Στου Ψυρρή παίζει ένα από τα πιο urban cool μέρη της Αθήνας

Νόστιμη κουζίνα, listening bar, ανοιχτόκαρδος χώρος, κοσμοπιλίτικη εσάνς, όμορφη αυλή, όλα σε ένα.

Το Okupa Kitchen & Listening Bar στου Ψυρρή © Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Το Okupa Kitchen & Listening Bar επιστρέφει δυναμικά για τη νέα φθινοπωρινή σεζόν με φρέσκο μενού και τον Νίκο Δραντάκη (Fuga, Spit Jack, Artisanal, Colonial) στο τιμόνι της κουζίνας. Η φιλοσοφία παραμένει η ίδια – απλότητα με ουσία, αλλά αυτή τη φορά με μια νότα πειραματισμού που φέρνει πιο κοντά τη Μεσόγειο με τη Μέση Ανατολή. Ο κοσμοπολίτης συνιδρυτής και F&B Director του Okupa, Hrag Darakjian, συνεργάζεται με τον έμπειρο σεφ Δραντάκη για να δημιουργήσουν ένα μενού που μιλάει τη γλώσσα των γεύσεων, με ιστορίες που ταξιδεύουν.

Το Okupa Kitchen & Listening Bar στου Ψυρρή 13

Το Okupa Kitchen & Listening Bar στου Ψυρρή 6

Το Okupa Kitchen & Listening Bar στου Ψυρρή 11

Στην καρδιά του νέου καταλόγου, βρίσκουμε πιάτα με βάση απλές, καθαρές πρώτες ύλες, ελληνικές πινελιές και Levantine αναφορές. Αρνάκι γάλακτος και κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής από μικρούς παραγωγούς, καγιανάς με τσορίθο, τσαλαφούτι και χαλούμι, αυγοτάραχο με γαρίδες, μελάσα ροδιού, χαρίσα, ζάταρ και σουμάκ — ένα πάντρεμα αρωμάτων που ισορροπεί τέλεια ανάμεσα στο γνώριμο και το αναπάντεχο.

Το Okupa Kitchen & Listening Bar στου Ψυρρή 7

Κάθε πιάτο περιστρέφεται γύρω από ένα κεντρικό στοιχείο με δυο-τρία συνοδευτικά, αναδεικνύοντας τη γεύση χωρίς περιττές φιοριτούρες. Το μενού ακολουθεί τη φιλοσοφία του μοιράσματος και των small plates, κάνοντάς το ιδανικό για παρέες που αγαπούν τη δοκιμή και την κουβέντα γύρω από το τραπέζι. Κλασικά αγαπημένα, όπως το soft shell crab burger και η τραγανή χοιρινή πανσέτα, παραμένουν στο rotation, με έμφαση στα φρέσκα, φυσικά υλικά και μια πιο mindful προσέγγιση.

Το Okupa Kitchen & Listening Bar στου Ψυρρή 4

Στα επιδόρπια, το παιχνίδι ανεβαίνει: το Brownie με miso και montée λευκής σοκολάτας, η Κρέμα Τυριού και το σορμπέ φράουλας με θυμάρι κλείνουν το γεύμα με ανάλαφρη γλύκα και φαντασία.

Το Okupa Kitchen & Listening Bar στου Ψυρρή 5

Το Okupa Kitchen & Listening Bar στου Ψυρρή 3

Το Okupa Kitchen & Listening Bar στου Ψυρρή 10

Το σκηνικό; Το γνώριμο urban cool του Okupa. Vintage αισθητική, mid-century έπιπλα και σύγχρονα design αντικείμενα στήνουν ένα περιβάλλον που συνδυάζει άνεση, στιλ και ατμόσφαιρα. Είναι το σημείο της πόλης όπου locals και travellers μπλέκονται αβίαστα, με cocktails, κρασί και μουσικές επιλογές που ξεχωρίζουν.

Στην Ψαρομηλίγκου και τη γειτονιά του Ψυρρή, το Okupa Kitchen & Listening Bar —με το ισόγειο και την καταπράσινη αυλή του— σε καλεί από το πρωινό brunch μέχρι το late-night drink. Και καθώς πέφτει η νύχτα, η μουσική ανεβαίνει και το vibe γίνεται όλο και πιο ανεπιτήδευτα αθηναϊκό.

Το Okupa Kitchen & Listening Bar στου Ψυρρή 9

Το Okupa Kitchen & Listening Bar στου Ψυρρή 12

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Okupa

Ψαρομηλίγκου 9, Κεραμεικός
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στον Χολαργό, για ένα εστιατόριο που τιμά την πεμπτουσία του ελληνικού τραπεζιού

Στο επίκεντρο της γευστικής διεργασίας εδώ ο μεζές, με εκλεκτές πρώτες ύλες του, που προέρχονται από μικρούς παραγωγούς από κάθε γωνιά της χώρας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
08/12/2025

Νέος σεφ στα εστιατόρια 'Barbarossa' ο Αθανάσιος Κακαράς

Αλλαγή καπετάνιου στο πηδάλιο της γευστικής διεργασίας για τα δημοφιλή εστιατόρια Πάρου και Αθήνας.

Nonnas Athens

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της Πλάκας, όμως οι "Nonnas" του χρειάζονται σαφέστερη ταυτότητα και λίγη παραπάνω χάρη, για να εξασφαλίσουν το στίγμα τους στην περιοχή.

Τα κυριακάτικα τραπέζια της Αθήνας που αξίζει να δοκιμάσεις

Και brunch και lunch, σε τραπέζια που αξίζουν την προσοχή σου για την πιο ανέμελη ημέρα της εβδομάδας.

Λένε πως αυτά τα κεμπαπάκια στην Κυψέλη είναι από τα πιο ζουμερά της πόλης

Με φόντο την πλατεία του Άγιου Γεώργιου, τα απολαμβάνεις μαζί με άλλες λιχουδιές σε έναν χώρο γεμάτο ζεστασιά.

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.