Πάσχα στην Αθήνα: Τρεις νόστιμες νηστίσιμες προτάσεις

Σαρακοστιανά ενσταντανέ σε αγαπημένα σημεία της πόλης.

Πάσχα στην Αθήνα: Τρεις νόστιμες νηστίσιμες προτάσεις

Πάσχα στην Αθήνα λοιπόν και μπόλικα εστιατόρια της πόλης επιλέγουν νηστίσιμες προτάσεις για τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας. Από παραδοσιακά πιάτα μέχρι πιο δημιουργικές προσεγγίσεις, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που του ταιριάζει. Ξεχωρίζουμε τρία σημεία για την εν λόγω συνθήκη.

Στην καρδιά του Θησείου, εκεί όπου η ιστορία συναντά την αστική ζωντάνια, το "Συν Αθηνά" στέκει για πάνω από είκοσι χρόνια σαν σταθερό σημείο συνάντησης και αισθητικής απόλαυσης. Σε ένα υπέροχο τριώροφο νεοκλασικό στην οδό Ηρακλειδών το διαχρονικό στέκι του ιστορικού κέντρου μοιάζει να αγκαλιάζει με φινέτσα την πιο εμβληματική θέα της πόλης: την Ακρόπολη. 

Συν Αθηνά, Θησείο, αφιέρωμα κρέας

συν αθηνα

Ξεδιπλώνοντας μια δυναμική γευστική βεντάλια με το παραδοσιακό ύφος των ημερών, το "Συν Αθηνά" δημιουργεί τις βάσεις για κάποια νόστιμα σαρακοστιανά ενσταντανέ. Με βάση τη σύγχρονη ελληνική γαστρονομία, προτείνει πιάτα που παντρεύουν τις νηστίσιμες γεύσεις με τη φαντασία. Το χούμους με τραγανά ρεβίθια και γκρεμολάτα μυρωδικών, τα μύδια "pop corn” με σος ταρτάρ, το χταπόδι σχάρας με μους ταραμά και πέστο άγουρης ντομάτας καθώς και το comfort θράψαλο στιφάδο με καπνιστή φάβα είναι μερικά μόνο από τα highlights σε έναν πληθωρικό και ενδιαφέροντα κατάλογο.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερα για τις νηστίσιμες προτάσεις του "Συν Αθηνά" εδώ.

Παραμένοντας στον ομφαλό της Αθήνας και στην πλέον φωτογενή όψη της πόλης, το "Αμπιμπάγιο", φωλιασμένο σε έναν από τους πιο δημοφιλείς πεζόδρομους, αυτόν της Ηρακλειδών, συγκεντρώνει ντόπιους και επισκέπτες, όχι μόνο για την έξοχη τοποθεσία του. Σε μια αυλή που χαζεύει την περατζάδα του ιστορικού κέντρου, αποτελεί συνώνυμο της παλιάς αστικής Αθήνας από το 1997. 

Αμπιμπάγιο

abibagio

Στην προνομιακή του τοποθεσία το "Αμπιμπάγιο" τιμά την ελληνική κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα με όρους γαστροταβέρνας προτείνοντας μερικές νηστίσιμες καλοφτιαγμένες προτάσεις που μεριμνούν για το ευ τρώγειν. Η δημιουργική προσέγγιση σε κλασικές σαρακοστιανές γεύσεις αρθρώνεται σε πιάτα όπως τα μύδια "pop corn” με σος ταρτάρ, οι γαρίδες με σάλτσα μοσχολέμονο και το θράψαλο στιφάδο με καπνιστή φάβα. 

Περισσότερα για τις νηστίσιμες προτάσεις του "Αμπιμπάγιο" εδώ.

Ποιος είπε ότι η Σαρακοστή γιορτάζεται μόνο στο χωριό; Κάποιες φορές, οι πιο αυθεντικές συγκινήσεις κρύβονται στην καρδιά της πόλης – εκεί όπου η παράδοση ντύνεται με αστικό στιλ και ανεπιτήδευτη κομψότητα. Σημείο εκκίνησης, ένα ξενοδοχείο-ορόσημο στο Ιστορικό Τρίγωνο της Αθήνας: το Titania, μέλος του ομίλου H Hotels Collection, όπου οι σαρακοστιανές γεύσεις συναντούν την ανεμπόδιστη θέα της πόλης... στο πιάτο.

Titania hotel

titania

Ένας από τους πιο αγαπημένους γαστρονομικούς προορισμούς για Αθηναίους και επισκέπτες είναι το εστιατόριο Olive Garden, στον ενδέκατο όροφο του ξενοδοχείου, με φόντο την Ακρόπολη να πλαισιώνει ιδανικά μια κουζίνα υψηλών προδιαγραφών. Ειδικά για τη Μεγάλη Εβδομάδα, η δημιουργική ομάδα του εστιατορίου έχει σχεδιάσει ένα νηστίσιμο μενού που ισορροπεί μοναδικά ανάμεσα στο οικείο και το εκλεπτυσμένο.

Περισσότερα για τις νηστίσιμες προτάσεις του "Titania" εδώ.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
15/09/2025

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

O 'Armando' βγάζει την πίτσα του… out of the box

Μια σειρά από αναπάντεχα pop ups φιλοδοξούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την πίτσα, στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος.

Πώς το Μαμαλούκα εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της Θεσσαλονίκης

Όλη η Ελλάδα στο πιάτο, με θέα τον Θερμαϊκό, σε ένα sui generis γευστικό σποτ.

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.