O Λεμονόκηπος

Ένα αρχοντικό του ’30 στη Νέα Φιλαδέλφεια, πολύχρωμο, ζωγραφιστό απ’ άκρη σ’ άκρη, με διεθνούς λογικής γεύσεις – που θέλουν όμως ακόμη λίγη δουλειά.

O Λεμονόκηπος

Ένα αρχοντικό του ’30 στη Νέα Φιλαδέλφεια, πολύχρωμο, ζωγραφιστό απ’ άκρη σ’ άκρη, με διεθνούς λογικής γεύσεις – που θέλουν όμως ακόμη λίγη δουλειά.

O Λεμονόκηπος - εικόνα 1

Πιάνουν τα χέρια τους στον «Λεμονόκηπο». Ο Γιάννης (ο οποίος έχει και το «Εν Αιθρία» στην ίδια γειτονιά) έστησε το εστιατόριο με τη βοήθεια της Αγγλίδας γυναίκας του Σόφι. Μεταμόρφωσαν ένα παραμελημένο… σιντριβάνι σε απίθανο τζάκι, που φιγουράρει στα δεξιά της εισόδου με «χρυσή» καμινάδα, ζωγράφισαν στο χέρι τις κολόνες, τις καρέκλες, τα τραπέζια, τις μπορντούρες στους καθρέφτες, ακόμη και τα τζάμια αυτού του όμορφου, παλιού αρχοντικού, με τα υπέροχα παλιά πλακάκια, τα σκαλιστά έπιπλα και τα φωτιστικά από φυσικό γυαλί. Νιώθεις μια γλυκιά ζεστασιά σ’ αυτό τον πληθωρικό τρισδιάστατο «καμβά» που τον χρωματίζει χαρούμενα κι η μουσική, βολτάροντας σε διάφορα είδη και δεκαετίες. «Ανθρώπινη» αίσθηση συνολική, αντίδοτο στις απρόσωπες συνταγές και τα κλωνοποιημένα ντεκόρ.

H κουζίνα ανακατεύει με τη σειρά της τα χρώματά της σε διεθνή παλέτα και τα σερβίρει στα διαφορετικά δωμάτια του σπιτιού. νομίζω όμως ότι δεν έχει βρει ακόμη τις ισορροπίες της. Αρκετά καλοφτιαγμένη η μους καπνιστής μελιτζάνας που σερβίρεται με ψητά ντοματάκια και παξιμάδι (€ 4,50), ενώ εξίσου απλό και συμπαθητικό είναι το χωριάτικο λουκάνικο τύπου σπετζοφάι σε σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, με πιπεριές και ψητές πίτες για τις απαραίτητες βούτες (€ 5,50). Οι μπουκιές τυριού από Philadelphia, ρικότα και φέτα, σε εκδοχές με μαϊντανό, με καρύδι, με φιστίκι Αιγίνης και σάλτσα βύσσινο (€ 6) είναι κάπως μπερδεμένη συνταγή για τα γούστα μου, ενώ και στα ντολμαδάκια γιαλαντζί (€ 5) θα ήθελα να κρατάει λίγο παραπάνω το ρύζι στο δόντι. Το χοιρινό (€ 12) πάντως, με μανιτάρια, λαχανικά, πιπεριές και κατσικίσιο τυρί, που έρχεται στο τραπέζι στο τηγάνι του, είναι ιδιαίτερα χορταστικό πιάτο. Αφήστε χώρο και για το cheesecake με μπανάνα και σάλτσα butterscotch (€ 5) ή για λεμονόπιτα (€ 5), η οποία, προφανώς, σε έναν «Λεμονόκηπο» δεν θα μπορούσε να λείπει.

(+) Το ιδιαίτερο περιβάλλον με την πολύχρωμη διάθεση. Η έντιμη κοστολόγηση. (-) Όταν διαβάζεις «μοσχαρίσιο κότσι σιγοψημένο στο φούρνο», το περιμένεις πιο μελωμένο.

Περισσότερες πληροφορίες

Λεμονόκηπος (Ο)

Αγ. Τριάδος 11 & Επταλόφου, Νέα Φιλαδέλφεια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.