Μετά την επιτυχημένη του πορεία στην Κηφισιά, το "Ortigia" μεταφέρει την αυθεντική ιταλική συνταγή στο Παλαιό Φάληρο, λίγα μόλις βήματα από τη θάλασσα. Σε έναν κομψό και φωτεινό χώρο με αίσθηση χαλαρής πολυτέλειας, που περιλαμβάνει και έναν υπέροχο εξωτερικό χώρο γεμάτο πράσινο, απολαμβάνουμε μια πρόταση που ξεχωρίζει για την απλότητα, τη φινέτσα και τον σεβασμό στην πρώτη ύλη.

Στην κουζίνα, ο σεφ Λευτέρης Ρούτσης επιμένει στην ποιότητα και τη φρεσκάδα: όλα τα πιάτα παρασκευάζονται από την αρχή επιτόπου, με επιλεγμένες, αυθεντικές ιταλικές πρώτες ύλες, δημιουργώντας έναν κατάλογο που είναι ένα αληθινό ταξίδι στη γεύση – από τα ζυμαρικά και τις πίτσες μέχρι τις σάλτσες, τα antipasti και τα γλυκά.


Από το νέο μενού δοκιμάζουμε risotto gorgonzola e amaretti με καραμελωμένο αχλάδι, μους γκοργκοντζόλα, ζους από μοσχάρι και τριμμένο μπισκότο Αmaretti, ραβιόλια alla cacciatore γεμιστά με βασιλομανίταρα, ρικότα και ψαχνό από ραγού κόκορα με αφρό πεκορίνο και φρέσκια τρούφα και, βέβαια, χειροποίητες πίτσες με λεπτή, αφράτη ζύμη, όπως η Bianca neve με πάστα τρούφας και η Burrata con mortadella.

Tip: Ένα ωραίο φθινοπωρινό πιάτο που ξεδιπλώνει τη φιλοσοφία της κουζίνας και σε στέλνει στη Σικελία είναι η costoletta di maiale με παλαιωμένο βαλσάμικο και πουρέ γλυκοπατάτας.
Info
Αγίου Αλεξάνδρου 30 και Αφροδίτης, Παλαιό Φάληρο, 2109833838, FB: Ortigia Restaurant, IG: @ortigiaresto
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.
