Πάσχα στην Αθήνα: Τρεις νόστιμες νηστίσιμες προτάσεις

Σαρακοστιανά ενσταντανέ σε αγαπημένα σημεία της πόλης.

Πάσχα στην Αθήνα: Τρεις νόστιμες νηστίσιμες προτάσεις

Πάσχα στην Αθήνα λοιπόν και μπόλικα εστιατόρια της πόλης επιλέγουν νηστίσιμες προτάσεις για τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας. Από παραδοσιακά πιάτα μέχρι πιο δημιουργικές προσεγγίσεις, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που του ταιριάζει. Ξεχωρίζουμε τρία σημεία για την εν λόγω συνθήκη.

Στην καρδιά του Θησείου, εκεί όπου η ιστορία συναντά την αστική ζωντάνια, το "Συν Αθηνά" στέκει για πάνω από είκοσι χρόνια σαν σταθερό σημείο συνάντησης και αισθητικής απόλαυσης. Σε ένα υπέροχο τριώροφο νεοκλασικό στην οδό Ηρακλειδών το διαχρονικό στέκι του ιστορικού κέντρου μοιάζει να αγκαλιάζει με φινέτσα την πιο εμβληματική θέα της πόλης: την Ακρόπολη. 

Συν Αθηνά, Θησείο, αφιέρωμα κρέας

συν αθηνα

Ξεδιπλώνοντας μια δυναμική γευστική βεντάλια με το παραδοσιακό ύφος των ημερών, το "Συν Αθηνά" δημιουργεί τις βάσεις για κάποια νόστιμα σαρακοστιανά ενσταντανέ. Με βάση τη σύγχρονη ελληνική γαστρονομία, προτείνει πιάτα που παντρεύουν τις νηστίσιμες γεύσεις με τη φαντασία. Το χούμους με τραγανά ρεβίθια και γκρεμολάτα μυρωδικών, τα μύδια "pop corn” με σος ταρτάρ, το χταπόδι σχάρας με μους ταραμά και πέστο άγουρης ντομάτας καθώς και το comfort θράψαλο στιφάδο με καπνιστή φάβα είναι μερικά μόνο από τα highlights σε έναν πληθωρικό και ενδιαφέροντα κατάλογο.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερα για τις νηστίσιμες προτάσεις του "Συν Αθηνά" εδώ.

Παραμένοντας στον ομφαλό της Αθήνας και στην πλέον φωτογενή όψη της πόλης, το "Αμπιμπάγιο", φωλιασμένο σε έναν από τους πιο δημοφιλείς πεζόδρομους, αυτόν της Ηρακλειδών, συγκεντρώνει ντόπιους και επισκέπτες, όχι μόνο για την έξοχη τοποθεσία του. Σε μια αυλή που χαζεύει την περατζάδα του ιστορικού κέντρου, αποτελεί συνώνυμο της παλιάς αστικής Αθήνας από το 1997. 

Αμπιμπάγιο

abibagio

Στην προνομιακή του τοποθεσία το "Αμπιμπάγιο" τιμά την ελληνική κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα με όρους γαστροταβέρνας προτείνοντας μερικές νηστίσιμες καλοφτιαγμένες προτάσεις που μεριμνούν για το ευ τρώγειν. Η δημιουργική προσέγγιση σε κλασικές σαρακοστιανές γεύσεις αρθρώνεται σε πιάτα όπως τα μύδια "pop corn” με σος ταρτάρ, οι γαρίδες με σάλτσα μοσχολέμονο και το θράψαλο στιφάδο με καπνιστή φάβα. 

Περισσότερα για τις νηστίσιμες προτάσεις του "Αμπιμπάγιο" εδώ.

Ποιος είπε ότι η Σαρακοστή γιορτάζεται μόνο στο χωριό; Κάποιες φορές, οι πιο αυθεντικές συγκινήσεις κρύβονται στην καρδιά της πόλης – εκεί όπου η παράδοση ντύνεται με αστικό στιλ και ανεπιτήδευτη κομψότητα. Σημείο εκκίνησης, ένα ξενοδοχείο-ορόσημο στο Ιστορικό Τρίγωνο της Αθήνας: το Titania, μέλος του ομίλου H Hotels Collection, όπου οι σαρακοστιανές γεύσεις συναντούν την ανεμπόδιστη θέα της πόλης... στο πιάτο.

Titania hotel

titania

Ένας από τους πιο αγαπημένους γαστρονομικούς προορισμούς για Αθηναίους και επισκέπτες είναι το εστιατόριο Olive Garden, στον ενδέκατο όροφο του ξενοδοχείου, με φόντο την Ακρόπολη να πλαισιώνει ιδανικά μια κουζίνα υψηλών προδιαγραφών. Ειδικά για τη Μεγάλη Εβδομάδα, η δημιουργική ομάδα του εστιατορίου έχει σχεδιάσει ένα νηστίσιμο μενού που ισορροπεί μοναδικά ανάμεσα στο οικείο και το εκλεπτυσμένο.

Περισσότερα για τις νηστίσιμες προτάσεις του "Titania" εδώ.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Καλαμάτας, για ένα βράδυ στην Αθήνα

Στις 7 Νοεμβρίου, το Symposio at Ark σηκώνει αυλαία με το εστιατόριο "Βερσαλλίες" και τη συναρπαστική κουζίνα του Γιάννη Κούμανη, δεινού τροφοσυλλέκτη και λάτρη της γνήσιας και σπάνιας τοπικής πρώτης ύλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
31/10/2025

Λένε πως αυτό είναι το πιο lifestyle brunch της Αθήνας

Γεύση, στυλ και θέα στη θάλασσα, σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου στα εστιατόρια της Αθήνας

Μερικές προτάσεις για να την περάσεις φίνα, στη γιορτή του ελληνικού Νεμπιόλο.

Το ζυμαρένιο μυστικό της Πετρούπολης

Στο outsider των δυτικών προαστίων, υπάρχει ένα γουστόζικο στέκι που τοποθετεί την πίτσα στο επίκεντρο του γευστικού ενδιαφέροντος.

Bisque Please x Γειτονιά: Pop up event με σάντουιτς και δημιουργικές νοστιμιές στην Κυψέλη

French style σάντουιτς, ελληνική μπίρα και χαλαρή ατμόσφαιρα σε περιμένουν σε μία από τις πιο κουλ γειτονιές της πόλης.

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος και όλα όσα αναμένουμε στο επόμενο κεφάλαιο της 'Αίγλης Ζαππείου'

Fine tuning, νέα προσέγγιση και ένας θρυλικός σεφ κατά την καινούργια εποχή της Αίγλης - μία πρώτη γεύση του τι αναμένουμε τον Δεκέμβριο.

Sea You, μια νέα 'μεζερί' μόλις άνοιξε στο Κολωνάκι

Με έμπνευση από τη χαλαρή, 'κοινόχρηστη' φιλοσοφία του μεζέ, το νέο θαλασσινό εστιατόριο συνδυάζει νησιωτική ανεμελιά και αθηναϊκή κομψότητα.