Οι γεύσεις της Λατινικής Αμερικής σμίγουν με την ελληνική κουζίνα στο "Che"

Το δημοφιλές bar restaurant του Πειραιά πρωτοπορεί με ένα sui generis κόνσεπτ.

Οι γεύσεις της Λατινικής Αμερικής σμίγουν με την ελληνική κουζίνα στο 'Che'

Όταν το "Che Cocina y Barra Sudamericana" άνοιξε τις πόρτες του, πίσω στο 2017, έκανε αίσθηση, προσελκύοντας κάθε είδος foodie στον Πειραιά και τον αριθμό 151 της οδού Καραΐσκου. Ταυτόχρονα ήταν ένα από τα πρώτα μέρη που έφερναν μία αντιπροσωπευτική λατινοαμερικάνικη εμπειρία στην εστιατορική σκηνής της πόλης. Στο 2025 πια, ετοιμάζονται για ένα βήμα πιο μακριά. 

Οι γεύσεις της Λατινικής Αμερικής σμίγουν με την ελληνική κουζίνα στο

Ποιο είναι αυτό; Μα ο τολμηρός συνδυασμός των γεύσεων της Λατινικής Αμερικής με την ελληνική κουζίνα, σε ένα concept πρωτοποριακά δυναμικό.

Με τον executive chef Θάνο Στασινό, έναν από τους πιο χαρισματικούς τύπους όσον αφορά τη nikkei κουζίνα στην κουζίνα Nikkei, και τον head chef Αντώνη Μαυρίδη να δίνει ζωή στις καθημερινές δημιουργίες, το νέο "Che" γεφυρώνει δύο πολιτισμούς μέσα από το φαγητό, προσθέτοντας εξωτικές πινελιές από την τροπική Ασία και χρησιμοποιώντας, κυρίως, ελληνικές πρώτες ύλες.

Η ένωση της λατινοαμερικάνικης και της ελληνικής κουζίνας στο "Che" είναι μια διαδικασία αυθεντική και οργανική. Και οι δύο κουζίνες βασίζονται στην ένταση των γεύσεων, στη φωτιά της σχάρας και στη δύναμη των τοπικών υλικών. Με τη δημιουργική υπογραφή του σεφ Στασινού, το "Che" προσφέρει γεύσεις μακριά μεν από τα συνηθισμένα, που παραμένουν, δε, ριζωμένες στην παράδοση.

Οι γεύσεις της Λατινικής Αμερικής σμίγουν με την ελληνική κουζίνα στο

Το "Che" όμως δεν αλλάζει μόνο τη φιλοσοφία του στο φαγητό - δεσμεύεται και στη βιωσιμότητα. Αυτό σημαίνει ελληνικές πρώτες ύλες, όχι μόνο στην κουζίνα αλλά και στο bar και στη wine list. Το ανανεωμένο cocktail menu είναι ένα ταξίδι στις γεύσεις της Λατινικής Αμερικής, με mezcal, pisco και εξωτικά φρούτα, συνδυασμένα τέλεια με τα πιάτα του εστιατορίου.

Οι γεύσεις της Λατινικής Αμερικής σμίγουν με την ελληνική κουζίνα στο

Η hacienda του Πειραιά αποτελεί ένα εστιατόριο-εμπειρία, με χώρο που αποπνέει αυθεντική αίσθηση των χωρών στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και στο νότιο ημισφαίριο, με ζεστά χρώματα, τροπικά φυτά και χειροποίητες τοιχογραφίες. Τα nikkei σεβίτσε και τα mezcalένια cocktails βοηθούν ασφαλώς προς αυτή την κατεύθυνση, μαζί φυσικά με μοντέρνες τεχνικές και συνείδηση βιωσιμότητας.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Che Cocina y Barra Sudamericana

Καραΐσκου 151, Πειραιάς
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ξενοδοχείο "King George": Γιορτάζουμε σαν βασιλιάδες

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο στο rooftop του King George ενισχύει τον γιορτινό του χαρακτήρα με εορταστικά μενού και ένα λαμπερό σκηνικό στο νέο George, The Lobby Bar.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/12/2025

Το Zappa γιορτάζει την άφιξή του με ένα εκρηκτικό εορταστικό πρόγραμμα

Το Zappa συστήνεται στο κοινό τις ημέρες των γιορτών με ενέργεια, σύγχρονη αισθητική και μια εμπειρία που ενώνει γεύση, ρυθμό και ατμόσφαιρα.

Γιορτινές Γαστρονομικές Εμπειρίες στο "SENSE Restaurant"

Σε μια από τις πιο εμβληματικές τοποθεσίες της Αθήνας, με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη, το "SENSE Restaurant" προσφέρει μια ολοκληρωμένη, υψηλού επιπέδου γιορτινή εμπειρία.

Καφέ El Greco τώρα και στην Κατεχάκη!

Το Ψυχικό αποκτά ένα φρέσκο κατάστημα της οικογένειας El Greco που θα γίνει σίγουρα το νέο σου στέκι για καφέ.

Εσύ ακόμη να πας στο 'Ex Machina' του Άνταμ Κοντοβά;

Όλα όσα καθιστούν το εστιατόριο του χαρισματικού γευσιπλάστη, σημείο αναφοράς για την αθηναϊκή γεύση.

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο "Amber", με στιλ λονδρέζικου μπιστρό

Κομψές γεύσεις, αστική ατμόσφαιρα και γιορτινά μενού που δίνουν ρυθμό στις νύχτες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο κέντρο της Αθήνας.

Το "Brisk" προτείνει ελληνική δημιουργική κουζίνα

Σοφιστικέ comfort dining με επτανησιακό χρώμα από τον chef patron Σπύρο Βαραγγούλη.