
Αγαπημένο γήπεδο δημιουργικής εκτόνωσης ο μεζές τα τελευταία χρόνια στο αθηναϊκό τερέν κι είναι απολύτως ταιριαστό αυτό το γήπεδο για το εστιατόριο του ξενοδοχείου "Electra Palace", με το εστιατόριο "Zohos" να δίνει γεύση τοπικότητας στον έμφυτο κοσμοπολιτισμό με τον οποίο γεμίζει τα βράδια η κατάφυτη al fresco σάλα του.

Προσωπικό project αγάπης του executive chef των Electra Hotels, Σάκη Βενέτη, για τη νοστιμιά της απλότητας με την οποία είναι συνυφασμένη η ελληνική κουζίνα της καθημερινότητας, το "Zohos" θέλει να φέρει στην όμορφη, καταπράσινη βεράντα του "Electra Palace" τη χαρά του κυριακάτικου τραπεζιού, μέσα από πιάτα που περνούν την παράδοση του μεζέ από μοντέρνο πρίσμα. Έτσι, με όλα τα πιάτα να σερβίρονται "στη μέση", στη λογική της μοιρασιάς του οικογενειακού φαγητού, ποντάρει τη νοστιμιά της κουζίνας του σε προϊόντα από επιλεγμένους Έλληνες παραγωγούς, πλαισιωμένα με zero waste και nose to tail φιλοσοφία.

Το concept αυτό μεταφράζεται σε ένα μικρό και ευκίνητο μενού, που περιλαμβάνει από κρεμμυδόπιτες και ρεβιθάδες, μέχρι σκορπίνες με τραχανά, κοκοράκια κοκκινιστά και αρνάκια κλέφτικα, σε πιάτα που προσπαθούν να ψηλαφήσουν αυτή τη μαμαδίστικη νοστιμιά που, εκτός από τον ουρανίσκο και τον αμφιβληστροειδή, στόχο έχει να ευφράνει και την ψυχή. Πόσο καλά τα καταφέρνει όμως;
Διαβάστε εδώ την πλήρη κριτική μας!