
Σάββατο πρωί, η ώρα 10 και στην οδό Μηλιώνη οι παλιές κολωνακιώτικες πολυκατοικίες αντανακλούν τη βοή του κόσμου. Είναι λίγο πιο βροντερή αυτό το Σάββατο, μια που ο πεζόδρομος έχει αποκτήσει καινούριο σημείο αναφοράς – η πιάτσα που για χρόνια ήταν σκιά του παλιού εαυτού της, μοιάζει να ζωηρεύει ξανά! Λίγες εβδομάδες έχουν περάσει μόνο που το παλιό, θρυλικό "Jackson’s Hall" άναψε ξανά τα φώτα του. Εντελώς αλλιώτικο ετούτη τη φορά, με τη μαρκίζα του Βενέτη να του δίνει νέα ζωή, έχει επανέλθει ως "Veneti Jackson Hall". Λίγες εβδομάδες, μα έχει ήδη γίνει σταθερό σαββατιάτικο ραντεβού μας.


Το Σάββατο, βλέπετε, είναι ημέρα μπαμπά – κόρης, κι έχουμε έρθει με τη μικρή Κάτια για το καθιερωμένο μας pit stop πριν τη βόλτα στον Εθνικό Κήπο: κουλούρι για εκείνη, flat white και κρουασάν για το μπαμπά, βυζαντινό με προζύμι για το σπίτι, από το artisan bakery του ισογείου. Για τη δημιουργία του "Veneti Jackson Hall", το κτήριο κατεδαφίστηκε και χτίστηκε από την αρχή, ανασκευάστηκε πλήρως για να στεγάσει το Artisan Bakery στο ισόγειο, το εργαστήριο παραγωγής ψωμιού στον ημιώροφο και το Βar-Restaurant στον πρώτο όροφο.
Αυτό το Σάββατο, αποφασίζουμε να καθίσουμε λίγο παραπάνω πριν τη βόλτα μας. Τα γλυκά, βλέπετε, που έχουν σχεδιάσει ειδικά για τον ΒΕΝΕΤΗ κορυφαίοι pastry chefs, όπως οι François Daubinet και Franck Michel, για τη νέα σειρά Patisserie JACKSON, που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για το "Veneti Jackson Hall", δείχνουν ιδιαιτέρως δελεαστικά στη μεγάλη φωτεινή προθήκη τους!


Πιάνουμε πόστο στα τραπεζάκια στην πρασιά, παραγγέλνουμε τα σταθερά μας και βάζουμε στη μέση ένα choux με κρέμα pistachio. Στο background, ο εμβληματικός Ινδιάνος (λίγο πιο κοντός ίσως, αλλά εξίσου επιβλητικός) του παλιού "Jackson’s Hall" επιβλέπει την κίνηση. Σηκώνω το κινητό, καδράρω γλυκό και Ινδιάνο, κι ανεβάζω ένα story στα social. Εντυπωσιάζομαι από το πόσοι δε φοβούνται να αποκαλύψουν την ηλικία τους αναγνωρίζοντας το σήμα κατατεθέν των κολωνακιώτικων ‘90s. Αρχίζουν τα μηνύματα. "-Τι είναι αυτό, ξανάνοιξε το Jackson; - Ναι, το έφτιαξε ο ΒΕΝΕΤΗΣ! – Δηλαδή, τι, είναι φούρνος; - Φούρνος στο ισόγειο, pizza, burgers και συμπάθεια στον όροφο. – Και; Καλό; - Δεν ξέρω, δεν έχω δοκιμάσει ακόμη… - Ε κανόνισέ το! – Ε θα το κανονίσω."
--
Τρίτη μεσημέρι, η ώρα τρεις. Κατηφορίζω από το γυμναστήριο, με τρέμουλο στα πόδια από τα επιπλέον squats που χρειάστηκε η συνείδησή για να συναινέσει με την κραιπάλη που θα ακολουθήσει: lunch break στο Veneti Jackson Hall! Έχω κάνει την έρευνά μου, έχω δει τη ζύμη της πίτσας να ετοιμάζεται πρωί πρωί στο παρασκευαστήριο του ημιωρόφου, ξέρω ότι τα burger buns έρχονται φρέσκα καθημερινά από τα κεντρικά του ΒΕΝΕΤΗ, έχω τσεκάρει ότι μεσημέρι – βράδυ έχει live μουσική, με country, rhythm and blues και rock κομμάτια.



Ο όροφος του bar – resto θυμίζει αμερικάνικο diner βγαλμένο από τα "Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς". Η γυάλινη οροφή λούζει το χώρο στο φυσικό φως, τα memorabilia στους τοίχους λειτουργούν σα χρονομηχανή, τα κόκκινα δέρματα σε stools και καρεκλοπολυθρόνες δίνουν το pop που χρειάζεται η σάλα για να ζωηρέψει. Η παρέα είναι ήδη εδώ, στο τραπέζι αναψυκτικά και spritz ανάμεσα σε σαλάτες Ceasar’s και coleslaw, αφράτα mozzarella sticks, λιχούδικες τηγανητές πατάτες με Jackson’s Cheddar Sauce και καπνιστό μπέικον, παναρισμένα chicken strips με Jackson’s Honey BBQ sauce. "- Παιδιά, μην ανεβάσετε τίποτα, αν τα δει η γυμνάστριά μου θα κατέβει να με μαζέψει! – Μη σε νοιάζει, θα τα ανεβάσουμε αμένσιοτα, κάνε παιχνίδι με τα κυρίως".


Πιάνω τον κατάλογο και πηγαίνω κατευθείαν στη λίστα των Jackson’s Premium Burgers: Classic Burger, Bacon Cheeseburger, Jacksonville, Smok-Eat, Blue Village, Las Vegas με τηγανητό αυγό, Bacon Mushroom Melt και Double Hot, όλα με χειροποίητο μοσχαρίσιο μπιφτέκι, προσφέρουν όλους τους πιθανούς συνδυασμούς. "Έχει και vegan!" τους λέω, με κοιτούν με μισό μάτι και ζητάμε μία απ’ όλα, κομμένα στη μέση, για το απαραίτητο sharing. "Έχετε προπόνηση μετά;", ρωτάει ο σερβιτόρος σα να είναι βαλτός. "Όχι, αλλά επειδή μάλλον θα χρειαστεί, τι προτείνετε από πίτσα;".


Με φρέσκια, αφράτη αμερικάνικη ζύμη όπως το 1960, η πίτσα έρχεται σε XL διαστάσεις, με διπλή στρώση μοτσαρέλα και φρέσκα υλικά. "Αν κάνετε πόδια, πάρτε τη Meat Special", μας λέει, με πεπερόνι ωρίμανσης, μπέικον και μορταδέλα. "Αν πάτε για χέρια, η Pepperoni Lover’s θα βοηθήσει, ενώ για cardio δοκιμάστε με την Carbonara Lover’s, για να έχετε αντοχή". Τον κοιτάζουμε και γελάμε. "Θα ξεκινήσουμε με τη Caprese και θα δούμε που θα μας πάει", του λέμε. Τσουγκρίζουμε τα ποτήρια μας και κάνουμε επιθέσεις στις cheddar fries, καταστρώνοντας ήδη σχέδια για δροσερό φινάλε με παγωτά "ΔΩΔΩΝΗ 1967", τη νέα σειρά παγωτών του ΒΕΝΕΤΗ, με παλιές συνταγές από την εποχή που ιδρύθηκε η εταιρεία ΠΑΓΩΤΑ ΔΩΔΩΝΗ.
Ναι, το Veneti Jackson Hall είναι ολοκαίνουριο και γνώριμο μαζί. Και κάτι μου λέει ότι τα ραντεβού μας εδώ δε θα είναι μόνο Σαββατιάτικα…