Maltagliati

Ένα ιταλικό που μαγειρεύει αποκλειστικά φρέσκα ζυμαρικά σε μια σπιτική αυλή στο Παλαιό Φάληρο.

Maltagliati

Ένα ιταλικό που μαγειρεύει αποκλειστικά φρέσκα ζυμαρικά σε μια σπιτική αυλή στο Παλαιό Φάληρο.

Maltagliati - εικόνα 1

Xθες το βράδυ… έφυγα για διακοπές. Δυστυχώς, μόνο «ψυχή», γιατί «σώματι» βρισκόμουν στο Παλαιό Φάληρο δοκιμάζοντας ιταλικά πιάτα στο «Maltagliati». Όλα πήγαιναν μια χαρά, μέχρι τη στιγμή που ο Ιταλός ιδιοκτήτης μού άνοιξε την όρεξη μιλώντας μου για την Πάρο, όπου θα βρίσκεται την επόμενη εβδομάδα για το άνοιγμα του καλοκαιρινού του «Sabbia d' Oro» στην παραλία της Χρυσής Ακτής (μην ανησυχείτε, με ή χωρίς τον ιδιοκτήτη του, το «Maltagliati» θα παραμείνει στις επάλξεις όλο το καλοκαίρι).

Επί τα αυτά, λοιπόν, το «Maltagliati» στους Αμπελοκήπους είναι ένα από τα πρώτα ιταλικά που έφτιαξαν φρέσκια πάστα. Το εστιατόριο του Παλαιού Φαλήρου άνοιξε με το ίδιο conpcept και οφείλω να ομολογήσω ότι είναι και πολύ cosy. Η αυλή, περιτριγυρισμένη από πράσινο, με τα ξύλινα τραπέζια στρωμένα με sur mesure καρό τραπεζομάντιλα, είναι μια γλύκα, όπως και τα φιστικί κουφώματα που θυμίζουν κουκλόσπιτο. Ο Antonio, ο ιδιοκτήτης, είναι Ρωμαίος με μαμά Ελληνίδα. Στο μενού θα βρείτε κάποια αντιπάστι και μετά πολλά πιάτα ζυμαρικών, φτιαγμένων με φρέσκια πάστα. Στο καλάθι θα δείτε τα είδη: φετουτσίνι, λιγκουίνι, στριφτά καζαρέτσε και τετράγωνα μαλταλιάτι. Από τα πρώτα πιάτα δοκιμάσαμε καλοφτιαγμένα μανιτάρια σοταρισμένα με λάδι, σκορδάκι και φρέσκο μαϊντανό και στρατσέτι, πολύ λεπτά σοταρισμένα φιλετάκια μοσχαριού με ελάχιστα σοταρισμένη ρόκα που διατηρούσε τα αρώματά της. Μετά, περάσαμε στα ζυμαρικά… Φετουτσίνι με σάλτσα από φρέσκια ντομάτα με βασιλικό –όξινη, αλλά με ωραία αρώματα–, συμπαθητικά καζαρέτσε με ρικότα φρέσκια ντομάτα και μελιτζάνα, αυθεντική καρμπονάρα με αβγό. Μας άρεσαν τα λιγκουίνι με κυδώνια, σβησμένα με κρασί και σκόρδο. Καλύτερο πιάτο όλων τα μαλταλιάτι με μπρόκολο και μπέικον. Al dente μπρόκολο, ωραία δεμένες γεύσεις. Απίθανο και το τιραμισού στο τέλος του δείπνου. Αν έπρεπε να κάνω ένα σχόλιο για τα πιάτα, θα έλεγα ότι τα ζυμαρικά δεν ήταν αρκούντως «δεμένα» με τις σάλτσες.

Ο δροσερός κήπος θα είναι ανοιχτός όλο το καλοκαίρι, αλλά αν κάποιοι φύγετε για διακοπές στην Πάρο «ψυχή τε και σώματι», δοκιμάστε και το «Sabbia d' Oro»!

Περισσότερες πληροφορίες

Maltagliati

Σολωμού & Τερψιθέας 16, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα: Ένας οδηγός της τελευταίας στιγμής

Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις Πάσχα στο χωριό (ή στο νησί), οι παρακάτω γραμμές σε ενδιαφέρουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
28/04/2024

Το 'Albion' παραμένει σουξέ του Ψυχικού

Ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά bar restaurants της πόλης διατηρεί ατόφια τα ατού του και επενδύει περαιτέρω σε αυτά.

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.