Μάνο Σαρρή, τι θα τρώμε στην Πάρο και το Sama;

H νέα άφιξη στη δημοφιλή Κυκλάδα φιλοξενείται σε πανέμορφο χώρο και έχει έναν ιερό σκοπό.

saris © Στέλλα Βιδάλη

H επερχόμενη καλοκαιρινή σεζόν θα βρει την Πάρο πλουσιότερη εστιατορικά (και) με την άφιξη του νέου εστιατορίου Sama, τοποθετημένο στον πρώτο όροφο ενός κλασικού αρχοντικού στην Παροικιά και επιμελημένο από τον σεφ (και ντόπιο) Μάνο Σαρρή

Ο Μάνος Σαρρής μοιράζεται κάποιες βασικές πληροφορίες για μία πρώτη γνωριμία με το νέο του εγχείρημα στο ‘α’.

Μάνος Σαρρής x Sama

>To Sama θα βρίσκεται στα στενάκια της Παροικιάς, θα έχει θέα την αγορά του νησιού και θα διαθέτει έναν ευχάριστο εσωτερικό χώρο και μπαλκόνι για τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες και νύχτες. Φιλοξενείται μέσα σε ένα από τα πιο παλιά αρχοντικά της Πάρου και η διακόσμηση θα σέβεται το γενικότερο ύφος του κτιρίου, εξασφαλίζοντας μία ευχάριστη εμπειρία για τον επισκέπτη.

>Το μενού θα αποτελεί έναν ξεκάθαρο φόρο τιμής στο local gastronomy, με το tagline να είναι το "παραδοσιακές συνταγές with a twist”.  Θα αντλείται προφανώς έμπνευση από όλη την Ελλάδα και τις ποικίλες ελληνικές γεύσεις, όμως το SAMA θα εστιάζει στην Πάρο και γενικότερα στα κυκλαδίτικα νησιά, υπογραμμίζοντας την ντόπια κουζίνα και συνδυάζοντάς της με την προσωπική μας υπογραφή.

> Βασικός σκοπός μας είναι το comfort dining και η ανάδειξη των νησιών μας και ειδικά της Πάρου. Έχοντας μεγαλώσει εδώ, θεωρώ πως χρειάζεται μία ανάλογη προσθήκη στην τοπική εστίαση, έτσι ώστε να διατηρηθούν οι παραδοσιακές μας συνταγές και να μεταποιηθούν με τρόπο που σέβεται το πρωταρχικό υλικό.

>Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η λίστα κρασιών, curated από τον επί χρόνια συνεργάτη μου Τριαντάφυλλο Λούζη. Κάθε ετικέτα από τις 20 του εστιατορίου θα προέρχεται από κάποιο νησί των Κυκλάδων, χωρίς καμία προσθήκη του εξωτερικού. Ενισχύεται έτσι το κόνσεπτ και η ανάγκη μας για μία γαστρονομική εμπειρία με άρωμα Αιγαίου και προϊόντα που είναι locally sourced. Αντίστοιχα, τα signature cocktails μας θα βασίζονται σε ελληνικά αποστάγματα.

>Κάποια από τα αγαπημένα μου πιάτα είναι το γλυκό μυζιθροπιτάκι που συνδυάσαμε με την λογική του βασκικού cheesecake, ο κόκορας με μιρμιτζέλια Πάρου (μοιάζει με κριθαρότο) και το ψητό καλαμάρι με σέσκουλα.

>Σκοπεύουμε να κάνουμε τα επίσημα εγκαίνια στις 2  Μαΐου, ενώ λίγο πριν θα υπάρξει μία βραδιά friends and family.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι τρώει ο Πάπας και οι Καρδινάλιοι μέσα στο Κονκλάβιο;

Ισχύει ότι οι μερίδες τους μειώνονται όταν αργούν να βγάλουν απόφαση;

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
09/05/2025

TwentyFive: Το εστιατόριο των Alec Peters & Γιώργου Τσούλη στο Μικρολίμανο

Το fine comfort steakhouse στον Πειραιά έκανε ντεμπούτο στα της εστίασης δρώμενα και ήδη συζητιέται.

Λένε πως στα Μελίσσια παίζει μια από τις καλύτερες σούβλες της Αθήνας

Σπεσιαλιτέ αφτιασίδωτες και κρεατικά που περνούν μαστόρικα πάνω από τις φλόγες φτάνουν στο τραπέζι, αχνιστά και λιμπιστικά.

"La Bottega Da Marco", μια νέα άφιξη... πιο ιταλική δεν γίνεται

Στην ολόφρεσκη "La Bottega Da Marco" δεν μιλάμε απλώς για "ιταλικό φαγητό". Μιλάμε για γνήσια ιταλική γεύση, μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Τι παίζει με το boba tea στην Αθήνα

Tο γευστικό τσάι με τις πέρλες ταπιόκα που σκάνε στο στόμα δείχνει να έχει τη στιγμή του -και το κοινό του- στην πόλη.

Sani Gourmet 2025: Η καρδιά της γαστρονομίας χτυπά στη Χαλκιδική

Ο βραβευμένος θεσμός του Sani Resort αναδεικνύει και φέτος την Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με το πιο πολυβραβευμένο resort της χώρας να υποδέχεται κορυφαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης για άλλη μια χρονιά.

Σεράμικο

Το αδερφάκι του διάσημου θεσσαλονικιώτικου "Σέμπρικου" συνεχίζει τη διαδρομή του στη μοντέρνα καλοφαγία της μοιρασιάς, μιξάροντας παρεΐστικη ατμόσφαιρα, επιλεγμένη πρώτη ύλη και μαγειρικούς νεοτερισμούς στη φιλοσοφία της γαστροταβέρνας.