Ένα με-νου για 5.000 κατά της σπατάλης τροφίμων

Την Κυριακή 11/10 στην Πλατεία Κοτζιά σας δίνει ραντεβού ένα γιγαντιαίο μπριάμ και μια μια πλούσια μερίδα χαρούμενης πληροφόρησης.

Ένα με-νου για 5.000 κατά της σπατάλης τροφίμων

Την Κυριακή 11/10 στην Πλατεία Κοτζιά σας δίνει ραντεβού ένα γιγαντιαίο μπριάμ και μια μια πλούσια μερίδα χαρούμενης πληροφόρησης.

Ένα με-νου για 5.000 κατά της σπατάλης τροφίμων - εικόνα 1

Ένα στραβό καρότο ή μια άσχημη ντομάτα γιατί να καταλήξουν στα σκουπίδια; Πολλά εκατομμύρια τόνοι φρούτων και λαχανικών πετιούνται κάθε χρόνο επειδή δεν είναι εμφανίσιμα. Στη γιορτή, με στόχο την ανάδειξη λύσεων στο πρόβλημα της σπατάλης τροφίμων, που διοργανώνεται την Κυριακή 11/10 από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 5 μ.μ. στην Πλατεία Κοτζιά ένα γιγάντιο μπριαμ σερβιριστεί δωρεάν σε 5000 άτομα, σεφ θα παρουσιάσουν τρόπους αξιοποίησης του περισσευούμενου φαγητού ενώ δεν θα λείπουν και τα βιωματικά εργαστήρια για τα παιδιά. H εκδήλωση διοργανώνεται από την περιβαλλοντική οργάνωση Feedback σε συνεργασία με το ΜΠΟΡΟΥΜΕ, το WWF Ελλάς, το British Council, το Back to Commons και το πρόγραμμα ΕU FUSIONS. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

φωτό: από το Feedback Global

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.