6 πιάτα + 1 κοκτέιλ που βλέπουν το ρύζι αλλιώς

Βασικό στοιχείο της παγκόσμιας διατροφής, εύπλαστο, ευπροσάρμοστο, πολυπολιτισμικό, το ρύζι πρωταγωνιστεί ή συμμετέχει σε τόσο πολλά φαγητά, που είναι δύσκολο να διαλέξεις τα αγαπημένα σου. Εμείς πάντως θα σου λέγαμε να το δοκιμάσεις στα αθηναϊκά εστιατόρια (και σε ένα μπαρ).

6 πιάτα + 1 κοκτέιλ που βλέπουν το ρύζι αλλιώς

Βασικό στοιχείο της παγκόσμιας διατροφής, εύπλαστο, ευπροσάρμοστο, πολυπολιτισμικό, το ρύζι πρωταγωνιστεί ή συμμετέχει σε τόσο πολλά φαγητά, που είναι δύσκολο να διαλέξεις τα αγαπημένα σου. Εμείς πάντως θα σου λέγαμε να το δοκιμάσεις στα αθηναϊκά εστιατόρια.

6 πιάτα + 1 κοκτέιλ που βλέπουν το ρύζι αλλιώς - εικόνα 1

Ριζότο σαν χωριάτικη
Το φτιάχνει ο Αλέξανδρος Κοσσυβάκης στο «Chefi the Restaurant» στο Χαλάνδρι al dente, με μπόλικη σάλτσα. Είναι νόστιμο κι εκφραστικό, με τη μνήμη της σαλάτας εντυπωμένη στο DNA του.

Ρύζι με κόκκινο φανάρι
Είναι ατμού, σερβιρισμένο με πολύ ψιλοκομμένο, τρυφερό χοιρινό, πολύ αρωματικό (τούρμπο στα five spices). Θα το δοκι­μάσετε στο «Attic Moon» της οδού Ξενοφώντος στο Σύνταγμα.

Ριζότο σαν γεμιστά
Ελληνικό –ελληνικότατο– και αυτό, καλοκαιρινή έμπνευση του Ρενάτο Μεκόλι στον «Βασίλαινα» στον Πειραιά. Με ντομάτα κονφί, ψητά κολοκυθάκια και φέτα και μια σάλτσα από πιπεριά, μελιτζάνα και κολοκυθάκι με δυόσμο και ρίγανη.

Και σε επιδόρπιο
Στο «The Grocery» στην οδό Σκουφά το απολαυστικό ρυζόγαλο, σερβιρισμένο με παγωτό κανέλα, είναι από τα πιο ωραία γλυκά που θα συναντήσεις στο μενού με την υπογραφή του Δημήτρη Δημητριάδη.

Ριζότο a la japonais
Συνδυάζει μανιτάρια πορτσίνι και miso butter, θα το πετύχεις στο «Island» στη Βάρκιζα και είναι μία από τις συνταγές του Νίκου Σκλήρα την οποία χαιρόμαστε που ξαναβρίσκουμε και αυτό το καλοκαίρι.

Ρύζι rolling
Maki-ντολμαδάκι με γέμιση ντομάτας προτείνει ο Γκίκας Ξενάκης στο «Aleria» στο Μεταξουργείο: παίζει ρόλο συνοδού για ένα πολύ ωραία ψημένο μυλοκόπι πάνω σε ντελικάτο πουρέ καπνιστής μελιτζάνας.

Ρύζι στο ποτήρι
Ή αλλιώς Wanna be Sake, ένα πολύ ιδιαίτερο κοκτέιλ που πέτυχα στο «Gin Joint». Grappa αρωματισμένη με basmati, Chartreuse, φυσικός χυμός lime, wasabi (μην τρομάζετε, δεν ακούγεται πολύ) και τζίντζερ, σε ένα ένα ποτήρι με γιρλάντα από αγγουράκι.

Περισσότερες πληροφορίες

Aleria

Μεγ. Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο
  • Εστιατόρια

Attic Moon

Ξενοφώντος 10-12, Σύνταγμα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.