Πάσχα στην Αθήνα: Τρεις νόστιμες νηστίσιμες προτάσεις

Σαρακοστιανά ενσταντανέ σε αγαπημένα σημεία της πόλης.

Πάσχα στην Αθήνα: Τρεις νόστιμες νηστίσιμες προτάσεις

Πάσχα στην Αθήνα λοιπόν και μπόλικα εστιατόρια της πόλης επιλέγουν νηστίσιμες προτάσεις για τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας. Από παραδοσιακά πιάτα μέχρι πιο δημιουργικές προσεγγίσεις, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που του ταιριάζει. Ξεχωρίζουμε τρία σημεία για την εν λόγω συνθήκη.

Στην καρδιά του Θησείου, εκεί όπου η ιστορία συναντά την αστική ζωντάνια, το "Συν Αθηνά" στέκει για πάνω από είκοσι χρόνια σαν σταθερό σημείο συνάντησης και αισθητικής απόλαυσης. Σε ένα υπέροχο τριώροφο νεοκλασικό στην οδό Ηρακλειδών το διαχρονικό στέκι του ιστορικού κέντρου μοιάζει να αγκαλιάζει με φινέτσα την πιο εμβληματική θέα της πόλης: την Ακρόπολη. 

Συν Αθηνά, Θησείο, αφιέρωμα κρέας

συν αθηνα

Ξεδιπλώνοντας μια δυναμική γευστική βεντάλια με το παραδοσιακό ύφος των ημερών, το "Συν Αθηνά" δημιουργεί τις βάσεις για κάποια νόστιμα σαρακοστιανά ενσταντανέ. Με βάση τη σύγχρονη ελληνική γαστρονομία, προτείνει πιάτα που παντρεύουν τις νηστίσιμες γεύσεις με τη φαντασία. Το χούμους με τραγανά ρεβίθια και γκρεμολάτα μυρωδικών, τα μύδια "pop corn” με σος ταρτάρ, το χταπόδι σχάρας με μους ταραμά και πέστο άγουρης ντομάτας καθώς και το comfort θράψαλο στιφάδο με καπνιστή φάβα είναι μερικά μόνο από τα highlights σε έναν πληθωρικό και ενδιαφέροντα κατάλογο.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερα για τις νηστίσιμες προτάσεις του "Συν Αθηνά" εδώ.

Παραμένοντας στον ομφαλό της Αθήνας και στην πλέον φωτογενή όψη της πόλης, το "Αμπιμπάγιο", φωλιασμένο σε έναν από τους πιο δημοφιλείς πεζόδρομους, αυτόν της Ηρακλειδών, συγκεντρώνει ντόπιους και επισκέπτες, όχι μόνο για την έξοχη τοποθεσία του. Σε μια αυλή που χαζεύει την περατζάδα του ιστορικού κέντρου, αποτελεί συνώνυμο της παλιάς αστικής Αθήνας από το 1997. 

Αμπιμπάγιο

abibagio

Στην προνομιακή του τοποθεσία το "Αμπιμπάγιο" τιμά την ελληνική κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα με όρους γαστροταβέρνας προτείνοντας μερικές νηστίσιμες καλοφτιαγμένες προτάσεις που μεριμνούν για το ευ τρώγειν. Η δημιουργική προσέγγιση σε κλασικές σαρακοστιανές γεύσεις αρθρώνεται σε πιάτα όπως τα μύδια "pop corn” με σος ταρτάρ, οι γαρίδες με σάλτσα μοσχολέμονο και το θράψαλο στιφάδο με καπνιστή φάβα. 

Περισσότερα για τις νηστίσιμες προτάσεις του "Αμπιμπάγιο" εδώ.

Ποιος είπε ότι η Σαρακοστή γιορτάζεται μόνο στο χωριό; Κάποιες φορές, οι πιο αυθεντικές συγκινήσεις κρύβονται στην καρδιά της πόλης – εκεί όπου η παράδοση ντύνεται με αστικό στιλ και ανεπιτήδευτη κομψότητα. Σημείο εκκίνησης, ένα ξενοδοχείο-ορόσημο στο Ιστορικό Τρίγωνο της Αθήνας: το Titania, μέλος του ομίλου H Hotels Collection, όπου οι σαρακοστιανές γεύσεις συναντούν την ανεμπόδιστη θέα της πόλης... στο πιάτο.

Titania hotel

titania

Ένας από τους πιο αγαπημένους γαστρονομικούς προορισμούς για Αθηναίους και επισκέπτες είναι το εστιατόριο Olive Garden, στον ενδέκατο όροφο του ξενοδοχείου, με φόντο την Ακρόπολη να πλαισιώνει ιδανικά μια κουζίνα υψηλών προδιαγραφών. Ειδικά για τη Μεγάλη Εβδομάδα, η δημιουργική ομάδα του εστιατορίου έχει σχεδιάσει ένα νηστίσιμο μενού που ισορροπεί μοναδικά ανάμεσα στο οικείο και το εκλεπτυσμένο.

Περισσότερα για τις νηστίσιμες προτάσεις του "Titania" εδώ.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Medouli στην Αργυρούπολη είναι ό,τι λέει το όνομά του

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
30/07/2025

Πού τρώμε τώρα σε Χανιά και Ρέθυμνο

Από fine dining πλάι στη θάλασσα, μέχρι ταβέρνες σκαρφαλωμένες στα περήφανα βουνά, αυτά είναι τα τραπέζια που πρέπει να ξέρεις, για να απολαύσεις τη γεύση της δυτικής Κρήτης σε όλη της τη λεβεντιά

Απολαμβάνουμε την Πανσέληνο του Αυγούστου στο St. George Lycabettus

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά υπό το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, με live εμφάνιση της διεθνούς φήμης πιανίστριας Giulia Vazzoler.

Γεύση υπό σκιάν σε αυτές τις ταβέρνες με αυλή στην Αθήνα

Ιστορικές και νεότερες, κλασικές και μοντέρνες, όλες εκείνες οι προτάσεις που υπηρετούν το δίπολο δροσιά-νοστιμιά.

Aπό την Αμφιλοχία με αγάπη: Το κρεμώδες παγωτό που θυμίζει την παιδική μας ηλικία

Αγνά υλικά, ποιότητα και ένας συνδυασμός παγωτού και προφιτερόλ που κάνει τη διαφορά, στο Παγκράτι.

Τι γεύση μας αφήνει το Βαρούλκο της Σαντορίνης

Στην 4η χρονιά του στο νησί, το "Varoulko" του Λευτέρη Λαζάρου μας ταξιδεύει σε ένα άλλο μπλε από εκείνο του Μικρολίμανου, με τον Ηλία Τσικρίκη να κρατά τα ηνία της γεύσης με σεβασμό στον μέντορά του, επιδέξιο χέρι και στιβαρή τεχνική υψηλού επιπέδου.