
Δεν κρύβεται κάποια άγνωστη πληροφορία στα όσα πληθωρικά συμβαίνουν τακτικά στο "Mercato". Το ιταλικό εστιατόριο του "Four Seasons Astir Palace Hotel Athens" έχει έρθει σε μια φάση αισθητής ανανέωσης το τελευταίο διάστημα, με τη σεφ Μάγκυ Ταμπακάκη ως νέα επί κεφαλής της κουζίνας του. Η ταλαντούχα γευσιπλάστρια φρεσκάρει το μενού του με ιταλιάνικες σταθερές και signature δημιουργίες της, για να επανασυστήσει το μέρος ως φιλόξενο προορισμό για comfort νοστιμιά, με σπιτική θέρμη στα προσεγμένα πιάτα.

Στο "Mercato" όμως, η φήμη προέρχεται και από κάτι άλλο. Πολύ συγκεκριμένο και πληθωρικά νόστιμο. Έτσι το μεγαλοπρεπές αν μη τι άλλο Pranzo Della Domenica –που ενσαρκώνει την καρδιά και την ψυχή ενός ιταλικού brunch– επιστρέφει υπό την επιμέλεια της σεφ Ταμπακάκη και της έμπειρης ομάδας της.

Το μεγαλοπρεπές αν μη τι άλλο Pranzo Della Domenica –που ενσαρκώνει την καρδιά και την ψυχή ενός ιταλικού brunch– επιστρέφει στο Mercato του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, υπό την επιμέλεια της επικεφαλής σεφ Ταμπακάκη: Διαθέσιμο σε δύο slots κάθε Σάββατο και Κυριακή –από 13:00 έως 15:00 και από 15:30 έως 17:30– το brunch του "Mercato" διαθέτει έναν τεράστιο διαδραστικό ιταλικό μπουφέ με εντυπωσιακά food stations και ζωηρή μουσική.
Highlights όπως το θέαμα στο live station με τα διάσημα λαζάνια 100 στρώσεων από στρώσεις φρεσκοφτιαγμένων ζυμαρικών, πλούσιο μπολονέζ ραγού, κρεμώδη σάλτσα μπεσαμέλ και πλούσια μοτσαρέλα με ψιλοτριμμένη παρμεζάνα Reggiano και ελαιόλαδο παραμένουν.

Φέτος, οι προβολείς του brunch λάμπουν επίσης στο Crudo Di Pesce Bar. Η avant-garde ερμηνεία για το ιταλικό σεβίτσε, το Fish Carpaccio και μια άφθονη σειρά από θαλασσινά –συμπεριλαμβανομένων των Fine De Claire στρειδιών, αχιβάδων και των ζουμερά μαριναρισμένων μυδιών– δίνουν θαλασσινό τόνο - ο τελευταίος ενισχύεται με ένα μοναδικό Sea Food Barbeque, με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά που ψήνονται εκείνη τη στιγμή.
Ιταλικά τυριά σε αφθονία, ολόκληρο γουρουνόπουλο porchetta, φρέσκα ζυμαρικά που φτιάχνονται εδώ, καθώς και πολλά άλλα μεσογειακά κρέατα, ψάρια και πουλερικά συμπληρώνουν την εικόνα. Ο τελευταίος σταθμός για το brunch είναι το ακαταμάχητο Mercato Tiramisu Trolley, με το δημοφιλές γλυκό να σερβίρεται απευθείας από το δίσκο.
Info
Τιμή: €80/ άτομο - ειδική τιμή €40 για παιδιά κάτω των 12 ετών.
Για κρατήσεις: 210 890 1199.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.