Το Athens Gastronomic Forum έρχεται στην Τεχνόπολη

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πραγματοποιείται διεθνές συνέδριο γαστρονομίας, με το Athens Gastronomic Forum να καταφθάνει στις 9 και 10 Φεβρουαρίου 2026.

Το συνέδριο γαστρονομίας Athens Gastronomic Forum 2026

Το 1ο Διεθνές Γαστρονομικό συνέδριο στην Ελλάδα είναι γεγονός, στα πρότυπα των αντίστοιχων και πολύ σημαντικών του εξωτερικού. Με σύνθημα "Δεν αλλάζουμε απλώς τον τρόπο που τρώμε… Εξελίσσουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε για την τροφή και τη γαστρονομία" το Athens Gastronomic Forum -μια πρωτοβουλιά του επί δεκαετίες συνεργάτη του Αθηνοράματος και των Χρυσών Σκούφων, δημοσιογράφου και κριτικού γεύσης, Δημήτρη Αντωνόπουλου- θα διεξαχθεί στις 9 και 10 Φεβρουαρίου 2026 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, φέρνοντας στην ελληνική πρωτεύουσα κορυφαίες προσωπικότητες από το σύμπαν της γεύσης. 

Το συνέδριο γαστρονομίας Athens Gastronomic Forum 2026_Celler Can Roca

Για πρώτη φορά θα βρεθούν στην Αθήνα, μαζί, και θα μιλήσουν στο συνέδριο κορυφαίοι σεφ και πρωτοπόροι των ευ τρώγειν πεπραγμένων όπως ο Joan Roca (El Celler de Can Roca, Χιρόνα - 3 αστέρια Michelin, νο.1 στα The World's 50 Best Restaurants το 2013 και το 2015), ο Rasmus Munk (Alchemist, Κοπεγχάγη - 2 αστέρια Michelin, νο.5 στα The World's 50 Best Restaurants 2025, με τον Munk να είναι εδώ και δύο χρόνια ο κορυφαίος σεφ του πλανήτη), ο Andoni Aduriz (Mugaritz, Σαν Σεμπαστιάν - 2 αστέρια Michelin κι ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου από το 2006, με Icon Award 2023 από τα The World's 50 Best Restaurants), ο Albert Adria (Enigma, Βαρκελώνη - 2 αστέρια Michelin, βραβείο World's Best Chef Patissier και Chefs’ Choice Award 2025 από τα The World's 50 Best Restaurants), ο Rene Frank (Coda, Βερολίνο - 2 αστέρια Michelin και βραβείο World's Best Chef Patissier 2022), ο Konstantin Filippou (Βιέννη - 2 αστέρια Michelin), o Carlo Cracco (Cracco, Μιλάνο - ένα αστέρι Michelin) και η Zineb Hattab (Kle, Ζυρίχη - ένα αστέρι Michelin και μία από τις πιο πρωτότυπες vegan κουζίνες του κόσμου).

Το συνέδριο γαστρονομίας Athens Gastronomic Forum 2026_Ο Ράσμους Μουνκ
© Jonathan Hedrick

Το συνέδριο γαστρονομίας Athens Gastronomic Forum 2026_El Celler de Can Roca

Το συνέδριο γαστρονομίας Athens Gastronomic Forum 2026_Aduriz
© Oscar Oliva

Στη Συμβουλευτική Επιτροπή του συνεδρίου συμμετέχουν οι διακεκριμένοι και βραβευμένοι με Χρυσούς Σκούφους 'Έλληνες σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου (Makedonia Palace), Λευτέρης Λαζάρου (Varoulko Seaside), Έκτορας Μποτρίνι (Etrusco, Botrini's) και Γιώργος Παπαζαχαρίας (Delta), οι οποίοι θα κάνουν επίσης παρουσιάσεις. 

Στο πρόγραμμα του συνεδρίου, ομιλητές θα είναι επίσης οι Παναγιώτης Γιακαλής, Σταυριανή Ζερβακάκου, Κρυσταλλία Καραγεώργου, Άνταμ Κοντοβάς, Σπύρος Κουγιός, Αστέριος Κουστούδης, Αθηναγόρας Κωστάκος, Νίκος Λειβαδιάς, Τάσος Μαντής, Θοδωρής Μωϋσίδης, Χριστόφορος Πέσκιας, Γιώργος Σαμοΐλης, Γιώργος Τρουμούχης, Αλέξανδρος Τσιοτίνης και Γεωργιάννα Χιλιαδάκη.

Το συνέδριο γαστρονομίας Athens Gastronomic Forum 2026_Το Alchemist

Το συνέδριο γαστρονομίας Athens Gastronomic Forum 2026_Ο Albert Adria
© Miquel Coll

Παράλληλα με το κύριο πρόγραμμα του συνεδρίου, θα διεξαχθούν ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα Masterclasses γευσιγνωσίας με θεματικές, μεταξύ άλλων όπως:

  • Μοναδική γευσιγνωσία καφέ από το λουλούδι και το φύλλο μέχρι τον καρπό και το αφέψημα.
  • Τα μυστικά της ανωτερότητας των ιταλικών ζυμαρικών.
  • Future Menus 2026 by Unilever : Οι νέες τάσεις της γαστρονομίας.

Ειδικά για το κρασί, το Athens Gastronomic Forum σε συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη Master of Wine προγραμματίζει 4 μοναδικές γευσιγνωσίες ελληνικών και ξένων κρασιών:

  • Cristal Roederer extravaganza (7 καταπληκτικές σαμπάνιες σε διάφορες χρονιές).
  • Château Canon 1er Grand Cru Classé (κάθετη γευσιγνωσία του εξαιρετικού κρασιού του Saint Emilion/ Bordeaux από τη συλλογή της Chanel).
  • Ρομπόλα και Μαυροδάφνη ή η Κεφαλονιά στα καλύτερά της (μια σφαιρική γευσιγνωσία στη θεωρούμενη και "επόμενη Σαντορίνη").
  • Εξαιρετικές παλιές χρονιές Νάουσας.

Το συνέδριο γαστρονομίας Athens Gastronomic Forum 2026_Πιάτα στο Alchemist

Μέσα στην εκρηκτικά εξελισσόμενη γαστρονομική σκηνή της Ελλάδας -παρά τις αναβολές γνωστών κόκκινων οδηγών- το Athens Gastronomic Forum έρχεται να εκφράσει και να παρουσιάσει το δυναμισμό και τον πλούτο της Ελληνικής Κουζίνας, τις δημιουργικές ανησυχίες των Ελλήνων σεφ και το κύρος της Μεσογειακής Διατροφής, ενισχύοντας ταυτόχρονα τη διεθνή συνεργασία με κάποιους από τους καλύτερους σεφ στον κόσμο. Πρόκειται για ένα διεθνές forum για την ανάπτυξη του γαστρονομικού προβληματισμού και της καινοτομίας που φιλοδοξεί να αποτελέσει επίκεντρο ανταλλαγής ιδεών, γνώσης και έμπνευσης.

Το συνέδριο γαστρονομίας Athens Gastronomic Forum 2026_Η αφίσα

Διαδραστικά εργαστήρια και γαστρονομικές επιδείξεις, θεωρητικοί προβληματισμοί και κοινωνική ευαισθησία πέφτουν στο τραπέζι με αποδέκτη τον σεφ, τον restaurateur, τα στελέχη του industry, τον ξενοδόχο, τον σομελιέ, τον bartender, τον επαγγελματία της βιομηχανίας τροφίμων, τον οποιονδήποτε foodie και τον θεσμικό παράγοντα - όλους όσους δηλαδή διαδραματίζουν καίριο ρόλο στη διαμόρφωση ενός βιώσιμου και καινοτόμου γαστρονομικού τοπίου για την ενίσχυση της αρμονικής συνέργειας ανάμεσα στη γεωργία, τη γαστρονομία και τον τουρισμό υψηλής αξίας.


Info

Athens Gastronomic Forum 2026

9 και 10 Φεβρουαρίου 2026 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Πειραιώς 100 και Περσεφόνης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η πιο under the radar γαστροταβέρνα της Αθήνας σερβίρει στα Πετράλωνα

Με όνομα που εμπνέεται από τον Ελύτη και γενναιόδωρες μερίδες που τιμούν τα ελληνικά προϊόντα και αναβλύζουν οικειότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
18/12/2025

Στο Smash ‘n Bun, για δύο εξόχως premium burgers

Από σήμερα, 18 Δεκεμβρίου, έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ο οδηγός Michelin πάει Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη

Για το 2026, η Ελλάδα ενισχύει την παρουσία της στον Michelin Guide με την εκ νέου επιλογή εστιατορίων για την Αθήνα, την ένταξη για πρώτη φορά της συμπρωτεύουσας με πλήρη αξιολόγηση όλων των πιθανών διακρίσεων αλλά και της Σαντορίνης.

Η κατευναστική νοστιμιά του ΄Καφενείου'

Το σημαντικό σποτ του Κολωνακίου επέστρεψε για τα καλά με καθημερινό, καλομαγειρεμένο ελληνικό φαγητό αλλά και τον ρόλο του σημείου συνάντησης στη δημοφιλή γειτονιά της πόλης.

Δύο μαέστροι της αθηναϊκής πίτσας δίνουν ραντεβού στη Βούλα

Η πίτσα, ως πράξη δημιουργίας και μοιράσματος, γίνεται αφορμή για μια ξεχωριστή συνεργασία στο Etien Pizza Bar.

Ένα All Day Resto Bar με κάτι από Νάξο στο Παγκράτι

Πιάτα εμπνευσμένα από την εγχώρια γαστρονομία με twist αλλά και μια, γενικότερη, πολύ αξιόλογη ολοήμερη πρόταση.