
Τον κοινό τόπο γαστρονομίας, πολιτισμού και φιλοσοφίας θα εξερευνήσει το Gastrophy Fest, το γαστρονομικό φεστιβάλ που θα διεξαχθεί στις 19 Οκτωβρίου στην Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ στον Πειραιά, φέρνοντας στην Ελλάδα σημαντικές προσωπικότητες της διεθνούς γαστρονομικής σκηνής, για μια μέρα γεμάτη ομιλίες, παρουσιάσεις, οινογνωσίες και food events, με headliner της ημερίδας τον σπουδαίο Massimo Bottura (φωτό ανοίγματος).

Ο θρυλικός Ιταλός σεφ, ένας από τους πιο αναγνωρισμένους στον κόσμο, θα βρεθεί στην Αθήνα μαζί με προσωπικότητες όπως οι Jeremy Chan, Isabella Potì, Kristian Baumann, Mark Donald και Rene Frank, ενώ την ελληνική σκηνή θα εκπροσωπήσουν οι Σπύρος Λιάκος, Ανδρέας Καραπάνος, Γκίκας Ξενάκης, Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Παναγιώτης Γιακαλής, Νίκος Καραθάνος και άλλοι, παρουσιάζοντας τη δική τους οπτική πάνω στη γεύση, την παράδοση και την καινοτομία.

Στον τομέα του κρασιού και της οινογνωσίας, Masters of Wine όπως ο Γιάννης Καρακάσης και ο Mark Andrew, μαζί με καταξιωμένους οινοπαραγωγούς και sommeliers, θα προσφέρουν παρουσιάσεις και δοκιμές που αναδεικνύουν την αλληλεπίδραση του οίνου με τη γαστρονομία. Ομιλίες, παρουσιάσεις κρασιών κι ένα ξεχωριστό food & wine party θα είναι τα highlights της ημερίδας, ενώ η ημέρα θα ολοκληρωθεί με ένα εντυπωσιακό closing live concert.
Προσφέροντας στους λάτρεις της γαστρονομίας την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά παγκόσιες προσωπικότητες, να δοκιμάσουν κορυφαίες πρώτες ύλες και να εμπνευστούν από νέες ιδέες, το Gastrosophy Fest θα είναι ανοιχτό στο κοινό με εισιτήριο 100€, διαθέσιμο μέσω Ticketmaster.
Χορηγοί του φεστιβάλ είναι η Protergia (Platinum Sponsor), οι Arla, Lurpak & Eurobank (Silver Sponsors), με media partner τον ANT1, ενώ η αρχική ιδέα ανήκει στην ομάδα του εστιατορίου "Basegrill".