Ποιος μυστικός κήπος του Κέντρου σερβίρει μοντέρνους μεζέδες;

Αυτό εδώ το spot σε μια απόμερη μα καταπράσινη γωνιά του Συντάγματος ψηλαφεί τη νοστιμιά της μαμαδίστικης γεύσης μέσα από μοντέρνους μεζέδες που φέρνουν στο τραπέζι τη χαρά της μοιρασιάς. Διαβάστε την κριτική μας!

Το εστιατόριο ελληνικής κουζίνας Zohós στο ξενοδοχείο Electra Palace Athens

Αγαπημένο γήπεδο δημιουργικής εκτόνωσης ο μεζές τα τελευταία χρόνια στο αθηναϊκό τερέν κι είναι απολύτως ταιριαστό αυτό το γήπεδο για το εστιατόριο του ξενοδοχείου "Electra Palace", με το εστιατόριο "Zohos" να δίνει γεύση τοπικότητας στον έμφυτο κοσμοπολιτισμό με τον οποίο γεμίζει τα βράδια η κατάφυτη al fresco σάλα του.

Το εστιατόριο ελληνικής κουζίνας Zohós στο ξενοδοχείο Electra Palace Athens 10

Προσωπικό project αγάπης του executive chef των Electra Hotels, Σάκη Βενέτη, για τη νοστιμιά της απλότητας με την οποία είναι συνυφασμένη η ελληνική κουζίνα της καθημερινότητας, το "Zohos" θέλει να φέρει στην όμορφη, καταπράσινη βεράντα του "Electra Palace" τη χαρά του κυριακάτικου τραπεζιού, μέσα από πιάτα που περνούν την παράδοση του μεζέ από μοντέρνο πρίσμα. Έτσι, με όλα τα πιάτα να σερβίρονται "στη μέση", στη λογική της μοιρασιάς του οικογενειακού φαγητού, ποντάρει τη νοστιμιά της κουζίνας του σε προϊόντα από επιλεγμένους Έλληνες παραγωγούς, πλαισιωμένα με zero waste και nose to tail φιλοσοφία.

zohós
© Μπάμπης Δούκας

Το concept αυτό μεταφράζεται σε ένα μικρό και ευκίνητο μενού, που περιλαμβάνει από κρεμμυδόπιτες και ρεβιθάδες, μέχρι σκορπίνες με τραχανά, κοκοράκια κοκκινιστά και αρνάκια κλέφτικα, σε πιάτα που προσπαθούν να ψηλαφήσουν αυτή τη μαμαδίστικη νοστιμιά που, εκτός από τον ουρανίσκο και τον αμφιβληστροειδή, στόχο έχει να ευφράνει και την ψυχή. Πόσο καλά τα καταφέρνει όμως;

Διαβάστε εδώ την πλήρη κριτική μας!

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Zohos

Ναυάρχου Νικοδήμου 18-20 (ξεν. «Electra Palace Athens»), κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Topa

Το κρητισπανικό καφενείο της Κυψέλης παντρεύει γεύσεις δύο εκ των πιο περήφανων περιοχών της Μεσογείου, και το αποτέλεσμα γεμίζει το στόμα με επαναστατικό ενθουσιασμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
11/07/2025

Στην 'κυριλέ' ιχθυόσκαλα της πόλης, υπάρχει ένα εστιατόριο-θαλασσινό παραμύθι

Πάνω στην ακροθαλασσιά, δοκιμάζεις ένα μενού γεμάτο φρεσκάδα, έμπνευση και ιωδιούχα αριστοτεχνία.

Sister: Delivery with a twist από το αγαπημένο εστιατόριο του Ψυχικού

Το Sister Delivery δεν είναι μια δεύτερη εκδοχή του μενού — είναι μία curated εμπειρία που αξίζει.

Sani Gourmet 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Λίγες ώρες απομένουν για τον βραβευμένο θεσμό του Sani Resort, που από 11 έως 22 Αυγούστου θα μετατρέψει τη Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με σπουδαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης να την επισκέπτονται για άλλη μια χρονιά.

Γνώριζες ποιο είναι το πιο 'τρελό' ψαρομάγαζο της Αθήνας;

Το μαγαζί αυτό στο Νέο Ηράκλειο εξαρχής ακολούθησε τη δική του, μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Στη Bottega Da Marco για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος απόψε στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου.

Για τον Νίκο Ισπυρούδη, η γεύση θέλει αλήθεια

Ο βραβευμένος σεφ πίσω από την κουζίνα του Lesante Cape μιλά στο 'α' για την Ιόνια παράδοση, την αξία της αυθεντικότητας, τη βιωματική γαστρονομία και γιατί τελικά το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ωραία πιάτα.