"Contessina Collection Restaurants": Υποκλινόμαστε στην αυτού εξοχότητα της γεύσης

Αφοπλιστική χάρη και φυσική αβρότητα είναι μόνο δύο από τα πολλά χαρακτηριστικά που διατρέχουν όλους τους χώρους των ξενοδοχείων "Contessina Suites & Spa" και "Contessina Hotel" στη Ζάκυνθο σε μια απόλυτη ταύτιση του ευγενούς ονόματός τους.

Contessina Collection Restaurants

Αφοπλιστική χάρη και φυσική αβρότητα είναι μόνο δύο από τα πολλά χαρακτηριστικά που διατρέχουν όλους τους χώρους των ξενοδοχείων "Contessina Suites & Spa" και "Contessina Hotel" στη Ζάκυνθο σε μια απόλυτη ταύτιση του ευγενούς ονόματός τους. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, καθώς η αριστοκρατική αύρα των ευγενών δεσποινίδων ("κοντεσίνες") που κάποτε αποτελούσαν τις signature φιγούρες του νησιού κυριαρχεί εξίσου και στα εστιατόρια "Nobile" και "Vedema", όπου φέτος πρωτοστατούν, αντίστοιχα, οι σεφ Λάζαρος Διαμαντής και Χριστόφορος Πέσκιας.

Contessina Collection Restaurants

Σε έναν δημιουργικό διάλογο με τη σύγχρονη προσέγγιση της πλούσιας ιστορίας του νησιού όσο και με την αστική κομψότητα, οι γεύσεις εδώ έχουν ευγενικές προθέσεις, αλλά κυρίως καταβολές! Τα φετινά μενού που υπογράφουν οι σεφ Λάζαρος Διαμαντής και Χριστόφορος Πέσκιας είναι μια ωδή στην ευγένεια και τις καλές αξίες των υλικών όπως τις μετέφερε με τις παρακάτω λέξεις ο Μισέλ Ντε Μοντέν: "Η ευγένεια είναι μια επιστήμη μεγάλης σπουδαιότητας. Μοιάζει με την ανθρώπινη ομορφιά και χάρη. Που θέλγει στην πρώτη θέα  και οδηγεί σε βαθύτερα συναισθήματα απόλαυσης".  

Contessina Collection Restaurants

Εμπνευσμένο από αλλοτινές εποχές το μενού στο "Contessina Suites", ταιριάζει απόλυτα στο γοητευτικό χώρο της πισίνας στα νερά της οποίας καθρεφτίζεται η μικρογραφία μιας επιβλητικής πλωτής πόλης με στοές, καμάρες και μπαλκόνια. Ο σεφ Λάζαρος Διαμαντής  ισορροπεί παράδοση και ευρηματικότητα σε κοσμοπολίτικες εκδοχές κλασικών πιάτων που  αναδεικνύουν τη διαχρονική νοστιμιά της γευστικής μας κληρονομιάς, αλλά και το  ανεξάντλητο δυναμικό των εξαιρετικών πρώτων υλών με το βλέμμα πάντοτε στην βιωσιμότητα. Εδώ, το σέσκουλο συνδυάζεται με το μαρούλι για να καταλήξουν μαζί σε έναέξοχο ramen, το στιφάδο αρωματίζεται με βανίλια και bourbon και τα φασολάκια γλασάρονται με κορεατική σάλτσα μπάρμπεκιου και λεμονόχορτο.  

Contessina Collection Restaurants

Παράλληλα, ο ίδιος σεφ υπογράφει τα fine dining μενού του εστιατορίου "Nobile", στο roof garden του "Contessina Suites & Spa". Πρόκειται επί της ουσίας για δύο μενού  γευσιγνωσίας  8 σταδίων - ένα με κρέας και ψάρι, και ένα vegan-, με την πολύ δυναμική τη ζώνη του  dinner να είναι αυτή που συνθέτει το πλήρες γαστρονομικό προφίλ του κομψού  εστιατορίου.  

Contessina Collection Restaurants

Το ξεχωριστό γαστρονομικό του ταμπεραμέντο, η ειδυλλιακή τοποθεσία και οι σύγχρονουπροφίλ γευστικές προτάσεις του διακεκριμένου σεφ Χριστόφορου Πέσκια   συνθέτουν το  τρίπτυχο που πλαισιώνει μια ολοκληρωμένη εμπειρία στο πολυτελές θέρετρο. Στο πλαισιωμένο από τον κατάφυτο κήπο "Vedema" του "Contessina Hotel", ο σεφ  ξεδιπλώνει έναξεχωριστό comfort μενού με επιρροές από την ελληνική και μεσογειακή   κουζίνα. Χρησιμοποιώντας τους τοπικούς θησαυρούς, μεταφράζει κλασικές σπεσιαλιτέ σε προτάσεις  αυστηρά εποχιακής μαγειρικής λογικής, όπως επτανησιακές συνταγές, με εξέχουσα την παστιτσάδα που γίνεται ρόλο κοτόπουλο και που συνοδεύει τα χονδρά μακαρόνια, ή τη  φρυγανιά που παντρεύεται με τη λευκή σοκολάτα και την κρέμα που αρωματίζεται με λεβάντα.

Contessina Collection Restaurants

Contessina Suites & SpaContessina Hotel

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα: Ένας οδηγός της τελευταίας στιγμής

Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις Πάσχα στο χωριό (ή στο νησί), οι παρακάτω γραμμές σε ενδιαφέρουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
28/04/2024

Το 'Albion' παραμένει σουξέ του Ψυχικού

Ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά bar restaurants της πόλης διατηρεί ατόφια τα ατού του και επενδύει περαιτέρω σε αυτά.

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.