Martin Berasategui

Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς γαστρονομικής σκηνής, θα βρεθεί αυτές τις ημέρες στην Αθήνα, καλεσμένος του «α», για να μαγειρέψει το σπέσιαλ μενού στο επίσημο δείπνο προς τιμήν των βραβευθέντων με Χρυσό Σκούφο για το 2011.

Martin Berasategui

Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς γαστρονομικής σκηνής, θα βρεθεί αυτές τις ημέρες στην Αθήνα, καλεσμένος του «α», για να μαγειρέψει το σπέσιαλ μενού στο επίσημο δείπνο προς τιμήν των βραβευθέντων με Χρυσό Σκούφο για το 2011.

Martin Berasategui - εικόνα 1

Τιμημένος με την ανώτατη διάκριση των τριών αστεριών Michelin από το 2001, ο Βάσκος διάσημος σεφ κέρδισε το πρώτο του αστέρι το 1986, σε ηλικία μόλις 26 ετών, ενώ το ρεστοράν του βρίσκεται επί σειρά ετών μέσα στα «50 καλύτερα του κόσμου». Ο Berasategui είναι εμβληματική μορφή του –πολυβραβευμένου για τη γαστρονομία του– San Sebastian και συγκαταλέγεται στους κορυφαίους σεφ της χώρας των Βάσκων –αλλά και της Ισπανίας–, ενώ άνοιξε προσφάτως ένα από τα καλύτερα ρεστοράν της Κίνας, το «Martin» στη Σανγκάη. Είναι πολύ αγαπητός στο San Sebastian και ο κόσμος τον χαιρετάει στο δρόμο. Η κουζίνα του συνδυάζει την «ψυχή» της γεύσης των Βάσκων με μια απαράμιλλη κομψότητα και μια ευγένεια που μετατρέπουν τα πιάτα του σε έργα τέχνης. Κι επιβεβαιώνει διαρκώς ότι τόσο η δική του κουζίνα όσο και η γαστρονομία του San Sebastian βρίσκονται στο επίκεντρο της διεθνούς πρωτοπορίας. Εξαιρετικές πρώτες ύλες κι έξυπνες, ιντελεκτουέλ γευστικές αρμονίες κάνουν το μενού που θα μαγειρέψει για μας, προς τιμήν των βραβευθέντων των φετινών Χρυσών Σκούφων, μια μεγάλη στιγμή χαράς και πολιτισμού στην Αθήνα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.