"Psaropoula εν Αθήναις": κεφάτη ψαροφαγία στο κέντρο

Το αλέγκρο στέκι της Καλλιθέας αγκυροβόλησε στη στοά Μπολάνη, φέρνοντας μαζί του θαλασσινές γεύσεις της μοιρασιάς και διάθεση για κέφι.

psaropoula1

Στην Καλλιθέα τη γνωρίσαμε, στην καρδιά της πόλης μας υποδέχεται πλέον η "Psaropoula" που ένεκα της περίστασης συμπληρώνει πλέον το "εν Αθήναις" στην ονομασία της. Ο χώρος του αξέχαστου μπαρ "42" στη στοά Μπολάνη σε τίποτα δεν θυμίζει πλέον τον παλιό εαυτό του, καθώς ανακαινίστηκε εκ βάθρων για να στεγάσει τον νέο του κάτοικο. Αν και στον ομφαλό της πόλης, εδώ μέσα φυσά φρέσκος θαλασσινός και δη κυκλαδίτικος αέρας, πλασμένος από το χρωματικό δίπολο του σκούρου μπλε με το αστραφτερό λευκό που κυριαρχεί στο τοπίο όπου και να στρέψεις το μάτι. 

psaropoula2

Ο θόλος της οροφής που έχει μέσα του έναν εντυπωσιακό πολυέλαιο από γυάλινα "κοχυλάτα" αμπαζούρ, οι απλίκες σε σχήμα ψαριού με το μάτι τους φωτισμένο και λαμπερό αλλά και το ξυλόγλυπτο καΐκι "Κική" που αρμενίζει αμέριμνο στον τοίχο φέρνουν στην ατμόσφαιρα μια νότα από μοντέρνα θαλασσογραφία. Τα τραπέζια απλώνονται στο χώρο σε διάφορους σχηματισμούς, με καρέκλες σε προσεγμένο στιλ καφενείου και περιμετρικά μπλε καναπέδες με ασορτί μαξιλάρια. Η μπάρα έχει πάει στα μετόπισθεν, καλυμμένη με μια όμορφη τεχνοτροπία σε στιλ ανάγλυφου κοχυλιού  και γκριζωπό μάρμαρο. 

psaropoula3

Το γευστικό κόνσεπτ παραμένει επικεντρωμένο σε μια χαλαρή και μοντέρνα ψαροφαγία, με διάφορες ιδέες που προορίζονται ως επί το πλείστον για το κέντρο του τραπεζιού, και υλοποιείται από τον executive chef Νικήτα Κυρίτση με σεφ στην κουζίνα τον Γιώργο Ταλαμπέκο. Τα στρείδια σε πάγο ραντίζονται με ένα αλλιώτικο λαδολέμονο ενισχυμένο με yuzu και εκφράζουν ωραίες οξύτητες. Η μους ταραμά με μοσχολέμονο, αυγοτάραχο και λάδι κάρβουνου είναι παχιά, κρεμώδης και ευχάριστη. Η ψαρόσουπα με σκορπίνα έρχεται με το ψάρι της τρυφερό και τα λαχανικά της al dente, και θα ικανοποιήσει όποιον επιθυμεί να κινηθεί σε πιο κλασικό μοτίβο. 

psaropoula4

Στο πεδίο των ωμών, ξεχωρίζει το σεβίτσε λαβράκι για το ωραίο του κόψιμο και την προσθήκη της φράουλας στο ζωμό του που τον κάνει ενδιαφέροντα. Η αθηναϊκή άκρως ορεκτική, με τα λαχανικά της κομμένα σε στιλ ταρτάρ, το λαβράκι της απαλό και μια ωραία μαγιονέζα με wasabi να δένει το σύνολο. Εκτίμησα επίσης τις γαρίδες σαγανάκι με μους φέτας για το έξυπνο παιχνίδι με τις ήδη έτοιμες μπουκιές ψωμιού που έχουν μέσα τους, και άφησα στην άκρη το καλκάνι με τη ρεβυθάδα, γιατί θέλει ένα άλλο δέσιμο προκειμένου να μην δείχνει νερόβραστη. Τα διάσημα κυριακάτικα γλέντια με κόνσεπτ "όλα ελληνικά" συνεχίζονται και στη νέα έδρα του μαγαζιού, αν και το κέφι δεν απουσιάζει και άλλες μέρες της εβδομάδας, όπως τις Πέμπτες. 

Κολοκοτρώνη 3, κέντρο, 2109431209. Τιμή: € 30 – 40 

Περισσότερες πληροφορίες

Psaropoula Fish Meze

Κολοκοτρώνη 3, κέντρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο πιο εξωτικός κήπος του Κολωνακίου επιστρέφει με μια φρέσκια πρόταση

Το Nikkei έφυγε, το Woowoo Garden έρχεται στα ορεινά της δημοφιλούς γειτονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
30/04/2025

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη σε ένα fusion κοσμοπολίτικο ταξίδι στο "Ιguazu"

Η γνωστή ηθοποιός συναντά το λατινοαμερικανικό ταμπεραμέντο στην καρδιά της πόλης.

Kuchisabishii: Το δημοφιλές Tuk Tuk ετοιμάζει νέο, ιαπωνικό εστιατόριο

Mια γιαπωνέζικη comfort 'καντίνα', μια izakaya, που θα σερβίρει ράμεν, γκιόζες, katsu curry και katsu burger βρίσκεται στα σκαριά από τον Μπάμπη Ασκερίδη.

Τα αγαπημένα εστιατόρια του Βαγγέλη Περρή

Κάθε εβδομάδα, ένας αναγνωρίσιμος κάτοικος της πρωτεύουσας μας μιλά για τα αγαπημένα του στέκια.

Τα καυτά openings της Γλυφάδας

Διεθνή κι εγχώρια brands, αλλά και νέα ανεξάρτητα openings έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν τη Γλυφάδα και τη γειτονιά της έναν από τους πιο ζωηρούς γαστρονομικούς προορισμούς του λεκανοπεδίου, κι αυτή εδώ είναι η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για να συντονιστείς με τις εξελίξεις της αθηναϊκής κόστας.

"Ήταν ένα μικρό καράβι" και δένει στη Γλυφάδα

Ο Αντώνης Ψάλτης και ένα από τα σημαντικότερα εστιατόρια της Τήνου σερβίρουν για ένα βράδυ στην Αθήνα και το "Ark".

Η ιστορία της street food αυτοκρατορίας Taco Bell, που ανοίγει κατάστημα και στην Αθήνα

Η pop κουλτούρα των tacos καταφθάνει προσεχώς και στην ελληνική πρωτεύουσα. Και αυτά είναι όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τα Taco Bell.