Ποια είναι τα ακριβότερα εστιατόρια της Αθήνας και γιατί;

Σε περίπτωση που ψάχνετε πού να επενδύσετε τον πρωτοχρονιάτικο μπουνάμα σας, περνάμε τα ακριβότερα εστιατόρια της Αθήνας από γαστρονομική ακτινογραφία, για να σας είστε σίγουρες/οι ότι η επένδυσή σας θα πιάσει τόπο.

Το Beefy Brunch έρχεται καλύτερο από ποτέ στο 'Beefbar Athens' 9

Από υψηλή ψαροφαγία μέχρι κοπές πολλών καρατίων κι από δημιουργική κουζίνα παγκόσμιας κλάσης μέχρι γαλλικό κλασικισμό στην πιο μοντέρνα του μορφή, τα ακριβά εστιατόρια της Αθήνας προσφέρουν γαστρονομικές εμπειρίες αιχμής για όποιον είναι διατεθειμένος να επενδύσει στις κουζίνες τους. Εμπειρίες, φυσικά, που δεν περιορίζονται σε όσα σερβίρονται στο πιάτο (δηλαδή εξαιρετικές πρώτες ύλες, άριστα διαχειρισμένες), αλλά αντανακλώνται και σε πτυχές όπως η κοφτερή αισθητική της σάλας, η προσεκτικά σχεδιασμένη ατμόσφαιρα, η μελετημένη χορογραφία του σέρβις υψηλού επιπέδου, καθώς και η πρόσβαση σε εκλεκτές, σπάνιες ντελικατέτσες, ή οι ευκαιρίες οινικών αναζητήσεων σε terroir και chaateus που σπάνια έχει κανείς την ευκαιρία να προσεγγίσει εκτός εστιατορικού πλαισίου.

Ποια είναι όμως τα ακριβότερα εστιατόρια της πόλης και τι προσφέρει το καθένα για την υψηλή τιμή που ζητά; Ξεχωρίσαμε αυτά όπου το δείπνο σας θα κοστίσει πάνω από 150 ευρώ ανά άτομο (χωρίς το κρασί), και περάσαμε τα τραπέζια τους από γαστρονομική ακτινογραφία, για να είστε βέβαιοι ότι επένδυσή σας θα πιάσει τόπο…

Delta / €200 ευρώ ανά άτομο (prix fixe)

Delta

ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΑΝΕΜΩΝΗ ΣΤΟ DELTA
©Nikos Paliopoulos Pictures

Με τη λάμψη 1 Χρυσού Σκούφου, αλλά και διεθνών διακρίσεων να ζεσταίνουν την ατμοσφαιρική σάλα του, το "Delta" είναι ένα εντυπωσιακό εστιατόριο που έχει κερδίσει τη θέση του ανάμεσα στους πρώτους σταθμούς των διεθνών foodies που περνούν από την πόλη, αγκαλιάζοντας τον επισκέπτη με την αίσθηση ότι δειπνεί στο εσωτερικό ενός μουσείου αφιερωμένου στο υψηλό ντιζάιν. Κουρδισμένη στην εντέλεια, η ομάδα του σέρβις επενδύει με έντονη θεατρικότητα τη γαστρονομική εμπειρία που προσφέρει ο σεφ Γιώργος Παπαζαχαρίας, συστήνοντάς μας μια conceptual, βιώσιμη φυσιολατρική κουζίνα, η οποία ξεδιπλώνεται σαν σειρά εκπλήξεων μέσα από το "αινιγματικό" μενού γευσιγνωσίας 12 σταδίων του, όπου τίποτε δεν είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται. Ο βραβευμένος sommelier Τηλέμαχος Παπανδρέας συγκεντρώνει στα κελάρια του εμβληματικά οινοποιεία, μυθικά terroirs, σπάνιες ποικιλίες, και αποκλειστικές εισαγωγές, ολοκληρώνοντας οινικά τη μυσταγωγία του "Delta".

Beefbar Athens / €100 έως €220 ανά άτομο

Το Beefy Brunch έρχεται καλύτερο από ποτέ στο

Beefbar Athens

Μπορεί η λαϊκή σοφία να λέει ότι το ψάρι πληρώνεται πάντα πιο ακριβά από το κρέας, όμως το Beefbar Athens, η αθηναϊκή έδρα του παγκόσμιας εμβέλειας καλοφαγικού brand, δηλαδή, είναι ο πιο εύκολος τρόπος να αποδειχθεί του λόγου το… αναληθές. Εδώ, εκλεκτές κοπές από σπάνιες ράτσες εκτίθενται στα ωριμαντήρια που βρίσκονται στοιχισμένα στο πλάι της ζεστής, κοσμοπολίτικης σάλας, ενώ η βεράντα, προικισμένη με ένα από τα ομορφότερα πανοράματα της αθηναϊκής ριβιέρα, είναι το αγαπημένο σημείο συνάντησης της ελίτ των Νοτίων Προαστίων. Τα premium κρέατα σερβίρονται σε άψογα ψησίματα ή γίνονται βάση μιας γευστικής πρότασης που δανείζεται εμπνεύσεις από τις δημοφιλέστερες κουζίνες του κόσμου, για να παρουσιάσει upscale εκδοχές τους, όπως το προσούτο από kobe beef, το teppanyaki με ιαπωνικό kagoshima, ή ο Kobe γύρος, ενώ την εκλεκτική κάβα σιγοντάρουν φινετσάτα κοκτέιλς.

Διαβάστε Επίσης

Matsuhisa Athens / €90 έως €190 ανά άτομο

Nobu Matsuhisa Nobu Festival Athens 2023

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου Matsuhisa Athens

Δε θα βρείτε καλύτερο sushi αλλού στην Αθήνα (αν όχι στην Ελλάδα), κι αυτό από μόνο του λέει πολλά, αλλά δεν τα λέει όλα για την εμπειρία Matsuhisa Athens (1 Χρυσός Σκούφος), όπου η διάσημη κουζίνα του Nobu συναντά το ονειρεμένο location του Αστέρα, με ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα της αθηναϊκής ακτογραμμής για ατού. Τόσο τον χειμώνα στη μινιμαλιστική σάλα με την ανοικτή κουζίνα, όσο και το καλοκαίρι στην ασυναγώνιστη βεράντα με θέα τη θάλασσα, το δείπνο που προσφέρουν εδώ οι head chefs Τόνυ Βρατσάνος και Θωμάς Κουράκος είναι μια εμπειρία κοσμοπολιτισμού και φινέτσας, που έχει για highlights σπεσιαλιτέ όπως τα dumplings με γαρίδα Κοιλάδας, σος φουά γκρά και χαβιάρι, οι γαρίδες Κοιλάδος ως new style sashimi, ή το Wagyu A5 μαγειρεμένο με ιαπωνική λεπτότητα στη robata. Το άριστα εκπαιδευμένο σέρβις, τα υψηλού επιπέδου κοκτέιλ από το "UmiBar" και η εμπλουτισμένη λίστα κρασιών σφραγίζουν την εμπειρία.

Botrini’s Athens / €120 ή €160 ευρώ (prix fixe)

botrinis

botrinis

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο του Χαλανδρίου (και καλύτερο της Αθήνας με 2 Χρυσoύς Σκούφουςεντυπωσιάζει φέτος περισσσότερο από ποτέ, αναμειγνύοντας σοφά την απόλαυση των γεύσεων με το συναίσθημα, την θεατρικότητα του service με την ζεστή φιλοξενία, την αισθητική με την δημιουργικότητα. Οι αέρινες και ταυτόχρονα στιβαρές γεύσεις, η άψογη τεχνική, η αναζωογονητική ευρηματικότητα, η κορυφαία πρώτη ύλη, η εξαιρετική λίστα κρασιών, μελετημένη σωστά σε εύρος και βάθος, το πολύ καλό, καταρτισμένο service και η συγκινητική "απλότητα" με την οποία συμβαίνουν όλα, αναδεικνύουν την ψυχή, την κουλτούρα και το πάθος του chef patron Έκτορα Μποτρίνι. Ο επιδραστικός σεφ βρίσκεται φέτος σε μεγάλα κέφια, σε συνεχή αναζήτηση γευστικής πρωτοτυπίας και δημιουργικών ανατροπών, με κορυφαία πιάτα το καπνιστό χέλι με φάβα και κάππαρη, την carbonara του Έκτορα με κρέμα από νούμπουλο, καπνιστή κοιλιά ξιφία και φουντούκια, αλλά και το signature παγωτό ρέγγα, με αφρό καλαμποκιού, καπνιστή ρέγγα και ψίχουλα μπομπότας.

Διαβάστε Επίσης

Milos Estiatorio / €120 έως €160 ανά άτομο

Ψάρι στο αλάτι Milos estiatorio

Στην κομψή, ψηλοτάβανη σάλα της αθηναϊκής έδρας του ίσως διασημότερου ελληνικού εστιατορίου στον κόσμο, που στεγάζεται σε ιστορικό νεοκλασικό απέναντι από την Παλιά Βουλή, με τζαμαρίες που καδράρουν την περατζάδα της οδού Κολοκοτρώνη, οι μινιμαλιστικές γραμμές που αγαπά ο εμπνευστής του διεθνούς brand, Κώστας Σπηλιάδης, εκφράζονται τόσο στο χώρο με τα ζεστά μάρμαρα και το γλυκό ξύλο, όσο και στην πλούσια ψαριέρα, όπου η κορυφαία πρώτη ύλη ποζάρει στην καλύτερη εκδοχή της. Το γαστρονομικό DNA του Milos διεθνώς, τουτέστιν το αέρινο τηγάνι και η εξαιρετική σχάρα, λάμπουν και εδώ υπό την εποπτεία του chef de cuisine Σαΐντ Ραχμάνι, ενώ εκτός από σπουδαίες θαλασσινές ντελικατέτσες, όπως φρέσκα όστρακα και εκλεκτό χαβιάρι, το μενού συμπληρώνουν κλασικά θαλασσινά μαγειρέματα, από σαγανάκια κι αχνιστά, μέχρι πληθωρικές λινγκουινάδες με καραβίδες κι αστακούς.

Διαβάστε Επίσης

Σπονδή / €125 ή €150 ανά άτομο (prix fixe)

Άνοιξη με οινικές και γαστρονομικές προσκλήσεις στη 'Σπονδή' 1

Σπονδή

Μακριά απ’ τις πιάτσες, σε μια ήσυχη γωνιά του Παγκρατίου, στο ιστορικό πια νεοκλασικό με την ατμοσφαιρική αυλή και την υποβλητική εσωτερική σάλα, η Σπονδή (1 Χρυσός Σκούφος) μετρά περισσότερες από δυο δεκαετίες ως ένα από τα σημαντικότερα εστιατόρια της Ελλάδας. Λίκνο της γαστρονομικής εξέλιξης της χώρας, στις κουζίνες της Σπονδής θήτευσαν πολλοί απ’ τους σημαντικότερους σεφ της Ελλάδας σήμερα, ενώ η σάλα του όρισε τα πλαίσια της εστιατορικής εμπειρίας υψηλού επιπέδου. Επί σειρά ετών στις κορυφές των Χρυσών Σκούφων και των διεθνών διακρίσεων, παραμένει στην πρώτη γραμμή και προσφέρει σπουδαίες γαστρονομικές συγκινήσεις, με την κουζίνα του σεφ Arnaud Bignon να πατάει σε γαλλική βάση για να αναδείξει την εποχική πρώτη ύλη του, μέσα από πιάτα υψηλής τεχνικής και φαντασίας, όπως το δίδυμο καραβίδας ταρτάρ και ψητής, το μοσχάρι wagyu με στρείδια και παντζάρι, το ζαρκάδι με σαμπούκο. Το τρόλεϊ με εξαιρετικά και σπάνια τυριά, είναι απαραίτητο κλείσιμο στο δείπνο, ενώ η πολύ καλή λίστα κρασιών θα σας συντροφεύσει άριστα καθ’ όλη τη διάρκεια.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Σπονδή

Πύρρωνος 5, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Matsuhisa Athens

Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Ethnic κουζίνες

Botrini’s

Βασ. Γεωργίου Β΄ 24Β, Χαλάνδρι
  • Εστιατόρια

Delta Restaurant

Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα, (5ος όροφος κτίριο Εθνικής Λυρικής Σκηνής),
  • Εστιατόρια

Beefbar Athens

Απόλλωνος 40 (Four Seasons Astir Palace), Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Milos Estiatorio

Κολοκοτρώνη 3-5, Αθήνα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Medouli στην Αργυρούπολη είναι ό,τι λέει το όνομά του

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
30/07/2025

Πού τρώμε τώρα σε Χανιά και Ρέθυμνο

Από fine dining πλάι στη θάλασσα, μέχρι ταβέρνες σκαρφαλωμένες στα περήφανα βουνά, αυτά είναι τα τραπέζια που πρέπει να ξέρεις, για να απολαύσεις τη γεύση της δυτικής Κρήτης σε όλη της τη λεβεντιά

Απολαμβάνουμε την Πανσέληνο του Αυγούστου στο St. George Lycabettus

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά υπό το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, με live εμφάνιση της διεθνούς φήμης πιανίστριας Giulia Vazzoler.

Γεύση υπό σκιάν σε αυτές τις ταβέρνες με αυλή στην Αθήνα

Ιστορικές και νεότερες, κλασικές και μοντέρνες, όλες εκείνες οι προτάσεις που υπηρετούν το δίπολο δροσιά-νοστιμιά.

Aπό την Αμφιλοχία με αγάπη: Το κρεμώδες παγωτό που θυμίζει την παιδική μας ηλικία

Αγνά υλικά, ποιότητα και ένας συνδυασμός παγωτού και προφιτερόλ που κάνει τη διαφορά, στο Παγκράτι.

Τι γεύση μας αφήνει το Βαρούλκο της Σαντορίνης

Στην 4η χρονιά του στο νησί, το "Varoulko" του Λευτέρη Λαζάρου μας ταξιδεύει σε ένα άλλο μπλε από εκείνο του Μικρολίμανου, με τον Ηλία Τσικρίκη να κρατά τα ηνία της γεύσης με σεβασμό στον μέντορά του, επιδέξιο χέρι και στιβαρή τεχνική υψηλού επιπέδου.