Μάνο Σαρρή, τι θα τρώμε στην Πάρο και το Sama;

H νέα άφιξη στη δημοφιλή Κυκλάδα φιλοξενείται σε πανέμορφο χώρο και έχει έναν ιερό σκοπό.

saris © Στέλλα Βιδάλη

H επερχόμενη καλοκαιρινή σεζόν θα βρει την Πάρο πλουσιότερη εστιατορικά (και) με την άφιξη του νέου εστιατορίου Sama, τοποθετημένο στον πρώτο όροφο ενός κλασικού αρχοντικού στην Παροικιά και επιμελημένο από τον σεφ (και ντόπιο) Μάνο Σαρρή

Ο Μάνος Σαρρής μοιράζεται κάποιες βασικές πληροφορίες για μία πρώτη γνωριμία με το νέο του εγχείρημα στο ‘α’.

Μάνος Σαρρής x Sama

>To Sama θα βρίσκεται στα στενάκια της Παροικιάς, θα έχει θέα την αγορά του νησιού και θα διαθέτει έναν ευχάριστο εσωτερικό χώρο και μπαλκόνι για τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες και νύχτες. Φιλοξενείται μέσα σε ένα από τα πιο παλιά αρχοντικά της Πάρου και η διακόσμηση θα σέβεται το γενικότερο ύφος του κτιρίου, εξασφαλίζοντας μία ευχάριστη εμπειρία για τον επισκέπτη.

>Το μενού θα αποτελεί έναν ξεκάθαρο φόρο τιμής στο local gastronomy, με το tagline να είναι το "παραδοσιακές συνταγές with a twist”.  Θα αντλείται προφανώς έμπνευση από όλη την Ελλάδα και τις ποικίλες ελληνικές γεύσεις, όμως το SAMA θα εστιάζει στην Πάρο και γενικότερα στα κυκλαδίτικα νησιά, υπογραμμίζοντας την ντόπια κουζίνα και συνδυάζοντάς της με την προσωπική μας υπογραφή.

> Βασικός σκοπός μας είναι το comfort dining και η ανάδειξη των νησιών μας και ειδικά της Πάρου. Έχοντας μεγαλώσει εδώ, θεωρώ πως χρειάζεται μία ανάλογη προσθήκη στην τοπική εστίαση, έτσι ώστε να διατηρηθούν οι παραδοσιακές μας συνταγές και να μεταποιηθούν με τρόπο που σέβεται το πρωταρχικό υλικό.

>Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η λίστα κρασιών, curated από τον επί χρόνια συνεργάτη μου Τριαντάφυλλο Λούζη. Κάθε ετικέτα από τις 20 του εστιατορίου θα προέρχεται από κάποιο νησί των Κυκλάδων, χωρίς καμία προσθήκη του εξωτερικού. Ενισχύεται έτσι το κόνσεπτ και η ανάγκη μας για μία γαστρονομική εμπειρία με άρωμα Αιγαίου και προϊόντα που είναι locally sourced. Αντίστοιχα, τα signature cocktails μας θα βασίζονται σε ελληνικά αποστάγματα.

>Κάποια από τα αγαπημένα μου πιάτα είναι το γλυκό μυζιθροπιτάκι που συνδυάσαμε με την λογική του βασκικού cheesecake, ο κόκορας με μιρμιτζέλια Πάρου (μοιάζει με κριθαρότο) και το ψητό καλαμάρι με σέσκουλα.

>Σκοπεύουμε να κάνουμε τα επίσημα εγκαίνια στις 2  Μαΐου, ενώ λίγο πριν θα υπάρξει μία βραδιά friends and family.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι νόστιμο συμβαίνει αυτές τις μέρες στο Fuga

H σεφ Yuka Aoyama σε υποδέχεται για 4 βραδιές, με 2 μενού, σε 1 αξέχαστη εμπειρία, στον Κήπο του Μεγάρου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/07/2025

Στη Σαλαμίνα υπάρχει ένα ουζερί που αξίζει την προσοχή σου

Ό,τι πρέπει για μια νόστιμη απόδραση σε ένα off Broadway νησί.

Η φάση είναι semifreddo στο Sweet Nolan

Scoop, smile, repeat για ένα καλοκαίρι που σερβίρεται στο γλυκό σποτ του κέντρου.

"Μαραμπού": Η φιλοσοφία του αληθινού παγωτού

Όταν το όνειρο για παγωτό γίνεται πραγματικότητα.

Στο Solo Gelato τρώμε παγωτό με μεράκι από γενιά σε γενιά

Στην τζελατερία που βρίσκεται στην καρδιά του Χαλανδρίου, το παγωτό είναι οικογενειακή υπόθεση.

"Georgios Galifianakis": Στον "βασιλιά της κρέμας" ξέρουν και από έξοχο παγωτό

Στα ζαχαροπλαστεία "Georgios Galifianakis" με μακρά ιστορία στην δημιουργία σιροπιαστών και άλλων γλυκών καταφέρνουν να φτιάχνουν, εδώ και δεκαετίες, παγωτό που λιώνει όχι μόνο στο στόμα, αλλά και στην καρδιά.

Oggi: Ένα παγωτό σαν ιταλικό φιλί στο Σύνταγμα

Ένας μικρός ναός του gelato που μετατρέπεται σε έναν καθημερινό φόρο τιμής στην τεχνική, την εποχικότητα και την αφοσίωση με ιταλικό DNA και αθηναϊκή ψυχή.