"Psaropoula εν Αθήναις": κεφάτη ψαροφαγία στο κέντρο

Το αλέγκρο στέκι της Καλλιθέας αγκυροβόλησε στη στοά Μπολάνη, φέρνοντας μαζί του θαλασσινές γεύσεις της μοιρασιάς και διάθεση για κέφι.

psaropoula1

Στην Καλλιθέα τη γνωρίσαμε, στην καρδιά της πόλης μας υποδέχεται πλέον η "Psaropoula" που ένεκα της περίστασης συμπληρώνει πλέον το "εν Αθήναις" στην ονομασία της. Ο χώρος του αξέχαστου μπαρ "42" στη στοά Μπολάνη σε τίποτα δεν θυμίζει πλέον τον παλιό εαυτό του, καθώς ανακαινίστηκε εκ βάθρων για να στεγάσει τον νέο του κάτοικο. Αν και στον ομφαλό της πόλης, εδώ μέσα φυσά φρέσκος θαλασσινός και δη κυκλαδίτικος αέρας, πλασμένος από το χρωματικό δίπολο του σκούρου μπλε με το αστραφτερό λευκό που κυριαρχεί στο τοπίο όπου και να στρέψεις το μάτι. 

psaropoula2

Ο θόλος της οροφής που έχει μέσα του έναν εντυπωσιακό πολυέλαιο από γυάλινα "κοχυλάτα" αμπαζούρ, οι απλίκες σε σχήμα ψαριού με το μάτι τους φωτισμένο και λαμπερό αλλά και το ξυλόγλυπτο καΐκι "Κική" που αρμενίζει αμέριμνο στον τοίχο φέρνουν στην ατμόσφαιρα μια νότα από μοντέρνα θαλασσογραφία. Τα τραπέζια απλώνονται στο χώρο σε διάφορους σχηματισμούς, με καρέκλες σε προσεγμένο στιλ καφενείου και περιμετρικά μπλε καναπέδες με ασορτί μαξιλάρια. Η μπάρα έχει πάει στα μετόπισθεν, καλυμμένη με μια όμορφη τεχνοτροπία σε στιλ ανάγλυφου κοχυλιού  και γκριζωπό μάρμαρο. 

psaropoula3

Το γευστικό κόνσεπτ παραμένει επικεντρωμένο σε μια χαλαρή και μοντέρνα ψαροφαγία, με διάφορες ιδέες που προορίζονται ως επί το πλείστον για το κέντρο του τραπεζιού, και υλοποιείται από τον executive chef Νικήτα Κυρίτση με σεφ στην κουζίνα τον Γιώργο Ταλαμπέκο. Τα στρείδια σε πάγο ραντίζονται με ένα αλλιώτικο λαδολέμονο ενισχυμένο με yuzu και εκφράζουν ωραίες οξύτητες. Η μους ταραμά με μοσχολέμονο, αυγοτάραχο και λάδι κάρβουνου είναι παχιά, κρεμώδης και ευχάριστη. Η ψαρόσουπα με σκορπίνα έρχεται με το ψάρι της τρυφερό και τα λαχανικά της al dente, και θα ικανοποιήσει όποιον επιθυμεί να κινηθεί σε πιο κλασικό μοτίβο. 

psaropoula4

Στο πεδίο των ωμών, ξεχωρίζει το σεβίτσε λαβράκι για το ωραίο του κόψιμο και την προσθήκη της φράουλας στο ζωμό του που τον κάνει ενδιαφέροντα. Η αθηναϊκή άκρως ορεκτική, με τα λαχανικά της κομμένα σε στιλ ταρτάρ, το λαβράκι της απαλό και μια ωραία μαγιονέζα με wasabi να δένει το σύνολο. Εκτίμησα επίσης τις γαρίδες σαγανάκι με μους φέτας για το έξυπνο παιχνίδι με τις ήδη έτοιμες μπουκιές ψωμιού που έχουν μέσα τους, και άφησα στην άκρη το καλκάνι με τη ρεβυθάδα, γιατί θέλει ένα άλλο δέσιμο προκειμένου να μην δείχνει νερόβραστη. Τα διάσημα κυριακάτικα γλέντια με κόνσεπτ "όλα ελληνικά" συνεχίζονται και στη νέα έδρα του μαγαζιού, αν και το κέφι δεν απουσιάζει και άλλες μέρες της εβδομάδας, όπως τις Πέμπτες. 

Κολοκοτρώνη 3, κέντρο, 2109431209. Τιμή: € 30 – 40 

Περισσότερες πληροφορίες

Psaropoula Fish Meze

Κολοκοτρώνη 3, κέντρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Καλαμάτας, για ένα βράδυ στην Αθήνα

Στις 7 Νοεμβρίου, το Symposio at Ark σηκώνει αυλαία με το εστιατόριο "Βερσαλλίες" και τη συναρπαστική κουζίνα του Γιάννη Κούμανη, δεινού τροφοσυλλέκτη και λάτρη της γνήσιας και σπάνιας τοπικής πρώτης ύλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
31/10/2025

Λένε πως αυτό είναι το πιο lifestyle brunch της Αθήνας

Γεύση, στυλ και θέα στη θάλασσα, σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου στα εστιατόρια της Αθήνας

Μερικές προτάσεις για να την περάσεις φίνα, στη γιορτή του ελληνικού Νεμπιόλο.

Το ζυμαρένιο μυστικό της Πετρούπολης

Στο outsider των δυτικών προαστίων, υπάρχει ένα γουστόζικο στέκι που τοποθετεί την πίτσα στο επίκεντρο του γευστικού ενδιαφέροντος.

Bisque Please x Γειτονιά: Pop up event με σάντουιτς και δημιουργικές νοστιμιές στην Κυψέλη

French style σάντουιτς, ελληνική μπίρα και χαλαρή ατμόσφαιρα σε περιμένουν σε μία από τις πιο κουλ γειτονιές της πόλης.

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος και όλα όσα αναμένουμε στο επόμενο κεφάλαιο της 'Αίγλης Ζαππείου'

Fine tuning, νέα προσέγγιση και ένας θρυλικός σεφ κατά την καινούργια εποχή της Αίγλης - μία πρώτη γεύση του τι αναμένουμε τον Δεκέμβριο.

Sea You, μια νέα 'μεζερί' μόλις άνοιξε στο Κολωνάκι

Με έμπνευση από τη χαλαρή, 'κοινόχρηστη' φιλοσοφία του μεζέ, το νέο θαλασσινό εστιατόριο συνδυάζει νησιωτική ανεμελιά και αθηναϊκή κομψότητα.