Και κάπως έτσι, το Cash επιστρέφει δυναμικά στα γαστρονομικά ραντάρ μας

Ο βετεράνος Θάνος Στασινός αναλαμβάνει την κουζίνα του κοσμικού σποτ των Βορείων Προαστίων κι ανεβάζει στροφές στην ασιατική πρότασή του υπογράφοντας μενού με χαρακτήρα ξεχωριστό κι ιντριγκαδόρικο.

Πώς το Cash επιστρέφει δυναμικά στα γαστρονομικά ραντάρ μας

Είναι ίσως το κλασικότερο απ’ τα στέκια της Κηφισιάς, με τις σάλες στο ισόγειο, και στον όροφο του ατμοσφαιρικού νεοκλασικού να έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στις νύχτες της περιοχής, ενώ ο ευρύχωρος κήπος του, με τη δροσερή πρασινάδα και τα ολόλαμπρα μάρμαρα, παραμένει ένας από τους ομορφότερους των Βορείων Προαστίων.

Το Cash στην εποχή του Θάνου Στασινού 3

Τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου το "Cash" παραμένει πιστό στην αγάπη του για φαγητό μετά μουσικής, και η εμπειρία ενισχύεται με ζωντανό τραγούδι και electro house beats. Το βράδι Τρίτης που επισκεπτόμαστε εμείς την κλασάτη αυλή του, τα πράγματα είναι πιο ήσυχα, με την ολόφωτη μπάρα να ντύνει σκηνογραφικά το al fresco σαλόνι που εκπέμπει vibes ραφινάτου summer garden. Ιδανική συνθήκη δηλαδή, για να εστιάσουμε στην κουζίνα του, "Cash", που επιστρέφει φέτος άκρως φρεσκαρισμένη, με τον Θάνο Στασινό επί κεφαλής της.

Το Cash στην εποχή του Θάνου Στασινού 4

Ανανεώνοντας τη συνεργασία του με τον Γιάννη Μωράκη, αρκετά χρόνια μετά το μεγάλο τους σουξέ στις πρώτες εποχές του κολωνακιώτικου "Nikkei", ο Στασινός επιστρέφει εδώ πιο ώριμος και στιβαρός, και φέρνει στο "Cash" ένα κάποιο μυκονιάτικο vibe, με πιάτα που έχουμε δει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στο "Byblos" του, αλλά και την ασυναγώνιστη έφεσή του στο ιαπωνικό fusion σε πρώτο πλάνο.

Το Cash στην εποχή του Θάνου Στασινού 6

Εν προκειμένω, μάλιστα, όχι μόνο στα παντρέματα της ιαπωνικής κουζίνας με τις λατινοαμερικανικές επιρροές που αγαπά, αλλά και με αναφορές εντελώς ελληνικές, που δίνουν στο μενού χαρακτήρα ξεχωριστό και ιντριγκαδόρικο: σκεφτείτε nigiri με στιφάδο, τεμπούρα με πρασοσέλινο, και gyozas κοκκινιστές.

Διαβάστε τι δοκιμάσαμε και πώς μας φάνηκε στην αναλυτική μας κριτική.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα

Ο θρυλικός σεφ θα είναι ο κεντρικός καλεσμένος του Gastrosophy Fest στις 19 Οκτωβρίου, με μια σειρά από σημαντικές προσωπικότητες της διεθνούς και της εγχώριας γαστρονομίας να συμπληρώνουν το πρόγραμμα ομιλητών της ημερίδας, που περιλαμβάνει επίσης οινογνωσίες, γευσιγνωσίες, food party και live concert.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
26/09/2025

Στη Βάρη, για μια ψαροταβέρνα-αποκάλυψη

Στη γειτονιά της κρεατοφαγίας, ένα στέκι με υπέροχη αύρα και θαλασσινή γεύση κάνει τη διαφορά.

Στο Κουκάκι βρίσκεις πια ένα από τα πιο τίμια αθηναϊκά σουβλάκια

Ένα κλασικού τύπου, παραδοσιακό σουβλατζίδικο στην οδό Πετμεζά κάνει εσχάτως σουξέ.

H Παγκόσμια Ημέρα Αστακού και 5 νόστιμοι τρόποι για να τη γιορτάσεις στην Αθήνα

Από surf n turf παντρέματα αστακού με premium steaks, μέχρι πληθωρικές αστακομακαρονάδες κι αφράτα lobster rolls αυτά τα καλοφαγικά spots της Αθήνας μας δίνουν αφορμές για να βάλουμε την 25η Σεπτεμβρίου στο ημερολόγιό μας.

Cash

Με τον έμπειρο Θάνο Στασινό επί κεφαλής της κουζίνας του, το "Cash" παρουσιάζει φέτος ένα φρεσκαρισμένο κι άκρως ιντριγκαδόρικο γαστρονομικό πρόσωπο, που βάζει το κλασικό στέκι της Κηφισιάς ξανά στο εστιατορικό ραντάρ μας.

Φίνα ιταλική κουζίνα σε ένα από τα πιο όμορφα μπιστρό του κέντρου

Το νέο μενού του Ami, σε επιμέλεια του βραβευμένου σεφ Δήμου Σαμουράκη, συνδυάζει την comfort ιταλική γεύση με τεχνική και δημιουργικότητα και ανεβάζει την κουζίνα του σε άλλο επίπεδο.

Στον Πειραιά, για ένα αυθεντικά κοσμοπολιτικο bar-restaurant

Όλοι οι λόγοι που καθιστούν το -και του σαλονιού και του λιμανιού- Yaboo ένα μέρος-προορισμό.