
Από τις μνήμες της παιδικής ηλικίας που μάλλον έχουν μείνει ανεξίτηλες στο μυαλό των περισσότερων από εμάς είναι η ημέρα που η νονά μας ερχόταν για επίσκεψη με την πασχαλινή λαμπάδα και ένα μεγάλο σοκολατένιο αβγό.
Μπορεί τότε το αβγό να περνούσε σε δεύτερη μοίρα μπροστά στο παιχνίδι που ήταν κολλημένο πάνω στη λαμπάδα μας, αλλά οι πιθανότητες λένε πως ως ενήλικες δίνουμε περισσότερη σημασία σε ό,τι τρώγεται. Και παρόλο που κανένας δεν θα τολμούσε ποτέ να σνομπάρει το ταπεινό αλλά τίμιο σοκολατένιο αβγό του γειτονικού μας φούρνου, πλέον στην πόλη υπάρχουν και πιο εξεζητημένες επιλογές για όσους αναζητάνε κάτι εντυπωσιακό για τους ίδιους και τα βαφτιστήρια τους.
Παρακάτω έχουμε φτιάξει μία λίστα από 10 πασχαλινά αβγά-έργα τέχνης που μπορείς να βρεις φέτος στην Αθήνα.
Epik
Εκτός από υπέροχο παγωτό και collabs με νόημα, στο Epik φέτος θα βρεις και γεμιστά σοκολατένια αβγά σε συνδυασμούς που κολλάνε στον εγκέφαλο: πρόκειται για τρεις semifreddo γεύσεις, οι οποίες εκτός της νοστιμιάς τους έρχονται και σε χαριτωμένες συσκευασίες που ενδεχομένως θα μπορούσες και να κρατήσεις. Ξεκινάμε με το Armenoville με καρδιά από χειροποίητη bitter πραλίνα φουντουκιού και επικάλυψη μαύρης σοκολάτας με καραμελωμένα αμύγδαλα. Συνεχίζουμε με το αβγό φουντούκι, με χειροποίητη καρδιά από πραλίνα φουντουκιού και επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος με καραμελωμένα φουντούκια. Και φυσικά από την τριπλέτα δεν θα μπορούσε να λείπει το φιστίκι, με χειροποίητη καρδιά από μαρμελάδα βατόμουρο, semifreddo από πάστα φιστικιού Αιγίνης και επικάλυψη λευκής σοκολάτας και κομμάτια φιστικιού. Ένα επιπλέον μπράβο να πούμε που δεν έκαναν γεύση dubai chocolate.
Δορυλαίου 2, Αθήνα
210 6464105
Wild Souls x Esophy
Αν η ιδέα του 100% vegan σοκολατένιου αβγού σε απωθεί, τότε το Wild Souls θα σου αλλάξει την γνώμη μια και καλή. Φτιαγμένο με in house φουντουκοβούτυρο ή φυστικοβούτυρο και σοκολάτα εξαιρετικής ποιότητας από το Esophy, τα αβγά του Wild Souls προσφέρουν μία εξαιρετικά πλούσια γεύση (χωρίς επεξεργασμένη ζάχαρη) και είναι και εμφανίσιμα. Σπάσ’ τα με το χέρι σε κομματάκια ή δάγκωσέ τα κατευθείαν και χωρίς δισταγμούς.
Βουλής 36, Αθήνα
21 0323 1438
Ηροδότου 14, Κολωνάκι
21 0724 9416
Pralinz
H μαγική chocolaterie προσφέρει ένα twist στην έννοια του πασχαλινού "αβγού” με μία δημιουργία που θυμίζει περισσότερο brunch παρά γλυκό. Τα "τηγανιτά αβγά” της είναι στην πραγματικότητα βουτυράτη καραμέλα, τραγανά peanuts και μπισκότο βουτύρου, ενσωματωμένα σε βελγική σοκολάτα ανώτερης ποιότητας. Μπορεί να είναι Πάσχα αλλά εδώ μάλλον θα αμαρτήσουμε. (Διαθέσιμο μόνο με προπαραγγελία, σε περιορισμένο αριθμό τεμαχίων.)
Ανδριανού 48, Μοναστηράκι
pralinz@nzpastry.com
KORA Bakery
Αν δεν μπορέσεις να βρεις τα sunny side up eggs του Pralinz αλλά θες οπωσδήποτε να δοκιμάσεις την σοκολάτα τους, μπορείς να περάσεις μία βόλτα από το KORA, που φέτος συνεργάζεται μαζί τους. Στον new age φούρνο του κέντρου θα βρεις μεγάλα σοκολατένια αβγά με χαριτωμένες πιτσιλιές σε τρία ανοιξιάτικα χρώματα και δύο γεύσεις, σοκολάτα γάλακτος και λευκή. Η άλλη επιλογή που τραβάει την προσοχή είναι το μικρότερο, "μελάτο” αβγο με πραλίνα αμυγδάλου και φεγιετίνη, με αλατισμένη καραμέλα μπον μπον στο κέντρο.
Παναγιώτου Αναγνωστοπούλου 44
21 0362 7855
Ourse
O pastry chef Σπύρος Πεδιαδιτάκης κατάφερε να δημιουργήσει ένα σοκολατένιο πασχαλινό αβγό που είναι έξτρα γλυκό λόγω της χαριτωμενιάς του. Θυμίζει φωλιά πουλιού, φτιάχνεται με σοκολάτα bitter ,γέμιση πραλίνα φουντουκιού και σοκολάτα Gianduja και περιέχει άλλα μικρότερα αβγουλάκια σε διάφορες γεύσεις (καραμέλα, πραλίνες ξηρών καρπών και σοκολάτα). Εναλλακτικά μπορείς να επιλέξεις ένα σετ μικρών αβγών με σοκολάτα bitter, γάλακτος ή λευκή και ξηρούς καρπούς της επιλογής σου. Kαι για λίγες εμφανίσεις θα έχουμε κοντά μας και το αξιολάτρευτο περσινό αρκουδάκι της φωτογραφίας.
Μυστρά 39, Γλυφάδα
212 1067019
La Maison
Ίσως τις πιο πρωτότυπες γεμίσεις θα τις βρεις στο ζαχαροπλαστείο της Καλλιθέας από το δημιουργικό μυαλό του Θανάση Τσαγκλιώτη. Λαχταριστή ζαχαρόπαστα περιχύνεται από πάνω ενώ υπάρχουν δύο γεύσεις γεμιστών αβγών που μπορείς να διαλέξεις: πραλίνα φράουλα, κροκάν αμυγδάλου και Coco Pops ή γκοφρέτα.
Δημοσθένους 149, Καλλιθέα,
2167006518
GB Corner Gift & Flavor
Ξεχωριστή θέση στις φετινές πασχαλινές προτάσεις του GB Corner έχει το εντυπωσιακό easter egg του ταλαντούχου Αλέξανδρου Κούφα. Φτιαγμένο από bitter σοκολάτα Valrhona 66%, με καρδιά από τραγανή πραλίνα δημητριακών και αλατισμένη καραμέλα γάλακτος, το αβγό αυτό αποτελεί πραγματικό κομψοτέχνημα υψηλής ζαχαροπλαστικής. Θα το παραλάβεις μέσα στο πολυτελές Easter Egg Box του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία.
Βασιλέως Γεωργίου Α' 1, Πλατεία Συντάγματος
210 3330750
Bread BC
Τι σχέση μπορεί να έχει το ψωμί με ένα σοκολατένιο αβγό; Η απάντηση που δίνει το Bread Before Christ είναι "παθιασμένη”. 75% bitter σοκολάτα και στο εσωτερικό καραμελωμένη κόρα ψωμιού με προζύμη, από αυτό που περίσσεψε γιατί είμαστε πάνω από όλα sustainable. Και αν ακόμα παραδόξως δεν έχεις πειστεί, υπάρχει και η εκδοχή σοκολατένιου αβγού με καραμελωμένα flakes από κρουασάν βουτύρου. Διάβασέ το ξανά.
Αγίας Παρασκευής 59, Χαλάνδρι,
210 6851961
Dimitris Economides
Γαλλική τεχνική, ελληνικό μπρίο και λαχταριστό αποτέλεσμα. Ο Δημήτρης Οικονομίδης κάθε χρόνο παρουσιάζει μία ζηλευτή πασχαλινή συλλογή και φέτος δεν είναι εξαίρεση. Τα αξιαγάπητα ζωάκια της φάρμας εδώ γίνονται σοκολατένια, παίρνουν αριστοκρατικά ονόματα και γεμίζονται με πραλίνα βανίλια και φιστίκι.
Λεωφ. Κηφισίας 340, Νέο Ψυχικό,
210 6755000
Zuccherino

Τα πιο λουλουδάτα και ανοιξιάτικα αβγά θα τα εντοπίσεις στο Zuccherino, με συσκευασίες τόσο όμορφες που σχεδόν δε θα θέλεις να τις ανοίξεις. Επέλεξε ανάμεσα στην bitter ή την σοκολάτα γάλακτος ή καλύτερα πάρε και τις δύο για σιγουριά.
Ζαχαροπλαστεία Zuccherino:
Σειρήνων 48, Π.Φάληρο Τ. 210 98 30 869
Αγ. Αλεξάνδρου 41 & Ναϊάδων, Π.Φάληρο Τ. 210 98 30 049
2ας Μαΐου 12, Πλατεία Ν.Σμύρνης Τ. 210 93 57 590
Μητροπόλεως 80, Μοναστηράκι Τ. 210 32 13 015
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.