Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Το εστιατόριο Αναψυκτήριο στη Γλυφάδα © Λεωνίδας Τούμπανος

Προφανώς και ένα μέρος που ονομάζεται απλά "Αναψυκτήριο" (και γράφεται ΑΝΑ Ψ KTIRIO), έχει πανέμορφη και ρετρό αισθητική, εξόχως φιλικό σέρβις και μια βραβευμένη υπογραφή στα του φαγητού του, δε χρειάζεται και πολύ χρόνο να αρχίσει να ακούγεται. Το ολοήμερο εστιατορικό κόνσεπτ της Γλυφάδας μετρά μόλις λίγες ημέρες ύπαρξης και ήδη έχει γίνει ένα από τα πιο δυνατά darlings των ΝΠ - πριν από αυτό είχε συζητηθεί αρκετά ως "κάτι δυνατό καταφθάνει στον αριθμό 74 της οδού Κύπρου".

Το εστιατόριο Αναψυκτήριο στη Γλυφάδα 2
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το εστιατόριο Αναψυκτήριο στη Γλυφάδα 7
© Λεωνίδας Τούμπανος

Βοήθησε στο hype και το preview μέσω του account στο Instagram με εικόνες οικείες και νοσταλγικές στους νότιους, με τοπόσημα άλλων δεκαετιών, πρόσωπα που σημάδεψαν την pop κουλτούρα, ατάκες που λειτουργούν σαν άτυπο τεστ γενιάς - όλα τα παραπάνω σαν σύνδεση με το παρόν αλλά και μια κοινή γλώσσα για κάθε τύπο πιθανού επισκέπτη. Αυτά, πριν καν ανοίξει τις πόρτες του.

Το τελευταίο συνέβη στις αρχές Δεκεμβρίου του σωτήριου έτους 2025 και σύστησε στο κοινό της Γλυφάδας (και σίγουρα όχι μόνον αυτής) έναν ανοιχτόκαρδο, designato χώρο -φέρει την υπογραφή του Studio Bonarchi-  με όμορφη μπάρα και ανοιχτή κουζίνα, μπόλικες λεπτομέρειες και έναν από τους πιο αβίαστα κουλ χώρους για τουαλέτες στην Αθήνα - αν πας, θα καταλάβεις. 

Το εστιατόριο Αναψυκτήριο στη Γλυφάδα 6
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το εστιατόριο Αναψυκτήριο στη Γλυφάδα 4
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ξεκινάς την εμπειρία σου εδώ με κάποιο από τα πολύ καλά cocktails της μικρής αλλά περιεκτικής λίστας, με κάθε μία από τις προτάσεις να βαπτίζεται με ένα ιδιαίτερο όνομα: Προτείνω ανεπιφύλακτα το δικό τους Dry Martini (το ζητάς σαν 'Τάκη') με ελληνικό dry gin που γίνεται fatwashed με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και γαρνίρεται με πίκλα αγγουράκι.

Έπειτα, αναλαμβάνει η κουζίνα του πολυβραβευμένου Θάνου Φέσκου και του -επίσης πολύ αξιόλογου- Δημήτρη Χατζηδημητρίου, που βγάζει νοσταλγία και οικεία comfortιά σε μάτι και ουρανίσκο, σαν μια casual ελληνόστροφη προσέγγιση, με επιλογές που όλο και κάτι θα σου θυμίσουν αλλά δοσμένες με τρόπο του τώρα, που δεν τους στερεί τη... γενετικά προεγκατεστημένη νοστιμιά τους.  

Το εστιατόριο Αναψυκτήριο στη Γλυφάδα 8
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ακριβώς εκεί παίζουν 'μαμαδίστικες' προτάσεις όπως οι τηγανητές -οριακά λουκουμαδένιες- πατάτες με αυγό, φρεσκοτριμμένη τρούφα και παλαιωμένη φέτα ή τα μακαρόνια με κιμά (ραγού μοσχίδας) και κεφαλοτύρι. Πριν από αυτά, το καψαλισμένο μπρόκολο με μια εθιστική καπνιστή κρέμα και πίκλα πιπεριάς ξεπερνά τις προσδοκίες και, μετέπειτα, το φιλέτο μοσχίδας με πετιμέζι στέκεται εύκολα και σε ένα πιο high end εστιατορικό level, με μία προσεγμένη, εκπάλγου βουτυρότητας μπεαρνέζ στο πλάι του. 

Το εστιατόριο Αναψυκτήριο στη Γλυφάδα 25
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το εστιατόριο Αναψυκτήριο στη Γλυφάδα 10
© Λεωνίδας Τούμπανος

Φινάλε γλυκύτατο με πάστα αμυγδάλου, που παρεμπιπτόντως συνθέτει ένα πολύ δυνατό pairing με το 'Τζετ', ένα cocktail με παλαιωμένο τσίπουρο και μαχλέπι. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Αναψυκτήριο

Κύπρου 74, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/12/2025

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.

"Ydoron": τι γεύση έχει το μοναδικό steak house ψαριού της Αθήνας;

Μια διαφορετική πρόταση κάνει ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Αποστολάκης, στεγάζοντας την κουλτούρα της ωρίμανσης των ψαριών σε ένα ατμοσφαιρικό οίκημα επί της Ερμού στο Μοναστηράκι.

Εορταστικά μενού, απογευματινό τσάι και βραδιές όπερας με την υπογραφή της Μεγάλης Βρεταννίας

Με μια παλέτα εμπειριών που συνδυάζουν υψηλή γαστρονομία, μουσική και διαχρονική πολυτέλεια, η Μεγάλη Βρεταννία μετατρέπει τις γιορτές σε μια εμπειρία που μένει αξέχαστη.

Λαμπερές γιορτές στο εστιατόριο "Colonial"

Ο πιο λαμπερός μήνας της χρονιάς μάς οδηγεί προς τα νότια, για να γιορτάσουμε μοναδικά τις φωτεινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στον στολισμένο χώρο του εστιατορίου στο Golf Γλυφάδας.

Ξενοδοχείο "King George": Γιορτάζουμε σαν βασιλιάδες

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο στο rooftop του King George ενισχύει τον γιορτινό του χαρακτήρα με εορταστικά μενού και ένα λαμπερό σκηνικό στο νέο George, The Lobby Bar.