Μάνο Σαρρή, τι θα τρώμε στην Πάρο και το Sama;

H νέα άφιξη στη δημοφιλή Κυκλάδα φιλοξενείται σε πανέμορφο χώρο και έχει έναν ιερό σκοπό.

saris © Στέλλα Βιδάλη

H επερχόμενη καλοκαιρινή σεζόν θα βρει την Πάρο πλουσιότερη εστιατορικά (και) με την άφιξη του νέου εστιατορίου Sama, τοποθετημένο στον πρώτο όροφο ενός κλασικού αρχοντικού στην Παροικιά και επιμελημένο από τον σεφ (και ντόπιο) Μάνο Σαρρή

Ο Μάνος Σαρρής μοιράζεται κάποιες βασικές πληροφορίες για μία πρώτη γνωριμία με το νέο του εγχείρημα στο ‘α’.

Μάνος Σαρρής x Sama

>To Sama θα βρίσκεται στα στενάκια της Παροικιάς, θα έχει θέα την αγορά του νησιού και θα διαθέτει έναν ευχάριστο εσωτερικό χώρο και μπαλκόνι για τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες και νύχτες. Φιλοξενείται μέσα σε ένα από τα πιο παλιά αρχοντικά της Πάρου και η διακόσμηση θα σέβεται το γενικότερο ύφος του κτιρίου, εξασφαλίζοντας μία ευχάριστη εμπειρία για τον επισκέπτη.

>Το μενού θα αποτελεί έναν ξεκάθαρο φόρο τιμής στο local gastronomy, με το tagline να είναι το "παραδοσιακές συνταγές with a twist”.  Θα αντλείται προφανώς έμπνευση από όλη την Ελλάδα και τις ποικίλες ελληνικές γεύσεις, όμως το SAMA θα εστιάζει στην Πάρο και γενικότερα στα κυκλαδίτικα νησιά, υπογραμμίζοντας την ντόπια κουζίνα και συνδυάζοντάς της με την προσωπική μας υπογραφή.

> Βασικός σκοπός μας είναι το comfort dining και η ανάδειξη των νησιών μας και ειδικά της Πάρου. Έχοντας μεγαλώσει εδώ, θεωρώ πως χρειάζεται μία ανάλογη προσθήκη στην τοπική εστίαση, έτσι ώστε να διατηρηθούν οι παραδοσιακές μας συνταγές και να μεταποιηθούν με τρόπο που σέβεται το πρωταρχικό υλικό.

>Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η λίστα κρασιών, curated από τον επί χρόνια συνεργάτη μου Τριαντάφυλλο Λούζη. Κάθε ετικέτα από τις 20 του εστιατορίου θα προέρχεται από κάποιο νησί των Κυκλάδων, χωρίς καμία προσθήκη του εξωτερικού. Ενισχύεται έτσι το κόνσεπτ και η ανάγκη μας για μία γαστρονομική εμπειρία με άρωμα Αιγαίου και προϊόντα που είναι locally sourced. Αντίστοιχα, τα signature cocktails μας θα βασίζονται σε ελληνικά αποστάγματα.

>Κάποια από τα αγαπημένα μου πιάτα είναι το γλυκό μυζιθροπιτάκι που συνδυάσαμε με την λογική του βασκικού cheesecake, ο κόκορας με μιρμιτζέλια Πάρου (μοιάζει με κριθαρότο) και το ψητό καλαμάρι με σέσκουλα.

>Σκοπεύουμε να κάνουμε τα επίσημα εγκαίνια στις 2  Μαΐου, ενώ λίγο πριν θα υπάρξει μία βραδιά friends and family.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/09/2025

Izakaya Sundays στο 'Mayan'

Τα κυριακάτικα μεσημέρια στο εστιατόριο του Σταμάτη Τσίλια έχουν γεύση ιαπωνικής "ταβέρνας".

Groovy Mango, το ταϊλανδέζικο του Νέου Κόσμου έχει την προσοχή μας

Φρέσκο και εξωτικά ενδιαφέρον, φέρνει εδώ και λίγους μήνες thai αέρα στη δραστήρια το τελευταίο διάστημα γειτονιά.

Το 'Cash' στην εποχή του Θάνου Στασινού

Aνανεωμένη αυλή και νέο γευστικό αφήγημα για το δημοφιλές bar restaurant των ΒΠ.

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν τον Οκτώβριο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Στο high end bistro που δε 'συμπαθεί' τους ντόπιους, τρως μενού με €49

Το αιωρούμενο -όπως αυτοαποκαλείται- μπιστρό "Monsieur Claude" σε (προ)καλεί να πετάξεις πάνω από υψηλές επιδόσεις γαστριμαργικής ευφυΐας, με πιλότο έναν τολμηρό μισελενάτο σεφ.

Piraeus Taste Festival: Ο Πειραιάς γιορτάζει τη γαστρονομία

Το 4ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά καταφθάνει στα τέλη Σεπτεμβρίου.