Στο "Mercato" στρώνουν ξανά το πιο πληθωρικό τραπέζι της Αθήνας

Το πιθανότατα πιο πολυσυζητημένο brunch της πόλης επιστρέφει στο ιταλικό εστιατόριο του «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens».

Στο 'Mercato' στρώνουν ξανά το πιο πληθωρικό τραπέζι της Αθήνας

Δεν κρύβεται κάποια άγνωστη πληροφορία στα όσα πληθωρικά συμβαίνουν τακτικά στο "Mercato". Το ιταλικό εστιατόριο του "Four Seasons Astir Palace Hotel Athens" έχει έρθει σε μια φάση αισθητής ανανέωσης το τελευταίο διάστημα, με τη σεφ Μάγκυ Ταμπακάκη ως νέα επί κεφαλής της κουζίνας του. Η ταλαντούχα γευσιπλάστρια φρεσκάρει το μενού του με ιταλιάνικες σταθερές και signature δημιουργίες της, για να επανασυστήσει το μέρος ως φιλόξενο προορισμό για comfort νοστιμιά, με σπιτική θέρμη στα προσεγμένα πιάτα.

Εστιατόριο Mercato στο Four Seasons Astir Palace με τη Μάγκυ Ταμπακάκη

Στο "Mercato" όμως, η φήμη προέρχεται και από κάτι άλλο. Πολύ συγκεκριμένο και πληθωρικά νόστιμο. Έτσι το μεγαλοπρεπές αν μη τι άλλο Pranzo Della Domenica –που ενσαρκώνει την καρδιά και την ψυχή ενός ιταλικού brunch– επιστρέφει υπό την επιμέλεια της σεφ Ταμπακάκη και της έμπειρης ομάδας της.

Το brunch στο Mercato του Four Seasons Athens 5

Το μεγαλοπρεπές αν μη τι άλλο Pranzo Della Domenica –που ενσαρκώνει την καρδιά και την ψυχή ενός ιταλικού brunch– επιστρέφει στο Mercato του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, υπό την επιμέλεια της επικεφαλής σεφ Ταμπακάκη: Διαθέσιμο σε δύο slots κάθε Σάββατο και Κυριακή –από 13:00 έως 15:00 και από 15:30 έως 17:30– το brunch του "Mercato" διαθέτει έναν τεράστιο διαδραστικό ιταλικό μπουφέ με εντυπωσιακά food stations και ζωηρή μουσική.

Highlights όπως το θέαμα στο live station με τα διάσημα λαζάνια 100 στρώσεων από στρώσεις φρεσκοφτιαγμένων ζυμαρικών, πλούσιο μπολονέζ ραγού, κρεμώδη σάλτσα μπεσαμέλ και πλούσια μοτσαρέλα με ψιλοτριμμένη παρμεζάνα Reggiano και ελαιόλαδο παραμένουν. 

Το brunch στο Mercato του Four Seasons Athens 2

Φέτος, οι προβολείς του brunch λάμπουν επίσης στο Crudo Di Pesce Bar. Η avant-garde ερμηνεία για το ιταλικό σεβίτσε, το Fish Carpaccio και μια άφθονη σειρά από θαλασσινά –συμπεριλαμβανομένων των Fine De Claire στρειδιών, αχιβάδων και των ζουμερά μαριναρισμένων μυδιών– δίνουν θαλασσινό τόνο - ο τελευταίος ενισχύεται με ένα μοναδικό Sea Food Barbeque, με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά που ψήνονται εκείνη τη στιγμή.  

Διαβάστε Επίσης

Ιταλικά τυριά σε αφθονία, ολόκληρο γουρουνόπουλο porchetta, φρέσκα ζυμαρικά που φτιάχνονται εδώ, καθώς και πολλά άλλα μεσογειακά κρέατα, ψάρια και πουλερικά συμπληρώνουν την εικόνα. Ο τελευταίος σταθμός για το brunch είναι το ακαταμάχητο Mercato Tiramisu Trolley, με το δημοφιλές γλυκό να σερβίρεται απευθείας από το δίσκο.


Info

Τιμή: €80/ άτομο -  ειδική τιμή €40 για παιδιά κάτω των 12 ετών.
Για κρατήσεις: 210 890 1199.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Mercato

Ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Καλαμάτας, για ένα βράδυ στην Αθήνα

Στις 7 Νοεμβρίου, το Symposio at Ark σηκώνει αυλαία με το εστιατόριο "Βερσαλλίες" και τη συναρπαστική κουζίνα του Γιάννη Κούμανη, δεινού τροφοσυλλέκτη και λάτρη της γνήσιας και σπάνιας τοπικής πρώτης ύλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
31/10/2025

Λένε πως αυτό είναι το πιο lifestyle brunch της Αθήνας

Γεύση, στυλ και θέα στη θάλασσα, σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου στα εστιατόρια της Αθήνας

Μερικές προτάσεις για να την περάσεις φίνα, στη γιορτή του ελληνικού Νεμπιόλο.

Το ζυμαρένιο μυστικό της Πετρούπολης

Στο outsider των δυτικών προαστίων, υπάρχει ένα γουστόζικο στέκι που τοποθετεί την πίτσα στο επίκεντρο του γευστικού ενδιαφέροντος.

Bisque Please x Γειτονιά: Pop up event με σάντουιτς και δημιουργικές νοστιμιές στην Κυψέλη

French style σάντουιτς, ελληνική μπίρα και χαλαρή ατμόσφαιρα σε περιμένουν σε μία από τις πιο κουλ γειτονιές της πόλης.

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος και όλα όσα αναμένουμε στο επόμενο κεφάλαιο της 'Αίγλης Ζαππείου'

Fine tuning, νέα προσέγγιση και ένας θρυλικός σεφ κατά την καινούργια εποχή της Αίγλης - μία πρώτη γεύση του τι αναμένουμε τον Δεκέμβριο.

Sea You, μια νέα 'μεζερί' μόλις άνοιξε στο Κολωνάκι

Με έμπνευση από τη χαλαρή, 'κοινόχρηστη' φιλοσοφία του μεζέ, το νέο θαλασσινό εστιατόριο συνδυάζει νησιωτική ανεμελιά και αθηναϊκή κομψότητα.