TO ΜΠΕΡΔΕΜΑ

Καλαίσθητο, ζεστό και... πολίτικα νόστιμο, το νέο στέκι του Κολωνακίου κάνει τα πρώτα του βήματα με την εμπειρία της Κηφισιάς και, βαδίζοντας στα μονοπάτια της μοντέρνας ταβέρνας, φροντίζει να κρατά το δικό του χαρακτήρα.

TO ΜΠΕΡΔΕΜΑ

Ξετυλίξαμε το κουβάρι!

Καλαίσθητο, ζεστό και… πολίτικα νόστιμο, το νέο στέκι του Κολωνακίου κάνει τα πρώτα του βήματα με την εμπειρία της Κηφισιάς και, βαδίζοντας στα μονοπάτια της μοντέρνας ταβέρνας, φροντίζει να κρατά το δικό του χαρακτήρα.

TO ΜΠΕΡΔΕΜΑ - εικόνα 1

Βρίσκεται στο νούμερο 8 της Σπευσίππου, είναι το μικρό αδελφάκι του κηφισιώτικου «Μπερδέματος» και, εκτός του ότι είναι συνονόματο, του μοιάζει αρκετά. Τα φωτιστικά-σουρωτήρια στο ταβάνι, οι τρίφτες-απλίκες στους τοίχους, το ζεστό και μοντέρνο περιβάλλον (διακοσμημένο και στις δύο περιπτώσεις από την Αναστασία Φωτιάδου) και το γνώριμο μενού δίνουν τις κοινές συνισταμένες. Σε αντίθεση όμως με τον πολύχρωμο χαρακτήρα του μαγαζιού της Κηφισιάς, το «Μπέρδεμα» του Κολωνακίου ντύνεται στα λευκά, μίνιμαλ συνθέσεις από πιάτα και μαχαιροπίρουνα δένουν αρμονικά με το χώρο και συνδυάζονται με έναν πολυέλαιο με κρυσταλλάκια σε μια γωνιά.

Παρά το όνομά του, δεν θα σας μπερδέψει. Ακόμη κι αν κάποιες πολίτικες συνταγές δεν σας είναι γνώριμες, θα βρείτε την ακριβή επεξήγησή τους στον κατάλογο. Εμείς δοκιμάσαμε μαστέλο Χίου στα κάρβουνα με ντομάτα (το ψήσιμο το φέρνει στο πιάτο έξτρα νόστιμο και μαστιχωτό), πρασοκεφτέδες και ζουμερούς ντοματοκεφτέδες με άφθονο κρεμμύδι, αλλά και συμπαθητικά «μαντί», δηλαδή μια σπιτική ζύμη με ντονέρ στο φούρνο, που σερβίρονται με κόκκινη σάλτσα και γιαούρτι. Ενδιαφέρον έχουν επίσης τα «χανουμάκια», τηγανητά κεφτεδάκια από μοσχάρι, αρνί και κοτόπουλο, που πάνε ωραία με τις λεπτοκομμένες τηγανητές πατάτες. Από τα κυρίως επιλέξαμε «Αλή Ναζίκ», ένα πιάτο με γύρο πάνω σε πουρέ μελιτζάνας, επίσης συνοδευόμενο από σος ντομάτας και γιαούρτι και αρκετά πικάντικο (αν και το γιαούρτι δεν θα σας αφήσει να το καταλάβετε με την πρώτη) και ένα φιλέτο γεμιστό με λαχανικά, το οποίο ήταν -δυστυχώς- λιγάκι στεγνό. Τα μεσημέρια πάλι είναι πιθανό να σας κερδίσουν τα μαγειρευτά: είναι περισσότερα από αυτά που θα συναντήσετε στην Κηφισιά, ακολουθώντας τις ανάγκες -και τις τάσεις- του κέντρου. Όταν πάντως έρθει η ώρα για γλυκάκι, μην πείτε «όχι». Το καζάν ντιπί με την κανελίτσα του είναι ωραίο, θα προτείνουμε όμως το κιουνεφέ, με πολύ λεπτή στρώση κανταΐφι, ντιλ πεϊνίρ (τυρί από την Πόλη) και μπόλικο καρύδι.

Άντζελα Σταματιάδου
astamatiadou@athinorama.gr
INFO

ΤΟ ΜΠΕΡΔΕΜΑ Σπευσίππου 8, Κολωνάκι, 2107224212. Και μεσημέρι. Έως 1:00 π.μ. Τιμή: € 25-35.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σ’ αυτό το all day του κέντρου πας για τα stories και μένεις για το dinner

Πίσω από την εξτραβαγκάν εικόνα του "Geco", στο ισόγειο του "Gatsby Athens", κρύβεται μια κουζίνα με περισσότερη τεχνική και ουσία απ’ όση περιμένεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
24/04/2026

Το Craquelin "γλυκαίνει" τα Εξάρχεια με το -ίσως- καλύτερο βάσκικο cheesecake της πόλης

Στα Εξάρχεια, το Craquelin φέρνει street sweet λογική με προφιτερόλ και το καλύτερο βάσκικο cheesecake της Αθήνας, σε ένα μικροσκοπικό μαγαζί με έμφαση στην πρώτη ύλη.

Αυτό το ΠΣΚ δοκιμάζουμε tiki κουζίνα σε ένα cool pop up εστιατόριο, στο Χαλάνδρι

Το "Exotic Izakaya" επιστρέφει για τρεις δυνατές βραδιές γεύσης, στον πρώτο όροφο του "White Monkey".

Ο εξπρεσιονιστής της ελληνικής κουζίνας και το αριστούργημά του στη Γιάλοβα

Ανάμεσα στα βραβευμένα με Χρυσό Σκούφο και Top Notch εστιατόρια από κάθε γωνιά της Ελλάδας και το σπουδαίο εστιατόριο Anama, του Χρύσανθου Καραμολέγκου.

Μια υψηλής ακρίβειας κουζίνα, σε ένα από τα πιο προνομιακά μέρη της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Ανάμεσα στα βραβευμένα με Χρυσό Σκούφο και Top Notch εστιατόρια από κάθε γωνιά της Ελλάδας και το κομψότατο εστιατόριο ενός εκ των κορυφαίων ξενοδοχείων του πλανήτη.

Πέμπτες με μουσικές από Λευτέρη Κεφαλά και cocktails από Πόπη Σεβαστού στο Ovio

Το Ovio εγκαινιάζει ένα νέο εβδομαδιαίο μουσικό concept που έρχεται να δώσει άλλη ενέργεια στις νύχτες της πόλης, ενώ παράλληλα υποδέχεται την εξαίρετη δημιουργό στο μπαρ του.

Το CTC υποδέχεται για ένα και μόνο βράδυ τον σεφ Δημήτρη Μούδιο από το Ōre της Μπανγκόκ

Μια συνάντηση δύο διαφορετικών γαστρονομικών κόσμων, στις 27 Μαΐου.