
Το Okupa Kitchen & Listening Bar επιστρέφει δυναμικά για τη νέα φθινοπωρινή σεζόν με φρέσκο μενού και τον Νίκο Δραντάκη (Fuga, Spit Jack, Artisanal, Colonial) στο τιμόνι της κουζίνας. Η φιλοσοφία παραμένει η ίδια – απλότητα με ουσία, αλλά αυτή τη φορά με μια νότα πειραματισμού που φέρνει πιο κοντά τη Μεσόγειο με τη Μέση Ανατολή. Ο κοσμοπολίτης συνιδρυτής και F&B Director του Okupa, Hrag Darakjian, συνεργάζεται με τον έμπειρο σεφ Δραντάκη για να δημιουργήσουν ένα μενού που μιλάει τη γλώσσα των γεύσεων, με ιστορίες που ταξιδεύουν.



Στην καρδιά του νέου καταλόγου, βρίσκουμε πιάτα με βάση απλές, καθαρές πρώτες ύλες, ελληνικές πινελιές και Levantine αναφορές. Αρνάκι γάλακτος και κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής από μικρούς παραγωγούς, καγιανάς με τσορίθο, τσαλαφούτι και χαλούμι, αυγοτάραχο με γαρίδες, μελάσα ροδιού, χαρίσα, ζάταρ και σουμάκ — ένα πάντρεμα αρωμάτων που ισορροπεί τέλεια ανάμεσα στο γνώριμο και το αναπάντεχο.

Κάθε πιάτο περιστρέφεται γύρω από ένα κεντρικό στοιχείο με δυο-τρία συνοδευτικά, αναδεικνύοντας τη γεύση χωρίς περιττές φιοριτούρες. Το μενού ακολουθεί τη φιλοσοφία του μοιράσματος και των small plates, κάνοντάς το ιδανικό για παρέες που αγαπούν τη δοκιμή και την κουβέντα γύρω από το τραπέζι. Κλασικά αγαπημένα, όπως το soft shell crab burger και η τραγανή χοιρινή πανσέτα, παραμένουν στο rotation, με έμφαση στα φρέσκα, φυσικά υλικά και μια πιο mindful προσέγγιση.

Στα επιδόρπια, το παιχνίδι ανεβαίνει: το Brownie με miso και montée λευκής σοκολάτας, η Κρέμα Τυριού και το σορμπέ φράουλας με θυμάρι κλείνουν το γεύμα με ανάλαφρη γλύκα και φαντασία.



Το σκηνικό; Το γνώριμο urban cool του Okupa. Vintage αισθητική, mid-century έπιπλα και σύγχρονα design αντικείμενα στήνουν ένα περιβάλλον που συνδυάζει άνεση, στιλ και ατμόσφαιρα. Είναι το σημείο της πόλης όπου locals και travellers μπλέκονται αβίαστα, με cocktails, κρασί και μουσικές επιλογές που ξεχωρίζουν.
Στην Ψαρομηλίγκου και τη γειτονιά του Ψυρρή, το Okupa Kitchen & Listening Bar —με το ισόγειο και την καταπράσινη αυλή του— σε καλεί από το πρωινό brunch μέχρι το late-night drink. Και καθώς πέφτει η νύχτα, η μουσική ανεβαίνει και το vibe γίνεται όλο και πιο ανεπιτήδευτα αθηναϊκό.


Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.