Opus

Ένα all day cafe-bar-restaurant, λίγα μόλις μέτρα από το χαμό της Γλυφάδας, είναι το καινούργιο δημιούργημα της επιτυχημένης τριάδας του «Akanthus», η οποία έδεσε την επιχειρηματική της προσπάθεια με το δίδυμο Κ. Πηλαδάκης - Αντ. Ρέμος.

Opus

Ένα all day cafe-bar-restaurant, λίγα μόλις μέτρα από το χαμό της Γλυφάδας, είναι το καινούργιο δημιούργημα της επιτυχημένης τριάδας του «Akanthus», η οποία έδεσε την επιχειρηματική της προσπάθεια με το

δίδυμο Κ. Πηλαδάκης - Αντ. Ρέμος.

Opus - εικόνα 1

Ο Κωνσταντίνος Δάνδολος, ο Μανώλης Μούτσος και ο Γιάννης Παπαγιαννόπουλος υπογράφουν ένα opus (έργο) που διαφέρει. Και στην αντίληψη της λειτουργίας του, και (κυρίως) στις γεύσεις του, οι οποίες ξεφεύγουν από την πεπατημένη των cafes. Ακόμα και μέσα από κάποιες ατέλειες – όπως σε κάθε αρχή. Στο πεδίο του ποτού, η μπάρα έχει κι αυτή τα δικά της θέλγητρα, ενώ σύντομα κάποια βράδια (με πρώτη επιλογή νομίζω την Κυριακή) θα ξεκινήσουν και live. Τo (παλιό) «Akanthus», άλλωστε –μην το ξεχνάμε–, ήταν από τα πρώτα μαγαζιά που έδεσαν το γλέντι με το φαγητό. Μινιμαλισμός, λοιπόν, αλλά με μια τεράστια βιβλιοθήκη γεμάτη μπουκάλια στον έναν τοίχο και κοντράστ ξύλου με σκούρα χρώματα στο ντεκόρ (το οποίο έχει επιμεληθεί η Λίλα Σαραντίτη) και μια μαξιμαλιστική κουζίνα με πραγματικά πολυσυλλεκτική γκάμα συνταγών από τον σεφ Μεντζέλο Δροσόπουλο (βλ. «Figueira», «Ακρωτήρι Boutique» κ.λπ.) είναι αντικειμενικά θελκτικό σύνολο.

Αν έχεις χρόνο, μπορείς να φας ένα πλούσιο πρωινό, την πρώτη καλή γνωριμία με την κουζίνα, όμως, θα την κάνεις με το μεσημεριανό μενού το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει από ριζότο με άγρια μανιτάρια και tapenade τρούφας μέχρι μπριάμ στα πιάτα ημέρας. Κι αν συνεχίσεις με καφέ, μπορείς να τον «γλυκάνεις» μ’ ένα… σάντουιτς από ψητό κανταΐφι με παγωτό καϊμάκι και θυμαρίσιο μέλι. Γενικά τα επιδόρπια κερδίζουν τις εντυπώσεις και σε πλήθος, και σε γεύση. Υπερέχει το τιραμισού με σαβαγιάρ και σάλτσα καφέ που σερβίρεται σε ποτήρι ουίσκι. Στην τελευταία μας επίσκεψη ξεκινήσαμε με μια πρωτότυπη χωριάτικη σαλάτα (€ 10,50) με καπνιστή φέτα, τραγανό χωριάτικο φύλλο κι ελαιόλαδο ντομάτας, μοιραστήκαμε σπαράγγια ψητά με ζεστή σάλτσα ταρτάρ και σκραμπλ σε κροστίνι τρούφας (σούπερ πιάτο, με € 13) και αφοσιωθήκαμε σ’ ένα φρέσκο φιλέτο σφυρίδα και στο rib eye από Black Angus. Το πρώτο, με τους χυμούς του ολοζώντανους, σερβίρεται, στην ίδια τιμή (€ 29,50), σε δύο παραλλαγές: με πράσινες και μαύρες ελιές, σε σάλτσα από το ζωμό του ψαριού, ντομάτα ψημένη με κάππαρη και πατατάκια τσιπς η πρώτη και στη σχάρα με λαχανικά, ρύζι μπασμάτι με ημίλιαστη ντομάτα και το λαδολέμονό της η δεύτερη. Το steak (400 γρ. στα –προσιτά– € 28), που γαρνίρεται με πατάτες, λαχανικά και σος fines herbes, ήταν τόσο καλό, που και μόνο γι’ αυτό θα επιστρέψω!

(+) Ο μεγάλος κατάλογος, με εξαιρετικά πολλές επιλογές για το είδος του μαγαζιού.

(-) Η μπάρα «κάτι θέλει» για να ζεσταθεί και να αρχίσει να κάνει παιχνίδι.

Περισσότερες πληροφορίες

Opus Inner Pleasure

Λεωφ. Άγγελου Μεταξά 48 & Πανδώρας 9, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
02/05/2024

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.