Πίτσα ή μακαρόνια; Ανακαλύψτε τη πιτσαρία /σπαγγετερία που φτιάχνει τα καλύτερα στο Μαρούσι

Από τη μικρή του αρχή με μόλις μερικά τραπέζια και μόνο μια/δυο πίτσες στο μενού, σύντομα η φήμη του εστιατορίου μεγάλωσε και ήρθε κοντά μας στο Μαρούσι.

La Piazza

Όλα ξεκίνησαν το 1985 όταν σε μια ζεστή, γραφική πλατεία των Ραχών Φθιώτιδος, ένας μάγειρας έχοντας ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία μοιράστηκε το πάθος του για την πίτσα με τον Λεωνίδα και έτσι ο Λεωνίδας, ιδρυτής του La Piazza, ένιωσε την έλξη να εξερευνήσει αυτούς τους νέους, για την εποχή, γαστρονομικούς ορίζοντες. Η ιδέα του ήταν απλή, αλλά επαναστατική: ένα εστιατόριο που θα λειτουργούσε ως κεντρικό σημείο συνάντησης, μια πλατεία-bistro (piazza στα ιταλικά), όπου οι άνθρωποι θα μαζεύονταν για να απολαύσουν αυθεντικές γεύσεις από όλη τη μεσόγειο και θα δημιουργούσαν αναμνήσεις με τους αγαπημένους τους. Από αυτό το όραμα, το εστιατόριο La Piazza πήρε το όνομα και την ταυτότητά του. Από τη μικρή του αρχή με μόλις μερικά τραπέζια και μόνο μια/δυο πίτσες στο μενού, σύντομα η φήμη του εστιατορίου μεγάλωσε και ήρθε κοντά μας στο Μαρούσι. 

La Piazza
Απόλαυσε αυθεντικές γεύσεις από όλη τη μεσόγειο. Βρες το La Piazza εδώ.

Με ιστορία που μετράει πάνω από 25 χρόνια, το La Piazza στο Μαρούσι φέρνει τη ζεστασιά και την γοητεία της μεσογειακής κουλτούρας με πινελιές από ιταλικό ταπεραμέντο, ενσωματώνοντας μαγικά την παράδοση σε κάθε πιάτο. Σε αυτό το φιλόξενο περιβάλλον που θυμίζει trattoria, κάθε πιάτο μεταφέρει μια ιστορία, κάθε γεύση είναι μια ανάμνηση που ζωντανεύει. Καθώς περάσεις τη λουλουδένια είσοδο του εστιατορίου, η κ. Βίκη, με το ζεστό και φιλικό της χαμόγελο, θα σε υποδεχτεί, κάνοντάς σε αμέσως να νιώσεις σαν να βρίσκεσαι στο σπίτι σου. Αυτή η ζεστή υποδοχή, σε συνδυασμό με την όμορφη και ρομαντική αισθητική του χώρου, σε προσκαλεί να χαλαρώσεις και να "ξεφύγεις" από την ρουτίνα της καθημερινότητας. Το εστιατόριο είναι ιδανικό για οικογένειες, για παρέες που θέλουν να κάνουν το εβδομαδιαίο τους catch up ή ακόμη και για το πρώτο ραντεβού. Ταυτόχρονα, υπάρχει η επιλογή και για delivery. 

La Piazza
Η ατμόσφαιρα στο  La Piazza είναι πολύ φιλική και σε εμπνέει να ρίξεις τόνους και να χαλαρώσεις. Ανακαλύψτε το εδώ.

Στο μενού περιλαμβάνονται τόσο κλασικά όσο και πιο ιδιαίτερα πιάτα. Από λαχταριστές πίτσες με τυρί που λιώνει στο στόμα μέχρι σκαλοπίνια φιορεντίνα με baby smashed πατάτες, κάθε συστατικό είναι επιλεγμένο με φροντίδα και κάθε πιάτο σερβίρεται με μεγάλο μεράκι. Ακόμη και το λάδι που χρησιμοποιούν στο φαγητό είναι δικό τους ελαιόλαδο από τον τόπο καταγωγής τους, τις Ράχες! 

La Piazza
Ξεκίνησε το γεύμα σου με δροσερές σαλάτες και γευστικά ορεκτικά. Ανακάλυψε το La Piazza εδώ.

Αν υπάρχει κάτι στο μενού που αδιαμφισβήτητα πρέπει να δοκιμάσεις είναι η  πίτσα! Το ζυμάρι σε όλες τις πίτσες ανοίγεται κάθε μέρα από τους ίδιους, ενώ το τυρί, ο πρωταγωνιστής της γεύσης, αναδεικνύει με μαεστρία κάθε πίτσα, δίνοντας έναν πλούτο γεύσης και αρωμάτων. Ανάμεσα στις διάφορες επιλογές, ξεχωρίζει η πίτσα σπέσιαλ, αλλά η πίτσα καρμπονάρα, μια πρωτότυπη εκδοχή του κλασικού ιταλικού πιάτου.

La Piazza
Σε όλα τα πιάτα αναδεικνύεται η ποιότητα των υλικών και το μεράκι που δίνουν στην παρασκευή τους. Βρες το La Piazza εδώ.

Για τους λάτρεις των ζυμαρικών, οι πέννες κοτόπουλο αλά κρέμ με την πλούσια και κρεμώδη υφή τους και τα μαμαδίστικα μακαρόνια σπέσιαλ φούρνου, είναι αυτά που κυριολεκτικά τραβούν τα βλέμματα. Ειδικά τα μακαρόνια σπέσιαλ φούρνου αποτελούν αυτό το πιάτο που βλέπεις να το σερβίρουν στους άλλους και ζηλεύεις! 

La Piazza
Τα ζυμαρικά είναι φρέσκα εκτός από το ντελίβερι, εκεί μπορείς να επιλέξεις μεταξύ φρέσκου και μή φρέσκου ζυμαρικού. Βρες το La Piazza εδώ.

Μερικά έξτρα πιάτα που αγαπήσαμε: 

  • Citrus σαλάτα με πορτοκάλι και κατσικίσιο τυρί: Ένας τέλειος συνδυασμός γλυκών πορτοκαλιών και αλμυρού κατσικίσιου τυριού, που προσφέρει μια τέλεια ισορροπία γλυκού και ξινού. 
La Piazza
Ανακάλυψε το La Piazza εδώ
  • Τυρολουκουμάδες: Αφράτοι τυρολουκουμάδες που σερβίρονται με χειροποίητη μαρμελάδα φλωρίνης που προσθέτει έναν ζουμερό και γεμάτο γεύση συνδυασμό.
  • Μανιτάρια σωτέ με μέλι, μίσο και κουκουνάρι σερβιρισμένα με ροκφόρ: Μια vegetarian πρόταση που συνδυάζει γλυκές και αλμυρές γεύσεις με μια ιδιαίτερη υφή, προσφέροντας μια πλήρως ισορροπημένη γευστική εμπειρία.
La Piazza
Βρες το εστιατόριο εδώ!

Μια επίσκεψη στο La Piazza, δε σημαίνει απλώς ένα γεύμα, αλλά μια μοναδική comfort εμπειρία με φρέσκα, ποιοτικά πιάτα και μια υπέροχα φιλόξενη ατμόσφαιρα που θα σε βοηθήσουν να κάνεις ένα διάλειμμα από την ρουτίνα της καθημερινότητας. Και μην ξεχάσεις να κρατήσεις λίγο χώρο για ένα από τα χειροποίητα γλυκά της κ. Βίκης. Η πανακότα με φρούτα του δάσους, το τιραμισού με καραμελωμένο φουντούκι, και η κρέμα λεμονιού προσφέρουν την τέλεια γλυκιά κατάληξη στο γεύμα σου. Θα μας θυμηθείς. 

More info: 
Διεύθυνση: La Piazza Pizzeria & Spaghetteria Marousi
Σαλαμίνος 9, Μαρούσι 151 24
Τηλέφωνο: 2106140433

La Piazza

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το "Alpino Cucina Italiana" μάς ταξιδεύει στην Πάρο

Αντλώντας έμπνευση από την αυθεντική ιταλική γαστρονομία, το νέο "Alpino Cucina Italiana" μόλις άνοιξε σε έναν εντυπωσιακό χώρο στη Νάουσα της Πάρου.

Το εστιατόριο του Δαμαλά είναι "Raw Bata"

Άνοιξε το εστιατόριο του Χρόνη Δαμαλά που επιστρέφει δυναμικά με νέες ιδέες. Πολλή ελληνική γεύση, και μαγειρική βασισμένη στα καλούδια της αγοράς. Εντάξει θα έχει και λίγο, αλλιώτικο, σούσι.

Τι φέρνει η μόδα των degu: Tροφή για σκέψη και εκλεκτική γαστρονομική απόλαυση

Tasting menus, menu dégustation, μενού γευσιγνωσίας: όπως και αν αποκαλούνται απλώνονται ραγδαία στα καλά εστιατόρια, ως επισφράγισμα γαστρονομικής τέχνης και γευστικού status symbol.

"Grand Resort Lagonissi": Ένα εκλεκτό δείπνο σε συνεργασία με το Mullineux Winery για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ένα γαστρονομικό ταξίδι που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις του κρασιού και της υψηλής γαστρονομίας, με τη συμμετοχή του Chris και της Andrea Mullineux.