"By Ott": Η γοητεία της Προβηγκίας σε ένα απολαυστικό ροζέ

Με πεντακάθαρα αρώματα και διακριτικό εξωτικό χαρακτήρα, η φρέσκια πρόταση της γνωστής σειράς κρασιών του οίκου Domaines Ott εμπλουτίζει μια συλλογή που φημίζεται για την οινοποιητική της αρτιότητα.

ott

Υπέροχο ανοιχτό ροζέ χρώμα, με κρυστάλλινη καθαρότητα και τη σφραγίδα του οίκου Domaines Ott, το "By Ott" είναι ένα κρασί κλασικής οινοποίησης που αναδεικνύει το πνεύμα της Προβηγκίας με απλότητα και χάρη. Αν αναζητάτε ένα ροζέ φρέσκο και ισορροπημένο, με στυλ που βρίσκεται σε απόλυτη σύμπνοια με αυτό των κρασιών της περιοχής που έχουν γίνει διάσημα σε όλο τον κόσμο, αξίζει να το δοκιμάσετε. 

DO_CHATEAU DE SELLE AND ITS NATURE_@StanislasDesjeux_BD
© Stanislas Desjeux

DO_CHATEAU DE SELLE AND ITS NATURE_@StanislasDesjeux_BD
© Stanislas Desjeux

Η γευστική του προσωπικότητα καθορίζεται σημαντικά από το τερουάρ, γι’ αυτό και πρόκειται για ένα κρασί που διατηρεί ζωντανό τον χαρακτήρα της Προβηγκίας· όμως τα τελικά οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά τα διαμορφώνουν οι ποικιλίες των σταφυλιών -εν προκειμένω Grenache,  Cinsault και Syrah- και οι λεπτομέρειες της οινοποιητικής διαδικασίας. Συγκεκριμένα, το "By Ott"  οινοποιείται και εμφιαλώνεται από ειδικές ομάδες ειδημόνων στο κελάρι του Château de Selle, μέρος του οινοποιείου είναι αφιερωμένο στην παραγωγή του και ολόκληρη η διαδικασία παραγωγής ελέγχεται αυστηρά ώστε να πληροί συγκεκριμένες προδιαγραφές. Τα κρασιά του Domaines Ott εξάλλου οφείλουν τη φήμη και την ποιότητά τους ακριβώς σε αυτές τις λεπτομέρειες αφού παράγονται από σταφύλια που καλλιεργούνται σε ιδιόκτητους αμπελώνες του οίκου σε συνεργασία με καλλιεργητές που συμμερίζονται τις βασικές αρχές του. Το αποτέλεσμα είναι γευστικά δελεαστικά κρασιά που αποτελούν ιδανικό σημείο εκκίνησης για την ανακάλυψη των πιο πολύπλοκων crus. 

DomainesOTT_Estates_Chateau de Selle_DAN-GLASSER
© Dan Glasser

Τραγανό και ελαφρύ, με ντροπαλή μύτη και τη σπαρταριστή νότα των φρέσκων κόκκινων φρούτων και εσπεριδοειδών, το "By Ott" είναι ιδανικό για απεριτίφ συντροφεύει άψογα ελαφριά πιάτα, σαλάτες, ψάρια και λαδερά ενώ διατίθεται σε πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής. Τα κρασιά By Ott διανέμονται στην Ελλάδα από την εταιρεία Deals. 

deals.com.gr, FB, IG

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

To "NJV Athens Plaza" καλωσορίζει τον executive Chef Παναγιώτη Αναστασίου

Ο νέος Chef, με την μακρά μαγειρική του πορεία, έρχεται να ενσωματώσει την Ελληνική μαγειρική παράδοση και την μεσογειακή διατροφή στην διεθνή, δημιουργική, comfort κουζίνα.

Αστεράτο δείπνο στην ακροποταμιά του διαστήματος: Ο Rasmus Munk ετοιμάζει ένα μενού για την στρατόσφαιρα

Και όμως είναι γεγονός! Το 2025 6 γαστροναύτες θα απολαύσουν ένα μοναδικό conceptual δείπνο βλέποντας τον ήλιο να ανατέλλει πίσω από τη Γη από 30.000 μέτρα ύψος! Θα το μαγειρέψει ο πιο δημιουργικός σεφ σήμερα στον πλανήτη, ο Rasmus Munk του "Alchemist" στην Κοπεγχάγη. Η γαστρονομία θα πετάξει σε νέα οραματικά ύψη.

Στη γλυκιά στοά του "Dessert Wise"

Ένα καινούργιο εστιατόριο γλυκού μόλις πήρε θέση στην καρδιά της πόλης, "κρυμμένο" σε μια στοά της Ακαδημίας. Πήραμε μια πρώτη γεύση και αναμεταδίδουμε.

Το ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI φέρνει την επανάσταση στην απόλαυση του ελληνικού καφέ

Η αγαπημένη ελληνική συνήθεια μπαίνει σε νέα εποχή με το πάτημα ενός κουμπιού και άλλα πολλά οφέλη που προσφέρει το καινοτόμο ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI.

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.