Ο Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα

Ο θρυλικός σεφ θα είναι ο κεντρικός καλεσμένος του Gastrosophy Fest στις 19 Οκτωβρίου, με μια σειρά από σημαντικές προσωπικότητες της διεθνούς και της εγχώριας γαστρονομίας να συμπληρώνουν το πρόγραμμα ομιλητών της ημερίδας, που περιλαμβάνει επίσης οινογνωσίες, γευσιγνωσίες, food party και live concert.

Massimo Bottura σεφ συνέντευξη

Τον κοινό τόπο γαστρονομίας, πολιτισμού και φιλοσοφίας θα εξερευνήσει το Gastrophy Fest, το γαστρονομικό φεστιβάλ που θα διεξαχθεί στις 19 Οκτωβρίου στην Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ στον Πειραιά, φέρνοντας στην Ελλάδα σημαντικές προσωπικότητες της διεθνούς γαστρονομικής σκηνής, για μια μέρα γεμάτη ομιλίες, παρουσιάσεις, οινογνωσίες και food events, με headliner της ημερίδας τον σπουδαίο Massimo Bottura (φωτό ανοίγματος).

CODA
© Claudia Goedke
Ο βραβευμένος Rene Frank ανάμεσα στους ομιλητές του Gastrosophy Fest

Ο θρυλικός Ιταλός σεφ, ένας από τους πιο αναγνωρισμένους στον κόσμο, θα βρεθεί στην Αθήνα μαζί με προσωπικότητες όπως οι Jeremy Chan, Isabella Potì, Kristian Baumann, Mark Donald και Rene Frank, ενώ την ελληνική σκηνή θα εκπροσωπήσουν οι Σπύρος Λιάκος, Ανδρέας Καραπάνος, Γκίκας Ξενάκης, Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Παναγιώτης Γιακαλής, Νίκος Καραθάνος και άλλοι, παρουσιάζοντας τη δική τους οπτική πάνω στη γεύση, την παράδοση και την καινοτομία.

Σπύρος Λιάκος hero image
Ο Σπύρος Λιάκος ένας από τους σεφ που θα εκπροσωπήσουν την ελληνική σκηνή στο Gastrosophy Fest

Στον τομέα του κρασιού και της οινογνωσίας, Masters of Wine όπως ο Γιάννης Καρακάσης και ο Mark Andrew, μαζί με καταξιωμένους οινοπαραγωγούς και sommeliers, θα προσφέρουν παρουσιάσεις και δοκιμές που αναδεικνύουν την αλληλεπίδραση του οίνου με τη γαστρονομία. Ομιλίες, παρουσιάσεις κρασιών κι ένα ξεχωριστό food & wine party θα είναι τα highlights της ημερίδας, ενώ η ημέρα θα ολοκληρωθεί με ένα εντυπωσιακό closing live concert.

Προσφέροντας στους λάτρεις της γαστρονομίας την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά παγκόσιες προσωπικότητες, να δοκιμάσουν κορυφαίες πρώτες ύλες και να εμπνευστούν από νέες ιδέες, το Gastrosophy Fest θα είναι ανοιχτό στο κοινό με εισιτήριο 100€, διαθέσιμο μέσω Ticketmaster.

Χορηγοί του φεστιβάλ είναι η Protergia (Platinum Sponsor), οι Arla, Lurpak & Eurobank (Silver Sponsors), με media partner τον ANT1, ενώ η αρχική ιδέα ανήκει στην ομάδα του εστιατορίου "Basegrill".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το πιάτο της εβδομάδας: Αρνίσιος σβέρκος Βόνιτσας με χόρτα φρικασέ στο 'Vezené'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
17/11/2025

Ο Δημήτρης Δημητριάδης ανανεώνει το ενδιαφέρον μας για το "Φίτα"

Η sui generis ταβέρνα του Νέου Κόσμου δείχνει να διανύει περίοδο φόρμας στη δεύτερη ζωή της, με γεύσεις που μιλούν ελληνικά με τη δύναμη της παράδοσης και της κατσαρόλας.

Sunday Table: Στο The Dolli's Rooftop Restaurant στρώνουν κυριακάτικο τραπέζι

Οι Κυριακές γίνονται νόστιμα εκλεπτυσμένες, σε μια από τις ομορφότερες ταράτσες της Αθήνας.

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.

Κάποια από τα πιο δυνατά κυριακάτικα τραπέζια της Αθήνας

Και brunch και lunch, σε τραπέζια που αξίζουν την προσοχή σου για την πιο ανέμελη ημέρα της εβδομάδας.

Moo Casa: Κυριακές με αστακό και μπριζόλα στο Νέο Ηράκλειο

Το brunch του ιδιαίτερου εστιατορίου συγκινεί με το δημοφιλές Egg Experience, τα comfort πιάτα και φυσικά το άχαστο δίπολο του Steak & Lobster.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη δοκιμάζει φαγητό με παριανή ψυχή στο "Kedros Athens"

Ο Γιάννης Παρίκος άνοιξε στη γειτονιά της Λυκόβρυσης το εστιατόριο που έχει ακριβώς ό,τι χρειάζεται μια παρέα για να περάσει καλά: ωραία ατμόσφαιρα και νόστιμους μεζέδες.