Αφοπλιστική χάρη και φυσική αβρότητα είναι μόνο δύο από τα πολλά χαρακτηριστικά που διατρέχουν όλους τους χώρους των ξενοδοχείων "Contessina Suites & Spa" και "Contessina Hotel" στη Ζάκυνθο σε μια απόλυτη ταύτιση του ευγενούς ονόματός τους. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, καθώς η αριστοκρατική αύρα των ευγενών δεσποινίδων ("κοντεσίνες") που κάποτε αποτελούσαν τις signature φιγούρες του νησιού κυριαρχεί εξίσου και στα εστιατόρια "Nobile" και "Vedema", όπου φέτος πρωτοστατούν, αντίστοιχα, οι σεφ Λάζαρος Διαμαντής και Χριστόφορος Πέσκιας.
Σε έναν δημιουργικό διάλογο με τη σύγχρονη προσέγγιση της πλούσιας ιστορίας του νησιού όσο και με την αστική κομψότητα, οι γεύσεις εδώ έχουν ευγενικές προθέσεις, αλλά κυρίως καταβολές! Τα φετινά μενού που υπογράφουν οι σεφ Λάζαρος Διαμαντής και Χριστόφορος Πέσκιας είναι μια ωδή στην ευγένεια και τις καλές αξίες των υλικών όπως τις μετέφερε με τις παρακάτω λέξεις ο Μισέλ Ντε Μοντέν: "Η ευγένεια είναι μια επιστήμη μεγάλης σπουδαιότητας. Μοιάζει με την ανθρώπινη ομορφιά και χάρη. Που θέλγει στην πρώτη θέα
και οδηγεί σε βαθύτερα συναισθήματα απόλαυσης".
Εμπνευσμένο από αλλοτινές εποχές το μενού στο "Contessina Suites", ταιριάζει απόλυτα στο γοητευτικό χώρο της πισίνας στα νερά της οποίας καθρεφτίζεται η μικρογραφία μιας επιβλητικής πλωτής πόλης με στοές, καμάρες και μπαλκόνια. Ο σεφ Λάζαρος Διαμαντής
ισορροπεί παράδοση και ευρηματικότητα σε κοσμοπολίτικες εκδοχές κλασικών πιάτων που αναδεικνύουν τη διαχρονική νοστιμιά της γευστικής μας κληρονομιάς, αλλά και το ανεξάντλητο δυναμικό των εξαιρετικών πρώτων υλών με το βλέμμα πάντοτε στην βιωσιμότητα. Εδώ, το σέσκουλο συνδυάζεται με το μαρούλι για να καταλήξουν μαζί σε έναέξοχο ramen, το στιφάδο αρωματίζεται με βανίλια και bourbon και τα φασολάκια γλασάρονται με κορεατική σάλτσα μπάρμπεκιου και λεμονόχορτο.
Παράλληλα, ο ίδιος σεφ υπογράφει τα fine dining μενού του εστιατορίου "Nobile", στο roof garden του "Contessina Suites & Spa". Πρόκειται επί της ουσίας για δύο μενού
γευσιγνωσίας 8 σταδίων - ένα με κρέας και ψάρι, και ένα vegan-, με την πολύ δυναμική τη ζώνη του dinner να είναι αυτή που συνθέτει το πλήρες γαστρονομικό προφίλ του κομψού εστιατορίου.
Το ξεχωριστό γαστρονομικό του ταμπεραμέντο, η ειδυλλιακή τοποθεσία και οι σύγχρονουπροφίλ γευστικές προτάσεις του διακεκριμένου σεφ Χριστόφορου Πέσκια
συνθέτουν το τρίπτυχο που πλαισιώνει μια ολοκληρωμένη εμπειρία στο πολυτελές θέρετρο. Στο πλαισιωμένο από τον κατάφυτο κήπο "Vedema" του "Contessina Hotel", ο σεφ ξεδιπλώνει έναξεχωριστό comfort μενού με επιρροές από την ελληνική και μεσογειακή κουζίνα. Χρησιμοποιώντας τους τοπικούς θησαυρούς, μεταφράζει κλασικές σπεσιαλιτέ σε προτάσεις αυστηρά εποχιακής μαγειρικής λογικής, όπως επτανησιακές συνταγές, με εξέχουσα την παστιτσάδα που γίνεται ρόλο κοτόπουλο και που συνοδεύει τα χονδρά μακαρόνια, ή τη φρυγανιά που παντρεύεται με τη λευκή σοκολάτα και την κρέμα που αρωματίζεται με λεβάντα.
Contessina Suites & Spa, Contessina Hotel