Ο Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα

Ο θρυλικός σεφ θα είναι ο κεντρικός καλεσμένος του Gastrosophy Fest στις 19 Οκτωβρίου, με μια σειρά από σημαντικές προσωπικότητες της διεθνούς και της εγχώριας γαστρονομίας να συμπληρώνουν το πρόγραμμα ομιλητών της ημερίδας, που περιλαμβάνει επίσης οινογνωσίες, γευσιγνωσίες, food party και live concert.

Massimo Bottura σεφ συνέντευξη

Τον κοινό τόπο γαστρονομίας, πολιτισμού και φιλοσοφίας θα εξερευνήσει το Gastrophy Fest, το γαστρονομικό φεστιβάλ που θα διεξαχθεί στις 19 Οκτωβρίου στην Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ στον Πειραιά, φέρνοντας στην Ελλάδα σημαντικές προσωπικότητες της διεθνούς γαστρονομικής σκηνής, για μια μέρα γεμάτη ομιλίες, παρουσιάσεις, οινογνωσίες και food events, με headliner της ημερίδας τον σπουδαίο Massimo Bottura (φωτό ανοίγματος).

CODA
© Claudia Goedke
Ο βραβευμένος Rene Frank ανάμεσα στους ομιλητές του Gastrosophy Fest

Ο θρυλικός Ιταλός σεφ, ένας από τους πιο αναγνωρισμένους στον κόσμο, θα βρεθεί στην Αθήνα μαζί με προσωπικότητες όπως οι Jeremy Chan, Isabella Potì, Kristian Baumann, Mark Donald και Rene Frank, ενώ την ελληνική σκηνή θα εκπροσωπήσουν οι Σπύρος Λιάκος, Ανδρέας Καραπάνος, Γκίκας Ξενάκης, Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Παναγιώτης Γιακαλής, Νίκος Καραθάνος και άλλοι, παρουσιάζοντας τη δική τους οπτική πάνω στη γεύση, την παράδοση και την καινοτομία.

Σπύρος Λιάκος hero image
Ο Σπύρος Λιάκος ένας από τους σεφ που θα εκπροσωπήσουν την ελληνική σκηνή στο Gastrosophy Fest

Στον τομέα του κρασιού και της οινογνωσίας, Masters of Wine όπως ο Γιάννης Καρακάσης και ο Mark Andrew, μαζί με καταξιωμένους οινοπαραγωγούς και sommeliers, θα προσφέρουν παρουσιάσεις και δοκιμές που αναδεικνύουν την αλληλεπίδραση του οίνου με τη γαστρονομία. Ομιλίες, παρουσιάσεις κρασιών κι ένα ξεχωριστό food & wine party θα είναι τα highlights της ημερίδας, ενώ η ημέρα θα ολοκληρωθεί με ένα εντυπωσιακό closing live concert.

Προσφέροντας στους λάτρεις της γαστρονομίας την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά παγκόσιες προσωπικότητες, να δοκιμάσουν κορυφαίες πρώτες ύλες και να εμπνευστούν από νέες ιδέες, το Gastrosophy Fest θα είναι ανοιχτό στο κοινό με εισιτήριο 100€, διαθέσιμο μέσω Ticketmaster.

Χορηγοί του φεστιβάλ είναι η Protergia (Platinum Sponsor), οι Arla, Lurpak & Eurobank (Silver Sponsors), με media partner τον ANT1, ενώ η αρχική ιδέα ανήκει στην ομάδα του εστιατορίου "Basegrill".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο Κουκάκι βρίσκεις πια ένα από τα πιο τίμια αθηναϊκά σουβλάκια

Ένα κλασικού τύπου, παραδοσιακό σουβλατζίδικο στην οδό Πετμεζά κάνει εσχάτως σουξέ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
26/09/2025

H Παγκόσμια Ημέρα Αστακού και 5 νόστιμοι τρόποι για να τη γιορτάσεις στην Αθήνα

Από surf n turf παντρέματα αστακού με premium steaks, μέχρι πληθωρικές αστακομακαρονάδες κι αφράτα lobster rolls αυτά τα καλοφαγικά spots της Αθήνας μας δίνουν αφορμές για να βάλουμε την 25η Σεπτεμβρίου στο ημερολόγιό μας.

Cash

Με τον έμπειρο Θάνο Στασινό επί κεφαλής της κουζίνας του, το "Cash" παρουσιάζει φέτος ένα φρεσκαρισμένο κι άκρως ιντριγκαδόρικο γαστρονομικό πρόσωπο, που βάζει το κλασικό στέκι της Κηφισιάς ξανά στο εστιατορικό ραντάρ μας.

Φίνα ιταλική κουζίνα σε ένα από τα πιο όμορφα μπιστρό του κέντρου

Το νέο μενού του Ami, σε επιμέλεια του βραβευμένου σεφ Δήμου Σαμουράκη, συνδυάζει την comfort ιταλική γεύση με τεχνική και δημιουργικότητα και ανεβάζει την κουζίνα του σε άλλο επίπεδο.

Στον Πειραιά, για ένα αυθεντικά κοσμοπολιτικο bar-restaurant

Όλοι οι λόγοι που καθιστούν το -και του σαλονιού και του λιμανιού- Yaboo ένα μέρος-προορισμό.

Συνάντηση της Υπουργού Τουρισμού με τον Guide Michelin στο Παρίσι

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη και η Πρόεδρος του ΕΟΤ κα Άντζελα Βαρελά συναντήθηκαν με τη Διευθύντρια Ευρώπης του Guide Michelin.

Οι ταβέρνες του κέντρου

Μία updated λίστα με τις -παλιές, νέες και επαναπροσδιορισμένες- ταβέρνες του κέντρου της Αθήνας, που γίνονται ξαφνικά χιτ.