6 πάσες στο τερέν του μεζέ

Πιάσε το mood των φίλων και της μοιρασιάς, της στεριάς και της θάλασσας, του τσίπουρου και του κρασιού κάνοντας μια στάση…

6 πάσες στο τερέν του μεζέ

Πιάσε το mood των φίλων και της μοιρασιάς, της στεριάς και της θάλασσας, του τσίπουρου και του κρασιού κάνοντας μια στάση…

…στο «Ρακί μεζέ»

6 πάσες στο τερέν του μεζέ - εικόνα 1

Στο όμορφο μεζεδοστέκι της Καλλιθέας που μοιάζει με cool ψαράδικο μπορείτε να διαλέξετε από τον κατάλογο, υπάρχει όμως και νέο μενού «της παρέας» με € 13,50 το άτομο, με πολλά μεζεδάκια (κουκούλες χταποδιού στιφάδο, γαριδάκι με τη σέσουλα, καβουρομακαρονάδα κ.ά.) και ρακή ή κρασί.

…στο «Αλμυρίκι»

6 πάσες στο τερέν του μεζέ - εικόνα 2

Στο θαλασσινό μεζεδοπωλείο του Κερατσινίου η θάλασσα έχει μοντέρνο πρόσωπο: θα βρεις μπρουσκέτα με ταρτάρ ντομάτας και παστουρμά θαλάσσης, χταπόδι στη σχάρα με μαύρη ταραμοσαλάτα και λαδολέμονο λουίζας, μύδια αχνιστά με πέστο μαϊντανού και τσίλι.

…στο «Tsipoutapas»

6 πάσες στο τερέν του μεζέ - εικόνα 3

Στο πολύχρωμο, παρεΐστικο στέκι του Βασίλη Ακρίβου στη Μεταμόρφωση τα μεζεδάκια είναι multi-culti: κεμπαπάκια, μπακαλιάρος σκορδαλιά, βουβαλίσιο κρέας σαγανάκι με πουρέ γλυκοπατάτας, απάκι σε μεξικάνικη πίτα και νουντλς με σύγκλινο και αβγό ποσέ.

..στο «Άμα λάχει στης Νεφέλης»

6 πάσες στο τερέν του μεζέ - εικόνα 4

Στεγασμένο σε ένα παλιό σχολείο των Εξαρχείων, βγάζει φάβα με λεμονάτη μαραθόριζα και ξηρούς καρπούς, χορτοκεφτέδες ζυμωμένους με γλυκό τραχανά, κεφτεδάκια, φιλετάκια μπακαλιάρου σε κρούστα από καρύδια με ζακυνθινή αλιάδα και γεμίζει τα ποτήρια.

…στο «Μαζωμό»

6 πάσες στο τερέν του μεζέ - εικόνα 5

Στη ζεστή ναξιώτικη ταβέρνα του Αμαρουσίου, που μοιάζει με περιποιημένο χωριάτικο σπίτι, θα πιεις τις ρακές σου τσιμπολογώντας ανθότυρο και αρσενικό, κολοκυθοπαστίτσα (πικάντικη τηγανίτα γλυκοκολοκύθας) και φοβερά ψητά αρδουμάκια (γαρδουμπάκια).

…στα «Καραμανλίδικα του Φάνη»

6 πάσες στο τερέν του μεζέ - εικόνα 6

Μέσα, απέναντι από τις βιτρίνες με τα αλλαντικά και τα τυριά και πίσω, στο γλυκό σοκάκι του κέντρου, τα ούζα φτάνουν με μερακλίδικη παρέα: τραγανά παστιρμαδοπιτάκια και σαρμαδάκια με ρύζι και παστουρμά κι ένας πολύ νόστιμος βοδινός καβουρμάς με πατάτες και πιπεριές.

Περισσότερες πληροφορίες

Μαζωμός

Κυπρίων Αγωνιστών 19-21, Μαρούσι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ρακί Μεζέ

Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 334, Καλλιθέα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Άμα Λάχει

Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Καραμανλίδικα του Φάνη (Τα)

Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52, Ψυρρή
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

S. Pellegrino και Acqua Panna: Μας υποδέχονται στο "Terra bistro"

Διανύοντας τη δέκατη χρονιά του, ένα γευστικό στέκι στην Πάτρα που έχει αγαπηθεί, μας περιμένει ανανεωμένο και φρεσκαρισμένο και για τα χειμερινά μας γευστικά ραντεβού.

29/11/2022

Θamõn

Ένα cool και στιλάτο μικρό ρεστοράν συντονίζει εδώ και λίγους μήνες τα Γιάννενα στους ρυθμούς μιας "γαλανόλευκης" μπιστρονομίας, ιδιαίτερα γοητευτικής και καλοβαλμένης.

Αφιέρωμα Brunch: Ξεχωριστές επιλογές για να απολαύσετε την πιο δημοφιλή τάση

Λαχταριστές αυγοπαρασκευές, αφράτα pancakes, χορταστικά σάντουιτς, plant based σπεσιαλιτέ αλλά και επιλεγμένες κοπές, σε ένα γευστικό ραχάτι στην πρωτεύουσα.

Βινύλιο, burgers, pizza και κοκτέιλ στο "1st Koukaki Vinyl Market"

Όλες οι αγάπες συγκεντρωμένες σε ένα Σαββατοκύριακο στη σκιά της Ακρόπολης.

Ο τριάστερος σεφ Mauro Colagreco Πρεσβευτής Καλής Θελήσεως της UNESCO για τη Βιοποικιλότητα

Ο Ιταλοαργεντίνος chef-patron του τριάστερου "Mirazur" στη Μεντόν είναι ο πρώτος σεφ στην ιστορία της UNESCO που τιμάται με τον συγκεκριμένο τίτλο.

"Κουκούμαβλος" ξανά στη Σαντορίνη!

Το cult εστιατόριο του Νίκου Πουλιάση επιστρέφει ξανά στην ενεργό δράση, στο "Katikies Chromata" στο Ημεροβίγλι.

Τι γυρεύουν οι παγόδες ανάμεσα στους γαλλικούς αμπελώνες;

Το Cos d’Estournel, από το ομώνυμο εντυπωσιακό chateau του Μπορντό, είναι κρασάρα που συνδυάζει δύναμη και φινέτσα. Το ίδιο οινοποιείο έχει δε στη φαρέτρα του και άλλα διαμαντάκια.