Ένα με-νου για 5.000 κατά της σπατάλης τροφίμων

Την Κυριακή 11/10 στην Πλατεία Κοτζιά σας δίνει ραντεβού ένα γιγαντιαίο μπριάμ και μια μια πλούσια μερίδα χαρούμενης πληροφόρησης.

Ένα με-νου για 5.000 κατά της σπατάλης τροφίμων

Την Κυριακή 11/10 στην Πλατεία Κοτζιά σας δίνει ραντεβού ένα γιγαντιαίο μπριάμ και μια μια πλούσια μερίδα χαρούμενης πληροφόρησης.

Ένα με-νου για 5.000 κατά της σπατάλης τροφίμων - εικόνα 1

Ένα στραβό καρότο ή μια άσχημη ντομάτα γιατί να καταλήξουν στα σκουπίδια; Πολλά εκατομμύρια τόνοι φρούτων και λαχανικών πετιούνται κάθε χρόνο επειδή δεν είναι εμφανίσιμα. Στη γιορτή, με στόχο την ανάδειξη λύσεων στο πρόβλημα της σπατάλης τροφίμων, που διοργανώνεται την Κυριακή 11/10 από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 5 μ.μ. στην Πλατεία Κοτζιά ένα γιγάντιο μπριαμ σερβιριστεί δωρεάν σε 5000 άτομα, σεφ θα παρουσιάσουν τρόπους αξιοποίησης του περισσευούμενου φαγητού ενώ δεν θα λείπουν και τα βιωματικά εργαστήρια για τα παιδιά. H εκδήλωση διοργανώνεται από την περιβαλλοντική οργάνωση Feedback σε συνεργασία με το ΜΠΟΡΟΥΜΕ, το WWF Ελλάς, το British Council, το Back to Commons και το πρόγραμμα ΕU FUSIONS. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

φωτό: από το Feedback Global

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Υπάρχουν λόγοι που κάνει 'θόρυβο' το νέο ιαπωνικό της Αθήνας

Η ξεχωριστή ιαπωνική κουζίνα του Σταμάτη Σκριάπα κάνει αίσιο ποδαρικό στο πολυαναμενόμενο "The Ilisian" που ανάβει σταδιακά τα φώτα του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
07/02/2026

Γιατί δεν πρέπει να χάσεις το Athens Gastronomic Forum στην Τεχνόπολη

Όλοι οι λόγοι για τους οποίους αξίζει να βρεθείς στο Γκάζι στις 9 και 10 Φεβρουαρίου και να παρακολουθήσεις το πρώτο διεθνές συνέδριο γαστρονομίας στην Ελλάδα.

Έρωτας "κάτω" από τα Αστέρια της Γλυφάδας

Το "Bungalow 7 γιορτάζει τον έρωτα σε περιβάλλον υψηλής αισθητικής προσφέροντας πιάτα που υπογράφει ο βραβευμένος σεφ Ντίνος Φωτεινάκης.

H θρυλική trattoria Trippa του Μιλάνου και ο Diego Rossi έρχονται στα Pharaoh Fire Nights

Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της ιταλικής γαστρονομίας και μια εμβληματική μιλανέζικη τρατορία -με το πιο δυσεύρετο τραπέζι στη χώρα- έρχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα και το Pharaoh, στις 16 Φεβρουαρίου.

Στα Πετράλωνα, για μια από τις πιο τίμιες γαστροταβέρνες της πόλης

Με όνομα που εμπνέεται από τον Ελύτη και γενναιόδωρες μερίδες που τιμούν τα ελληνικά προϊόντα και αναβλύζουν οικειότητα.

Η Σταυριανή Ζερβακάκου για ένα σέρβις στο ΜάνηΜάνη

Μάνη εις την τρίτη! Το ΜάνηΜάνη φιλοξενεί τη Σταυριανή Ζερβακάκου για μια βραδιά γεμάτη μανιάτικες γεύσεις, αυθεντικότητα και φουλ άρωμα τόπου.

Τι κάνει το Dorian ένα από τα πιο hot εστιατόρια του Λονδίνου;

Δοκιμάσαμε το μισελενάτο εστιατόριο του Notting Hill, όπου όλα τα πιάτα τρώγονται (κυρίως) με τα χέρια, και διαπιστώσαμε ότι η ραφινάτη πληθωρικότητα των premium γεύσεων που σερβίρει, είναι ένας μόνο από τους λόγους που το έχουν κάνει ένα από τα πιο δύσκολα reservations της βρετανικής μητρόπολης.