
Όταν το "Che Cocina y Barra Sudamericana" άνοιξε τις πόρτες του, πίσω στο 2017, έκανε αίσθηση, προσελκύοντας κάθε είδος foodie στον Πειραιά και τον αριθμό 151 της οδού Καραΐσκου. Ταυτόχρονα ήταν ένα από τα πρώτα μέρη που έφερναν μία αντιπροσωπευτική λατινοαμερικάνικη εμπειρία στην εστιατορική σκηνής της πόλης. Στο 2025 πια, ετοιμάζονται για ένα βήμα πιο μακριά.

Ποιο είναι αυτό; Μα ο τολμηρός συνδυασμός των γεύσεων της Λατινικής Αμερικής με την ελληνική κουζίνα, σε ένα concept πρωτοποριακά δυναμικό.
Με τον executive chef Θάνο Στασινό, έναν από τους πιο χαρισματικούς τύπους όσον αφορά τη nikkei κουζίνα στην κουζίνα Nikkei, και τον head chef Αντώνη Μαυρίδη να δίνει ζωή στις καθημερινές δημιουργίες, το νέο "Che" γεφυρώνει δύο πολιτισμούς μέσα από το φαγητό, προσθέτοντας εξωτικές πινελιές από την τροπική Ασία και χρησιμοποιώντας, κυρίως, ελληνικές πρώτες ύλες.
Η ένωση της λατινοαμερικάνικης και της ελληνικής κουζίνας στο "Che" είναι μια διαδικασία αυθεντική και οργανική. Και οι δύο κουζίνες βασίζονται στην ένταση των γεύσεων, στη φωτιά της σχάρας και στη δύναμη των τοπικών υλικών. Με τη δημιουργική υπογραφή του σεφ Στασινού, το "Che" προσφέρει γεύσεις μακριά μεν από τα συνηθισμένα, που παραμένουν, δε, ριζωμένες στην παράδοση.

Το "Che" όμως δεν αλλάζει μόνο τη φιλοσοφία του στο φαγητό - δεσμεύεται και στη βιωσιμότητα. Αυτό σημαίνει ελληνικές πρώτες ύλες, όχι μόνο στην κουζίνα αλλά και στο bar και στη wine list. Το ανανεωμένο cocktail menu είναι ένα ταξίδι στις γεύσεις της Λατινικής Αμερικής, με mezcal, pisco και εξωτικά φρούτα, συνδυασμένα τέλεια με τα πιάτα του εστιατορίου.

Η hacienda του Πειραιά αποτελεί ένα εστιατόριο-εμπειρία, με χώρο που αποπνέει αυθεντική αίσθηση των χωρών στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και στο νότιο ημισφαίριο, με ζεστά χρώματα, τροπικά φυτά και χειροποίητες τοιχογραφίες. Τα nikkei σεβίτσε και τα mezcalένια cocktails βοηθούν ασφαλώς προς αυτή την κατεύθυνση, μαζί φυσικά με μοντέρνες τεχνικές και συνείδηση βιωσιμότητας.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.