Αβέρτα: Νέα ταβέρνα δένει στο Κουφονήσι

Παραδοσιακή κουζίνα δίχως όρια σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της νησιωτικής Ελλάδας.

Αβέρτα: Νέα ταβέρνα δένει στο Κουφονήσι

Το θυμάσαι το Τζετ, που για τρία καλοκαίρια έπαιζε ολοήμερη μπάλα στο Κουφονήσι με feelgood ατμόσφαιρα και ωραία ποτά από τον Μανώλη Λυκιαρδόπουλο; Ε, πλέον δίνει τη θέση του στην ταβέρνα Αβέρτα, από την ίδια ακριβώς ομάδα αλλά, προφανώς, με εντελώς διαφορετικό κόνσεπτ και προσανατολισμό. 

Το Αβέρτα, που αναμένεται να ανοίξει στα τέλη Μαΐου, θα πατήσει πάνω στο κλασικό τερέν της ελληνικής παραδοσιακής ταβέρνας. Στο τιμόνι της γευστικής διεργασίας εδώ θα βρεθεί ο σεφ Στέλιος Καραγιάννης (με θητεία μεταξύ άλλων στο Καλόφεγγο, στο Πορί, και στο βραβευμένο Λινού Σουμπάσης και Σία), με το focus να γίνεται στα της θάλασσας καλούδια, δίχως να παραγκωνίζεται το κρέας.

Ο χώρος θα ντυθεί με σκουρόχρωμο ξύλο και πάτωμα τερακότα, συν μία εξωτερική κουζίνα που θα δίνει ακόμη περισσότερο τη σπιτική αίσθηση στο μέρος. Το Αβέρτα θα σερβίρει καθημερινά από νωρίς το απόγευμα.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το νέο 'Artisanal' του Γιάννη Παρίκου είναι εδώ

Ανοίγει ξανά αυτή την Παρασκευή το σημαντικό κηφισιώτικο σποτ, με ανανεωμένο χώρο, κάρτα και αίσθηση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
09/12/2025

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη απολαμβάνει εκλεκτές γεύσεις και κοκτέιλ στο "Azimouthio"

Η ηθοποιός και δεινή foodie στρέφει το γαστρονομικό της ραντάρ σε μια από τις πιο ζεστές γωνιές της Αμφιάλης με εκλεκτές γευστικές προτάσεις και ενδιαφέρουσα μπάρα.

Symposio at Ark: Το Kaliya έφερε τον αέρα της Καλντέρας στη Γλυφάδα

Ο Δήμος Μπαλόπουλος και ο Στέφανος Παλιόπουλος έφεραν μαζί τους για μια βραδιά στο Ark τον αέρα της Σαντορίνης, τις τεχνικές τους και το σύμπαν των γεύσεών τους.

Δημήτρη Μουδιέ, πώς είναι να σερβίρεις το ακριβότερο tasting menu της Μπανγκόκ;

Συναντήσαμε τον σεφ του "Ore" στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, νικητή του βραβείου ΑΡΓΩ για τη γαστρονομία το 2025 αλλά και βραβευμένο με 1 Μαχαίρι στα Best Chef Awards, και μιλήσαμε μαζί του για το εστιατόριο με το ελληνικό όνομα, τα δεινά των γαστρονομικών trends, τη δημιουργικότητα στην ακραία αφαίρεση, και την αξία των διακρίσεων.

Κωνσταντίνος Φιλιππόπουλος: H γεύση πρέπει να σέβεται τον οργανισμό

Ο αναγνωρισμένος σεφ χαρτογραφεί μια πορεία που συνδυάζει τεχνική ακρίβεια, διεθνείς εμπειρίες και την αδιαπραγμάτευτη ανάγκη για πιάτα υψηλής θρεπτικής αξίας.

"Το Μαγαζάκι Που Λέγαμε": Ταξίδι γεύσεων με φόντο την Παλιά Πόλη των Ιωαννίνων

Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της πόλης των Ιωαννίνων, πυροδοτώτησε το ρεύμα των μικρών προσωπικών εστιατορίων στην πόλη.

"Κοντοσώρος": Συνεχίζει επάξια την ελληνική γευστική κληρονομιά στο Ξινό Νερό

Το Ξινό Νερό, το απομακρυσμένο χωριουδάκι της Φλώρινας, μετατράπηκε σε προορισμό για φίλους της καλοφαγίας χάρη στη γευστική μοναδικότητα αυτού του μαγαζιού-διαμάντι.