Opus

Ένα all day cafe-bar-restaurant, λίγα μόλις μέτρα από το χαμό της Γλυφάδας, είναι το καινούργιο δημιούργημα της επιτυχημένης τριάδας του «Akanthus», η οποία έδεσε την επιχειρηματική της προσπάθεια με το δίδυμο Κ. Πηλαδάκης - Αντ. Ρέμος.

Opus

Ένα all day cafe-bar-restaurant, λίγα μόλις μέτρα από το χαμό της Γλυφάδας, είναι το καινούργιο δημιούργημα της επιτυχημένης τριάδας του «Akanthus», η οποία έδεσε την επιχειρηματική της προσπάθεια με το

δίδυμο Κ. Πηλαδάκης - Αντ. Ρέμος.

Opus - εικόνα 1

Ο Κωνσταντίνος Δάνδολος, ο Μανώλης Μούτσος και ο Γιάννης Παπαγιαννόπουλος υπογράφουν ένα opus (έργο) που διαφέρει. Και στην αντίληψη της λειτουργίας του, και (κυρίως) στις γεύσεις του, οι οποίες ξεφεύγουν από την πεπατημένη των cafes. Ακόμα και μέσα από κάποιες ατέλειες – όπως σε κάθε αρχή. Στο πεδίο του ποτού, η μπάρα έχει κι αυτή τα δικά της θέλγητρα, ενώ σύντομα κάποια βράδια (με πρώτη επιλογή νομίζω την Κυριακή) θα ξεκινήσουν και live. Τo (παλιό) «Akanthus», άλλωστε –μην το ξεχνάμε–, ήταν από τα πρώτα μαγαζιά που έδεσαν το γλέντι με το φαγητό. Μινιμαλισμός, λοιπόν, αλλά με μια τεράστια βιβλιοθήκη γεμάτη μπουκάλια στον έναν τοίχο και κοντράστ ξύλου με σκούρα χρώματα στο ντεκόρ (το οποίο έχει επιμεληθεί η Λίλα Σαραντίτη) και μια μαξιμαλιστική κουζίνα με πραγματικά πολυσυλλεκτική γκάμα συνταγών από τον σεφ Μεντζέλο Δροσόπουλο (βλ. «Figueira», «Ακρωτήρι Boutique» κ.λπ.) είναι αντικειμενικά θελκτικό σύνολο.

Αν έχεις χρόνο, μπορείς να φας ένα πλούσιο πρωινό, την πρώτη καλή γνωριμία με την κουζίνα, όμως, θα την κάνεις με το μεσημεριανό μενού το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει από ριζότο με άγρια μανιτάρια και tapenade τρούφας μέχρι μπριάμ στα πιάτα ημέρας. Κι αν συνεχίσεις με καφέ, μπορείς να τον «γλυκάνεις» μ’ ένα… σάντουιτς από ψητό κανταΐφι με παγωτό καϊμάκι και θυμαρίσιο μέλι. Γενικά τα επιδόρπια κερδίζουν τις εντυπώσεις και σε πλήθος, και σε γεύση. Υπερέχει το τιραμισού με σαβαγιάρ και σάλτσα καφέ που σερβίρεται σε ποτήρι ουίσκι. Στην τελευταία μας επίσκεψη ξεκινήσαμε με μια πρωτότυπη χωριάτικη σαλάτα (€ 10,50) με καπνιστή φέτα, τραγανό χωριάτικο φύλλο κι ελαιόλαδο ντομάτας, μοιραστήκαμε σπαράγγια ψητά με ζεστή σάλτσα ταρτάρ και σκραμπλ σε κροστίνι τρούφας (σούπερ πιάτο, με € 13) και αφοσιωθήκαμε σ’ ένα φρέσκο φιλέτο σφυρίδα και στο rib eye από Black Angus. Το πρώτο, με τους χυμούς του ολοζώντανους, σερβίρεται, στην ίδια τιμή (€ 29,50), σε δύο παραλλαγές: με πράσινες και μαύρες ελιές, σε σάλτσα από το ζωμό του ψαριού, ντομάτα ψημένη με κάππαρη και πατατάκια τσιπς η πρώτη και στη σχάρα με λαχανικά, ρύζι μπασμάτι με ημίλιαστη ντομάτα και το λαδολέμονό της η δεύτερη. Το steak (400 γρ. στα –προσιτά– € 28), που γαρνίρεται με πατάτες, λαχανικά και σος fines herbes, ήταν τόσο καλό, που και μόνο γι’ αυτό θα επιστρέψω!

(+) Ο μεγάλος κατάλογος, με εξαιρετικά πολλές επιλογές για το είδος του μαγαζιού.

(-) Η μπάρα «κάτι θέλει» για να ζεσταθεί και να αρχίσει να κάνει παιχνίδι.

Περισσότερες πληροφορίες

Opus Inner Pleasure

Λεωφ. Άγγελου Μεταξά 48 & Πανδώρας 9, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Από το καφενείο του ’50 στην ταβέρνα "Τσάμπαλα" : Ο Δημήτρης Τσάμπαλλας αφηγείται 70 χρόνια γεύσης στην Κω

Μια ταβέρνα τριών γενεών στην Κω αποδεικνύει ότι η παράδοση μπορεί να κοιτάζει μπροστά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/09/2026

Αυτά τα βραβευμένα ξενοδοχειακά εστιατόρια αξίζουν κράτηση χωρίς check-in

Από τα ιστορικά αθηναϊκά ξενοδοχεία και την Αθηναϊκή Ριβιέρα έως τη Σαντορίνη, τη Μύκονο, τη Χαλκιδική, την Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο και τη Ρόδο, δεκατέσσερα βραβευμένα εστιατόρια αποδεικνύουν ότι το καλό ξενοδοχειακό dining είναι προορισμός από μόνο του.

Εβίβα

Με ποιότητα κρέατος και διαχείρισης που θα (έπρεπε να) ζήλευαν πολλά φωτογενή steakhouses της Αθήνας και μια ολοκληρωμένη φιλοσοφία κρεατοφαγίας, που φέρνει στο τραπέζι το ζώο μόνο όταν υπάρχει και το κομμάτι του όταν πρέπει, αυτό το καρνιβορικό στέκι της Κορινθίας συνεχίζει να κάνει το μικρό Βοχαϊκό έναν μεγάλο προορισμό για τους υποψιασμένους καλοφαγάδες.

Το Koul Athens κλείνει έναν χρόνο και έχει ήδη βρει τον δικό του ρυθμό στην Καλλιθέα

Έναν χρόνο μετά το άνοιγμά του στην Καλλιθέα, το KOUL έχει γίνει ένα all-day με δικό του ρυθμό, όπου καφές, brunch, φαγητό, cocktails και μουσική μπλέκονται από το πρωί ως αργά.

Αγαπητή εστίαση, ποιος πραγματικά εμπιστεύεται τους influencers;

Όταν όλα είναι 10/10 και κάθε μαγαζί "hidden gem", μήπως οι influencers έχουν κάνει τον αλγόριθμο πιο ισχυρό από το ίδιο μας το στόμα;

Η Παγκόσμια Ημέρα Αστακού γιορτάζεται στο MooCasa με Steak & Lobster και ειδικά πιάτα

Στις 25 Σεπτεμβρίου, το premium steakhouse του Νέου Ηρακλείου υποδέχεται τη σεζόν με μια βραδιά αφιερωμένη στον αστακό.

Το JOE & THE JUICE βάζει πρωινό στο menu με ζεστά wraps, bowls και αυγά

Από 21 Σεπτεμβρίου, Κολωνάκι και Γλυφάδα ξυπνούν νωρίτερα με νέο Breakfast Menu, από scrambled eggs και avocado μέχρι overnight oats, kefir και granola.