Στου Ψυρρή παίζει ένα από τα πιο urban cool μέρη της Αθήνας

Νόστιμη κουζίνα, listening bar, ανοιχτόκαρδος χώρος, κοσμοπιλίτικη εσάνς, όμορφη αυλή, όλα σε ένα.

Το Okupa Kitchen & Listening Bar στου Ψυρρή © Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Το Okupa Kitchen & Listening Bar επιστρέφει δυναμικά για τη νέα φθινοπωρινή σεζόν με φρέσκο μενού και τον Νίκο Δραντάκη (Fuga, Spit Jack, Artisanal, Colonial) στο τιμόνι της κουζίνας. Η φιλοσοφία παραμένει η ίδια – απλότητα με ουσία, αλλά αυτή τη φορά με μια νότα πειραματισμού που φέρνει πιο κοντά τη Μεσόγειο με τη Μέση Ανατολή. Ο κοσμοπολίτης συνιδρυτής και F&B Director του Okupa, Hrag Darakjian, συνεργάζεται με τον έμπειρο σεφ Δραντάκη για να δημιουργήσουν ένα μενού που μιλάει τη γλώσσα των γεύσεων, με ιστορίες που ταξιδεύουν.

Το Okupa Kitchen & Listening Bar στου Ψυρρή 13

Το Okupa Kitchen & Listening Bar στου Ψυρρή 6

Το Okupa Kitchen & Listening Bar στου Ψυρρή 11

Στην καρδιά του νέου καταλόγου, βρίσκουμε πιάτα με βάση απλές, καθαρές πρώτες ύλες, ελληνικές πινελιές και Levantine αναφορές. Αρνάκι γάλακτος και κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής από μικρούς παραγωγούς, καγιανάς με τσορίθο, τσαλαφούτι και χαλούμι, αυγοτάραχο με γαρίδες, μελάσα ροδιού, χαρίσα, ζάταρ και σουμάκ — ένα πάντρεμα αρωμάτων που ισορροπεί τέλεια ανάμεσα στο γνώριμο και το αναπάντεχο.

Το Okupa Kitchen & Listening Bar στου Ψυρρή 7

Κάθε πιάτο περιστρέφεται γύρω από ένα κεντρικό στοιχείο με δυο-τρία συνοδευτικά, αναδεικνύοντας τη γεύση χωρίς περιττές φιοριτούρες. Το μενού ακολουθεί τη φιλοσοφία του μοιράσματος και των small plates, κάνοντάς το ιδανικό για παρέες που αγαπούν τη δοκιμή και την κουβέντα γύρω από το τραπέζι. Κλασικά αγαπημένα, όπως το soft shell crab burger και η τραγανή χοιρινή πανσέτα, παραμένουν στο rotation, με έμφαση στα φρέσκα, φυσικά υλικά και μια πιο mindful προσέγγιση.

Το Okupa Kitchen & Listening Bar στου Ψυρρή 4

Στα επιδόρπια, το παιχνίδι ανεβαίνει: το Brownie με miso και montée λευκής σοκολάτας, η Κρέμα Τυριού και το σορμπέ φράουλας με θυμάρι κλείνουν το γεύμα με ανάλαφρη γλύκα και φαντασία.

Το Okupa Kitchen & Listening Bar στου Ψυρρή 5

Το Okupa Kitchen & Listening Bar στου Ψυρρή 3

Το Okupa Kitchen & Listening Bar στου Ψυρρή 10

Το σκηνικό; Το γνώριμο urban cool του Okupa. Vintage αισθητική, mid-century έπιπλα και σύγχρονα design αντικείμενα στήνουν ένα περιβάλλον που συνδυάζει άνεση, στιλ και ατμόσφαιρα. Είναι το σημείο της πόλης όπου locals και travellers μπλέκονται αβίαστα, με cocktails, κρασί και μουσικές επιλογές που ξεχωρίζουν.

Στην Ψαρομηλίγκου και τη γειτονιά του Ψυρρή, το Okupa Kitchen & Listening Bar —με το ισόγειο και την καταπράσινη αυλή του— σε καλεί από το πρωινό brunch μέχρι το late-night drink. Και καθώς πέφτει η νύχτα, η μουσική ανεβαίνει και το vibe γίνεται όλο και πιο ανεπιτήδευτα αθηναϊκό.

Το Okupa Kitchen & Listening Bar στου Ψυρρή 9

Το Okupa Kitchen & Listening Bar στου Ψυρρή 12

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Okupa

Ψαρομηλίγκου 9, Κεραμεικός
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Ex Machina γίνεται 2 ετών και το γιορτάζει με έναν εκλεκτό καλεσμένο

Δύο κεράκια στην τούρτα για το sui generis εστιατόριο του Άνταμ Κοντοβά, με ένα ξεχωριστό dinner στις 25 Οκτωβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/10/2025

Στο 'Dopios Glyfada' για μεζεδοφαγία με φαντασία κι εντοπιότητα διά χειρός Χριστόφορου Πέσκια

Δεύτερη έδρα για το δημοφιλές new style μεζεδοπωλείο που συνεχίζει το ταξίδι του στα νότια προάστια της πόλης.

Ένα μικρό εστιατόριο με μεγάλα κότσια στη Νέα Ερυθραία

Δίπλα ακριβώς στο οικογενειακό ιχθυοπωλείο, ο σεφ Μιχάλης Κεχαγιόγλου μας προκαλεί να δούμε με άλλο μάτι την έννοια του ψαρομεζέ, μέσα από ένα μενού 12 πιάτων μοντέρνας ψαροφαγίας, που αλλάζουν κάθε 12 μέρες.

Για λίγες ακόμη ημέρες, μπορείς να δοκιμάσεις τα καλύτερα εστιατόρια σε σπέσιαλ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 15/10. Προλαβαίνετε να δοκιμάσετε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές.

Όταν το κοντοσούβλι μπαρμπούνι συνάντησε το ocean negroni

Η cocktail list του Τραβόλτα με την υπογραφή του head bartender και mixologist Δημήτρη Παπαϊωάννου εισάγει νέα δεδομένα στην ποιοτική ψαροφαγία.

Το πιο value for money ρομαντικό δείπνο για βραβείο

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, μερικά απ’ αυτά όμως είναι ιδανικά για τετ α τετ όχι μόνο με τη γαστρονομία, αλλά και με το έτερο ήμισυ.

Ο Βεργιώτης που ξέρει από καλό κρέας

Δοκιμάσαμε τις γεύσεις του εστιατορίου που έχει χτίσει τη φήμη του γύρω από το σωστά ψημένο, εκλεκτό κρέας και ανακαλύψαμε γιατί αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε κρεατοφάγο που σέβεται τον εαυτό του.