνης. Έχετε υπόψη ότι τα ρεβιθοκεφτεδάκια τους τα σερβίρουν και σε καλαθάκι, μικρό (με πέντε) και μεγάλο (με δέκα) τεμάχια. (Δροσίνη 5, Κηφισιά, 2108013413)

Falafellas

6 στάσεις για φαλάφελ - εικόνα 3

Δεν είναι διόλου περίεργο, ιδίως την ώρα που κλείνουν τα μαγαζιά, να πετύχεις ουρά μπροστά του στον πεζόδρομο της Αιόλου. Η συνταγή έχει αραβική πίτα, τηγανητή μελιτζάνα, αγγούρι, μαρούλι, ταχίνι, σος γιαουρτιού. Έκλεινε νωρίς, εδώ και λίγο καιρό όμως λειτουργεί μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα. (Αιόλου 51, 2103239809)

Νot Just falafel

6 στάσεις για φαλάφελ - εικόνα 4

Παιδί του κέντρου κι αυτό, με βιομηχανική αύρα. Αν σου αρέσουν τα καυτερά, διάλεξε τα φαλάφελ σου τυλιγμένα σε αραβική πίτα παρέα με συριακή πικάντικη σάλτσα μουχαμάρα, την οποία δροσίζουν ντομάτα, αγγούρι, γιαούρτι με δυόσμο, γιαούρτι και πίκλες. (Ρόμβης 16 και Περικλέους, 2103211393)

Sumsum

6 στάσεις για φαλάφελ - εικόνα 5

Έξτρα μυρωδάτα τα χρυσαφένια φαλάφελ του Σύριου Άχμαντ, τον οποίο τον φωνάζουν και Μιχάλη. Τα πατάει ελαφρά και τα κλείνει σφιχτά σε αραβική πίτα με χούμους, σος από ταχίνι, ντομάτα, αγγούρι, μαρούλι, μαϊντανό και δυόσμο. (Σόλωνος 86, 2103642804, 2114060466)

The Falafel Project

6 στάσεις για φαλάφελ - εικόνα 6

Έχουν τέσσερις βασικές συνταγές, το Original, το Purple Haze (λάχανο, καρότο και σταφίδες, ντιπ παντζαριού με κόλιανδρο και κάρδαμο, καραμελωμένα κρεμμύδια), το καυτερό Smoke & spice με τσίλι και το Mediterranean, μπορείς όμως να φτιάξεις και… custom made φαλάφελ κάνοντας το δικό σου συνδυασμό. (Χαϊμαντά 19-21, Χαλάνδρι, 2106819192)

Περισσότερες πληροφορίες

Baba Ghanoush

Εμπεδοκλέους 25-27, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.