Και κάπως έτσι, το Cash επιστρέφει δυναμικά στα γαστρονομικά ραντάρ μας

Ο βετεράνος Θάνος Στασινός αναλαμβάνει την κουζίνα του κοσμικού σποτ των Βορείων Προαστίων κι ανεβάζει στροφές στην ασιατική πρότασή του υπογράφοντας μενού με χαρακτήρα ξεχωριστό κι ιντριγκαδόρικο.

Πώς το Cash επιστρέφει δυναμικά στα γαστρονομικά ραντάρ μας

Είναι ίσως το κλασικότερο απ’ τα στέκια της Κηφισιάς, με τις σάλες στο ισόγειο, και στον όροφο του ατμοσφαιρικού νεοκλασικού να έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στις νύχτες της περιοχής, ενώ ο ευρύχωρος κήπος του, με τη δροσερή πρασινάδα και τα ολόλαμπρα μάρμαρα, παραμένει ένας από τους ομορφότερους των Βορείων Προαστίων.

Το Cash στην εποχή του Θάνου Στασινού 3

Τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου το "Cash" παραμένει πιστό στην αγάπη του για φαγητό μετά μουσικής, και η εμπειρία ενισχύεται με ζωντανό τραγούδι και electro house beats. Το βράδι Τρίτης που επισκεπτόμαστε εμείς την κλασάτη αυλή του, τα πράγματα είναι πιο ήσυχα, με την ολόφωτη μπάρα να ντύνει σκηνογραφικά το al fresco σαλόνι που εκπέμπει vibes ραφινάτου summer garden. Ιδανική συνθήκη δηλαδή, για να εστιάσουμε στην κουζίνα του, "Cash", που επιστρέφει φέτος άκρως φρεσκαρισμένη, με τον Θάνο Στασινό επί κεφαλής της.

Το Cash στην εποχή του Θάνου Στασινού 4

Ανανεώνοντας τη συνεργασία του με τον Γιάννη Μωράκη, αρκετά χρόνια μετά το μεγάλο τους σουξέ στις πρώτες εποχές του κολωνακιώτικου "Nikkei", ο Στασινός επιστρέφει εδώ πιο ώριμος και στιβαρός, και φέρνει στο "Cash" ένα κάποιο μυκονιάτικο vibe, με πιάτα που έχουμε δει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στο "Byblos" του, αλλά και την ασυναγώνιστη έφεσή του στο ιαπωνικό fusion σε πρώτο πλάνο.

Το Cash στην εποχή του Θάνου Στασινού 6

Εν προκειμένω, μάλιστα, όχι μόνο στα παντρέματα της ιαπωνικής κουζίνας με τις λατινοαμερικανικές επιρροές που αγαπά, αλλά και με αναφορές εντελώς ελληνικές, που δίνουν στο μενού χαρακτήρα ξεχωριστό και ιντριγκαδόρικο: σκεφτείτε nigiri με στιφάδο, τεμπούρα με πρασοσέλινο, και gyozas κοκκινιστές.

Διαβάστε τι δοκιμάσαμε και πώς μας φάνηκε στην αναλυτική μας κριτική.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/11/2025

Κάποια από τα πιο δυνατά κυριακάτικα τραπέζια της Αθήνας

Και brunch και lunch, σε τραπέζια που αξίζουν την προσοχή σου για την πιο ανέμελη ημέρα της εβδομάδας.

Moo Casa: Κυριακές με αστακό και μπριζόλα στο Νέο Ηράκλειο

Το brunch του ιδιαίτερου εστιατορίου συγκινεί με το δημοφιλές Egg Experience, τα comfort πιάτα και φυσικά το άχαστο δίπολο του Steak & Lobster.

"Kedros Athens": Φαγητό με παριανή ψυχή στη Λυκόβρυση

Ο Γιάννης Παρίκος άνοιξε στη γειτονιά το εστιατόριο που έχει ακριβώς ό,τι χρειάζεται μια παρέα για να περάσει καλά: ωραία ατμόσφαιρα και νόστιμους μεζέδες.

Η ιταλική σταθερά στον speakeasy πεζόδρομο του Παγκρατίου

Σημείο αναφοράς για σχεδόν μία δεκαετία, το κομψό εστιατόριο στον όμορφο πεζόδρομο της Ευφορίωνος στο Παγκράτι, είναι ιδανικό για after-office συναντήσεις με ιταλική φινέτσα αλλά όχι μόνο για τέτοιες.

To 'OX Athens' γιορτάζει δύο χρόνια ζωής και ψήνει μαζί με τους Nomade et Sauvage

Μια ξεχωριστή γιορτή για τα δύο χρόνια του OX Athens, την Κυριακή 23 Νοεμβρίου.

Φίτα

Ο Δημήτρης Δημητριάδης ανανεώνει το ενδιαφέρον μας για την sui generis ταβέρνα του Νέου Κόσμου, με γεύσεις που μιλούν ελληνικά με τη δύναμη της παράδοσης και της κατσαρόλας.