Οι γεύσεις της Λατινικής Αμερικής σμίγουν με την ελληνική κουζίνα στο "Che"

Το δημοφιλές bar restaurant του Πειραιά πρωτοπορεί με ένα sui generis κόνσεπτ.

Οι γεύσεις της Λατινικής Αμερικής σμίγουν με την ελληνική κουζίνα στο 'Che'

Όταν το "Che Cocina y Barra Sudamericana" άνοιξε τις πόρτες του, πίσω στο 2017, έκανε αίσθηση, προσελκύοντας κάθε είδος foodie στον Πειραιά και τον αριθμό 151 της οδού Καραΐσκου. Ταυτόχρονα ήταν ένα από τα πρώτα μέρη που έφερναν μία αντιπροσωπευτική λατινοαμερικάνικη εμπειρία στην εστιατορική σκηνής της πόλης. Στο 2025 πια, ετοιμάζονται για ένα βήμα πιο μακριά. 

Οι γεύσεις της Λατινικής Αμερικής σμίγουν με την ελληνική κουζίνα στο

Ποιο είναι αυτό; Μα ο τολμηρός συνδυασμός των γεύσεων της Λατινικής Αμερικής με την ελληνική κουζίνα, σε ένα concept πρωτοποριακά δυναμικό.

Με τον executive chef Θάνο Στασινό, έναν από τους πιο χαρισματικούς τύπους όσον αφορά τη nikkei κουζίνα στην κουζίνα Nikkei, και τον head chef Αντώνη Μαυρίδη να δίνει ζωή στις καθημερινές δημιουργίες, το νέο "Che" γεφυρώνει δύο πολιτισμούς μέσα από το φαγητό, προσθέτοντας εξωτικές πινελιές από την τροπική Ασία και χρησιμοποιώντας, κυρίως, ελληνικές πρώτες ύλες.

Η ένωση της λατινοαμερικάνικης και της ελληνικής κουζίνας στο "Che" είναι μια διαδικασία αυθεντική και οργανική. Και οι δύο κουζίνες βασίζονται στην ένταση των γεύσεων, στη φωτιά της σχάρας και στη δύναμη των τοπικών υλικών. Με τη δημιουργική υπογραφή του σεφ Στασινού, το "Che" προσφέρει γεύσεις μακριά μεν από τα συνηθισμένα, που παραμένουν, δε, ριζωμένες στην παράδοση.

Οι γεύσεις της Λατινικής Αμερικής σμίγουν με την ελληνική κουζίνα στο

Το "Che" όμως δεν αλλάζει μόνο τη φιλοσοφία του στο φαγητό - δεσμεύεται και στη βιωσιμότητα. Αυτό σημαίνει ελληνικές πρώτες ύλες, όχι μόνο στην κουζίνα αλλά και στο bar και στη wine list. Το ανανεωμένο cocktail menu είναι ένα ταξίδι στις γεύσεις της Λατινικής Αμερικής, με mezcal, pisco και εξωτικά φρούτα, συνδυασμένα τέλεια με τα πιάτα του εστιατορίου.

Οι γεύσεις της Λατινικής Αμερικής σμίγουν με την ελληνική κουζίνα στο

Η hacienda του Πειραιά αποτελεί ένα εστιατόριο-εμπειρία, με χώρο που αποπνέει αυθεντική αίσθηση των χωρών στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και στο νότιο ημισφαίριο, με ζεστά χρώματα, τροπικά φυτά και χειροποίητες τοιχογραφίες. Τα nikkei σεβίτσε και τα mezcalένια cocktails βοηθούν ασφαλώς προς αυτή την κατεύθυνση, μαζί φυσικά με μοντέρνες τεχνικές και συνείδηση βιωσιμότητας.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Che

Καραΐσκου 151, Πειραιάς
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Καλαμάτας, για ένα βράδυ στην Αθήνα

Στις 7 Νοεμβρίου, το Symposio at Ark σηκώνει αυλαία με το εστιατόριο "Βερσαλλίες" και τη συναρπαστική κουζίνα του Γιάννη Κούμανη, δεινού τροφοσυλλέκτη και λάτρη της γνήσιας και σπάνιας τοπικής πρώτης ύλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
31/10/2025

Λένε πως αυτό είναι το πιο lifestyle brunch της Αθήνας

Γεύση, στυλ και θέα στη θάλασσα, σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Το ζυμαρένιο μυστικό της Πετρούπολης

Στο outsider των δυτικών προαστίων, υπάρχει ένα γουστόζικο στέκι που τοποθετεί την πίτσα στο επίκεντρο του γευστικού ενδιαφέροντος.

Bisque Please x Γειτονιά: Pop up event με σάντουιτς και δημιουργικές νοστιμιές στην Κυψέλη

French style σάντουιτς, ελληνική μπίρα και χαλαρή ατμόσφαιρα σε περιμένουν σε μία από τις πιο κουλ γειτονιές της πόλης.

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος και όλα όσα αναμένουμε στο επόμενο κεφάλαιο της 'Αίγλης Ζαππείου'

Fine tuning, νέα προσέγγιση και ένας θρυλικός σεφ κατά την καινούργια εποχή της Αίγλης - μία πρώτη γεύση του τι αναμένουμε τον Δεκέμβριο.

Sea You, μια νέα 'μεζερί' μόλις άνοιξε στο Κολωνάκι

Με έμπνευση από τη χαλαρή, 'κοινόχρηστη' φιλοσοφία του μεζέ, το νέο θαλασσινό εστιατόριο συνδυάζει νησιωτική ανεμελιά και αθηναϊκή κομψότητα.

Στα 'ψηλά' της Ακαδημίας, τρως μία από τις τοπ ιαπωνικές κουζίνες της Αθήνας

Η δημιουργικότητα του ταλαντούχου σεφ Δημήτρη Κότσαλη στρέφει τα φώτα στο εστιατόριο Nyx, στα 'ορεινά' του ξενοδοχείου Academias.