6 πάσες στο τερέν του μεζέ

Πιάσε το mood των φίλων και της μοιρασιάς, της στεριάς και της θάλασσας, του τσίπουρου και του κρασιού κάνοντας μια στάση…

6 πάσες στο τερέν του μεζέ

Πιάσε το mood των φίλων και της μοιρασιάς, της στεριάς και της θάλασσας, του τσίπουρου και του κρασιού κάνοντας μια στάση…

…στο «Ρακί μεζέ»

6 πάσες στο τερέν του μεζέ - εικόνα 1

Στο όμορφο μεζεδοστέκι της Καλλιθέας που μοιάζει με cool ψαράδικο μπορείτε να διαλέξετε από τον κατάλογο, υπάρχει όμως και νέο μενού «της παρέας» με € 13,50 το άτομο, με πολλά μεζεδάκια (κουκούλες χταποδιού στιφάδο, γαριδάκι με τη σέσουλα, καβουρομακαρονάδα κ.ά.) και ρακή ή κρασί.

…στο «Αλμυρίκι»

6 πάσες στο τερέν του μεζέ - εικόνα 2

Στο θαλασσινό μεζεδοπωλείο του Κερατσινίου η θάλασσα έχει μοντέρνο πρόσωπο: θα βρεις μπρουσκέτα με ταρτάρ ντομάτας και παστουρμά θαλάσσης, χταπόδι στη σχάρα με μαύρη ταραμοσαλάτα και λαδολέμονο λουίζας, μύδια αχνιστά με πέστο μαϊντανού και τσίλι.

…στο «Tsipoutapas»

6 πάσες στο τερέν του μεζέ - εικόνα 3

Στο πολύχρωμο, παρεΐστικο στέκι του Βασίλη Ακρίβου στη Μεταμόρφωση τα μεζεδάκια είναι multi-culti: κεμπαπάκια, μπακαλιάρος σκορδαλιά, βουβαλίσιο κρέας σαγανάκι με πουρέ γλυκοπατάτας, απάκι σε μεξικάνικη πίτα και νουντλς με σύγκλινο και αβγό ποσέ.

..στο «Άμα λάχει στης Νεφέλης»

6 πάσες στο τερέν του μεζέ - εικόνα 4

Στεγασμένο σε ένα παλιό σχολείο των Εξαρχείων, βγάζει φάβα με λεμονάτη μαραθόριζα και ξηρούς καρπούς, χορτοκεφτέδες ζυμωμένους με γλυκό τραχανά, κεφτεδάκια, φιλετάκια μπακαλιάρου σε κρούστα από καρύδια με ζακυνθινή αλιάδα και γεμίζει τα ποτήρια.

…στο «Μαζωμό»

6 πάσες στο τερέν του μεζέ - εικόνα 5

Στη ζεστή ναξιώτικη ταβέρνα του Αμαρουσίου, που μοιάζει με περιποιημένο χωριάτικο σπίτι, θα πιεις τις ρακές σου τσιμπολογώντας ανθότυρο και αρσενικό, κολοκυθοπαστίτσα (πικάντικη τηγανίτα γλυκοκολοκύθας) και φοβερά ψητά αρδουμάκια (γαρδουμπάκια).

…στα «Καραμανλίδικα του Φάνη»

6 πάσες στο τερέν του μεζέ - εικόνα 6

Μέσα, απέναντι από τις βιτρίνες με τα αλλαντικά και τα τυριά και πίσω, στο γλυκό σοκάκι του κέντρου, τα ούζα φτάνουν με μερακλίδικη παρέα: τραγανά παστιρμαδοπιτάκια και σαρμαδάκια με ρύζι και παστουρμά κι ένας πολύ νόστιμος βοδινός καβουρμάς με πατάτες και πιπεριές.

Περισσότερες πληροφορίες

Ρακί Μεζέ

Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 334, Καλλιθέα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Άμα Λάχει

Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Καραμανλίδικα του Φάνη (Τα)

Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52, Ψυρρή
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.