Ποντιακή κουζίνα και ξεχωριστά κρασιά παίζουν σήμερα στα εστιατόρια της Αθήνας

Δύο ξεχωριστά events σε δύο πολύ ιδιαίτερα αθηναϊκά σημεία γεύσης.

Ποντιακή κουζίνα και ξεχωριστά κρασιά παίζουν σήμερα στα εστιατόρια της Αθήνας

Σε περίπτωση που το ερώτημα "Πού θα φάμε σήμερα;" τριβελίζει τη σκέψη σου, οι παρακάτω γραμμές σε αφορούν. Δύο από τα πιο νόστιμα στέκια της Αθήνας, φιλοξενούν ιδιαίτερα δρώμενα για σήμερα, Δευτέρα 7 Ιουλίου του σωτήριου έτους 2025. 

> Η Μαρίνα Χρονά μιξάρει γεύσεις, τέχνη, πολιτισμό και κρασιά στο νέο της εστιατόριο, στον Κεραμεικό, με το Meigma της να έχει ήδη εξελιχθεί στους λίγους μήνες παρουσίας του σε ένα από τα χιτ της σεζόν στον ευ τρώγειν χάρτη της πόλης. Συχνά δε, φιλοξενεί εξαίρετους γευσιπλάστες στην κουζίνα της. Αυτό κάνει και σήμερα, με την Αφροδίτη Γεωργιάδου από το πολύ ενδιαφέρον Κτήμα Ραγιάν να καταφθάνει και να δημιουργεί πιάτα εμπνευσμένα από την ποντιακή κουζίνα.

> Από τον Κεραμεικό στα Ιλίσια και το εκεί σουξέ που ακούει στο όνομα Tsiftis. Το εστιατόριο του Σήφη Μανουσέλη και των συνεργατών του έχει δημιουργήσει πιστό κοινό, το οποίο έχει την ευκαιρία να απολαύσει και ιδιαίτερες εμπειρίες πέρα από τα πιάτα του σεφ Μπάμπη Καζάνα. Μία από αυτές σήμερα -από τις 17.00- περιλαμβάνει τον πολύ καλό σομελιέ Χρήστο Θεοδωρόπουλο (από το Herve), που θα παρουσιάσει τα κρασιά των οινοποιείων Αcra (Νεμέα) και Καραδήμος (Αταλάντη).

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Tsiftis

Σεβαστείας και Μιχαλακοπούλου, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Meigma

Μεγάλου Αλεξάνδρου 114, Κεραμεικός
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στου Ψυρρή παίζει ένα από τα πιο urban cool μέρη της Αθήνας

Νόστιμη κουζίνα, listening bar, ανοιχτόκαρδος χώρος, κοσμοπιλίτικη εσάνς, όμορφη αυλή, όλα σε ένα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
14/10/2025

Τα μαγαζιά της Αθήνας που είναι viral στο TikTok (και γιατί συμβαίνει αυτό)

Αναφορές στην ποπ κουλτούρα, πρωτότυπη αισθητική ή πιάτα που σε προκαλούν να τα βγάλεις φωτογραφία. Ποια είναι τα μαγαζιά της Αθήνας που συγκεντρώνουν πολλά likes και γιατί.

Το Ex Machina γίνεται 2 ετών και το γιορτάζει με έναν εκλεκτό καλεσμένο

Δύο κεράκια στην τούρτα για το sui generis εστιατόριο του Άνταμ Κοντοβά, με ένα ξεχωριστό dinner στις 25 Οκτωβρίου.

Στο 'Dopios Glyfada' για μεζεδοφαγία με φαντασία κι εντοπιότητα διά χειρός Χριστόφορου Πέσκια

Δεύτερη έδρα για το δημοφιλές new style μεζεδοπωλείο που συνεχίζει το ταξίδι του στα νότια προάστια της πόλης.

Ένα μικρό εστιατόριο με μεγάλα κότσια στη Νέα Ερυθραία

Δίπλα ακριβώς στο οικογενειακό ιχθυοπωλείο, ο σεφ Μιχάλης Κεχαγιόγλου μας προκαλεί να δούμε με άλλο μάτι την έννοια του ψαρομεζέ, μέσα από ένα μενού 12 πιάτων μοντέρνας ψαροφαγίας, που αλλάζουν κάθε 12 μέρες.

Για λίγες ακόμη ημέρες, μπορείς να δοκιμάσεις τα καλύτερα εστιατόρια σε σπέσιαλ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 15/10. Προλαβαίνετε να δοκιμάσετε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές.

Όταν το κοντοσούβλι μπαρμπούνι συνάντησε το ocean negroni

Η cocktail list του Τραβόλτα με την υπογραφή του head bartender και mixologist Δημήτρη Παπαϊωάννου εισάγει νέα δεδομένα στην ποιοτική ψαροφαγία.