Αβέρτα: Νέα ταβέρνα δένει στο Κουφονήσι

Παραδοσιακή κουζίνα δίχως όρια σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της νησιωτικής Ελλάδας.

Αβέρτα: Νέα ταβέρνα δένει στο Κουφονήσι

Το θυμάσαι το Τζετ, που για τρία καλοκαίρια έπαιζε ολοήμερη μπάλα στο Κουφονήσι με feelgood ατμόσφαιρα και ωραία ποτά από τον Μανώλη Λυκιαρδόπουλο; Ε, πλέον δίνει τη θέση του στην ταβέρνα Αβέρτα, από την ίδια ακριβώς ομάδα αλλά, προφανώς, με εντελώς διαφορετικό κόνσεπτ και προσανατολισμό. 

Το Αβέρτα, που αναμένεται να ανοίξει στα τέλη Μαΐου, θα πατήσει πάνω στο κλασικό τερέν της ελληνικής παραδοσιακής ταβέρνας. Στο τιμόνι της γευστικής διεργασίας εδώ θα βρεθεί ο σεφ Στέλιος Καραγιάννης (με θητεία μεταξύ άλλων στο Καλόφεγγο, στο Πορί, και στο βραβευμένο Λινού Σουμπάσης και Σία), με το focus να γίνεται στα της θάλασσας καλούδια, δίχως να παραγκωνίζεται το κρέας.

Ο χώρος θα ντυθεί με σκουρόχρωμο ξύλο και πάτωμα τερακότα, συν μία εξωτερική κουζίνα που θα δίνει ακόμη περισσότερο τη σπιτική αίσθηση στο μέρος. Το Αβέρτα θα σερβίρει καθημερινά από νωρίς το απόγευμα.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ρώγα: Το πιο μικρό wine bar της χώρας άνοιξε στην Σύρο

To μικροσκοπικό wine bar είναι το νέο στέκι στην Ερμούπολη και αποδεικνύει περίτρανα ότι το μέγεθος δεν μετράει.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
26/06/2025

Crios Paros

Το πιο upscale beach bar της Πάρου φέρνει μυκονιάτικο αέρα στο νησί, με κοφτερή αισθητική και σέρβις αιχμής σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες της δυτικής πλευράς, ενώ στην κουζίνα, που επιμελείται ο βραβευμένος σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης και εκτελεί ο νεαρός Σπύρος Δήμητσας, η ελληνική beachside γεύση αποκτά μοντέρνα έκφραση, αναδεικνύοντας την εκλεκτή τοπική και ευρύτερα ελληνική πρώτη ύλη.

Patio

Ο Παναγιώτης Γιακαλής φέρνει τη μικρή αυλή του ξενοδοχείου "The Margi" στην πιο μεγάλη στιγμή της μέχρι σήμερα.

Mirlo: To νέο spot για αυθεντικό κεμπάμπ και μεζικλίκια

Η ομάδα του Mirlo στο Γκάζι ειδικεύεται στο street food με νόημα και μας καλωσορίζει στην νέα της προσπάθεια.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη μάς συστήνει το εκλεκτικό "Yphes"

Με περιβάλλον που αποπνέει δροσερή αύρα θερινής ραστώνης στην καρδιά της πόλης και κουζίνα υψηλών στροφών, το φρέσκο αυτό πόστο προσφέρει απλόχερα λόγους επαναλαμβανόμενης επιστροφής.

Hafu, το νέο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά

Μετά την Επιστροφή των Τζεντάι, του Ροζ Πάνθηρα και του Batman, τώρα η επιστροφή του Μενού. Ο Σωτήρης Κοντιζάς επιστρέφει με ένα director's cut.

Αυτό το speakeasy resto-bar ίσως είναι η πιο δροσερή επιλογή για φαγητό και ποτό στην καρδιά της Αθήνας

Το Fellows στη "σκιά" του Πολεμικού Μουσείου προσφέρει έναν υπέροχο κήπο και πληθώρα επιλογών σε brunch, lunch, dinner και κοκτέιλ.