Τι θα τρώμε στο ολοκαίνουριο "Garum", Χρήστο Γλωσσίδη;

Ο executive chef των «Feedeλ» εγκαινιάζει το πρώτο προσωπικό του εστιατορικό εγχείρημα, ένα ασιατικό – ελληνικό fusion στεγασμένο σε ατμοσφαιρικό νεοκλασσικό του Μετς, με τις ζυμώσεις σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Χρήστος Γλωσσίδης στο νέο εστιατόριο Garum στο Μετς

Αν και το ευρύ κοινό τον γνώρισε μέσα από το "Master Chef" την ακόλουθη ταχεία άνοδό του στην γαστρονομική κεφαλή των εστιατορίων "Feedeλ", υπό την ηγεσία του Λεωνίδα Κουτσόπουλου, ο Χρήστος Γλωσσίδης είχε ήδη γράψει σημαντικά μαγειρικά χιλιόμετρα. Πριν καν τελειώσει το σχολείο, βρέθηκε δίπλα στη Ντίνα Νικολάου στο "Όμικρον" της Νέας Ερυθραίας. Ακολούθησε η μαθητεία του στον Νίκο Φωτιάδη – έναν από τους μεγάλους δασκάλους της ελληνικής κουζίνας και της νοστιμιάς του σιγομαγειρέματος – και στη συνέχεια η συνεργασία του με τον πρωτοπόρο του ελληνικού fusion, Γιώργο Βενιέρη.

Στο πλευρό του τελευταίου γνώρισε και αγάπησε τη fusion ασιατική κουζίνα. Και είναι αυτή που φέρνει τώρα στο προσκήνιο με το πρώτο ολόδικό του εστιατόριο: το "Garum", ένα όμορφο νεοκλασικό στο Μετς, που ανοίγει τις πόρτες του την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου. Εκεί θα βρείτε γάρο από μοσχάρι και δικό τους koji, dim sums με αρνίσιο κιμά και καπνιστή πέστροφα, αλλά και ένα ταϊλανδέζικο "ρυζόγαλο" με sticky rice και mango – γεύσεις που συνοψίζουν την ταυτότητα του μαγαζιού.

Ας δούμε, λοιπόν, τι θα μας σερβίρει εκεί, ως chef-patron πια, ο Χρήστος Γλωσσίδης.

Είναι το πρώτο μου "παιδί", το πρώτο μου επιχειρηματικό βήμα και είναι φτιαγμένο με πολλή αγάπη και μεράκι: ένα μικρό μαγαζί με μεγάλες φιλοδοξίες, σε ένα στενό στο Μετς, ανάμεσα στην λεωφ. Ηλιουπόλεως και τη λεωφ. Βουλιαγμένης.

Εκεί θα κάνουμε fusion ασιατικής – ελληνικής κουζίνας, με επιρροές από Βιετνάμ, Κορέα, Ιαπωνία και πολλή Ταϊλάνδη. Ο κεντρικός μας άξονας είναι οι ζυμώσεις και τα fermentations, στα οποία με έχει βοηθήσει πολύ η γυναίκα μου, που είναι τεχνολόγος τροφίμων.

Θα κάνουμε το δικό μας γάρο, προφανώς, όχι απαραίτητα γάρος από θαλασσινά, όμως: θα έχουμε για παράδειγμα ένα πιάτο με σεφταλιά, κόκκινο curry και γάρο μοσχαριού, ή ένα ράμεν με ζωμό από απάκι και γάρο μανιταριού.

Δεν θα έχουμε ακριβώς κυρίως πιάτα, η φιλοσοφία θα είναι ελεύθερη, με πιάτα που είτε μπαίνουν στη μέση, είτε προσφέρουν την ευκαιρία στον επισκέπτη να δοκιμάσει πολλά διαφορετικά πράγματα.

Να μπορεί να δοκιμάσει dim sum με αρνίσιο κιμά, καπνιστή πέστροφα και πετιμέζι, αλλά να βάλει δίπλα και το τηγανητό ρύζι με μπλε καβούρι, ομελέτα και ούζο, ή το pad thai μας με noodles, κόκκινη γαρίδα, λάιμ και γάρο τριαντάφυλλο.

Διαβάστε Επίσης

Δεν θα έχουμε κοκτέιλ, ούτε ποτό εν γένει, θα δώσουμε  έμφαση στο κρασί και το σάκε. Η λίστα μας θα έχει κυρίως ανθικά κρασιά με ελαφρύ σώμα, από το διεθνή αμπελώνα, που ταιριάζουν περισσότερο με το φαγητό μας.

Θα υποδεχόμαστε τον επισκέπτη μας με αίσθηση τελετουργίας: θα τον καλωσορίζουμε με τη δική μας kombucha, ή κάποια ροφήματα με βότανα, και θα τον εισάγουμε σε ένα περιβάλλον ηρεμίας, αρμονίας, με ατμοσφαιρικό φωτισμό και ήσυχη μουσική.

Το νεοκλασικό που επιλέξαμε για έδρα μας εκπέμπει αυτήν ακριβώς την αίσθηση, είναι ένα πάρα πολύ όμορφο παλιό οίκημα της περιοχής, το οποίο διατηρεί σε μεγάλο βαθμό τη διαρρύθμισή του, με τα μικρά του δωμάτια και τις σάλες, που μας έχουν βοηθήσει ώστε να "χτίσουμε" μια κινηματογραφική σκηνογραφία.

Διαβάστε Επίσης

Κέλσου 10, Μετς, 21 0923 6798
Τρίτη - Κυριακή: 6μμ - 1μμ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι"

Δεύτερη σεζόν για το αξιόλογο ιταλικό εστιατόριο στο The Margi.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/11/2025

Το Sunday Roast σερβίρεται ξανά στο Vezené

Στο τραπέζι μπαίνουν κλασικά κυριακάτικα, κάποια νέα entries, νόστιμες παρασπονδίες και ωραίες υπερβολές που αξίζουν.

Γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Για φίνα μοσχίδα, φιλέτο προβατίνας και κόκορα παστιτσάδα στον Νέο Κόσμο

Μία από τις πιο ξεχωριστές γαστροταβέρνες της πόλης, τιμά με το δικό της τρόπο την ελληνική και μεσογειακή γευστική παράδοση.

Νέες "Anthes" γεύσεις από τον Ιπποκράτη Αναγνωστέλη

Το νέο μενού στο όμορφο εστιατόριο και μπαρ του κέντρου έχει μοντέρνες ελληνικές γεύσεις που τις θέλεις πολύ.

Symposion 2025: Το χειροποίητο σε άλλο λέβελ

Στη Μεγαλόπολη υπάρχει ένα παραδοσιακό ελληνικό μαγειρείο νέας γενιάς που ανεβάζει επίπεδο στο σπιτικό εποχικό φαγητό.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη δοκιμάζει το "Feedέλ", ένα γαστρονομικό μεζεδοπωλείο όχι σαν όλα τ' άλλα!

Το "Feedέλ" στη Γλυφάδα φέρνει το ρυθμό και τη ζωντάνια του παραδοσιακού ελληνικού οικογενειακού τραπεζιού στο σήμερα.