Το καλύτερο εστιατόριο της Λατινικής Αμερικής είναι, φυσικά, ένα μπριζολάδικο

Πώς το Don Julio από το Μπουένος 'Άιρες βρέθηκε στην κορυφή των Latin America’s 50 Best Restaurants για το 2024.

Το καλύτερο εστιατόριο της Λατινικής Αμερικής είναι, φυσικά, ένα μπριζολάδικο

Σε πολλούς αρέσουν τα μενού γευσιγνωσίας και οι high end γαστρονομικές προσεγγίσεις. Κανείς όμως δε χρειάζεται κάθε φορά που βγαίνει να ακολουθεί 10, 12, 15 στάδια, κάτι με το οποίο φαίνεται να συμφωνεί και ο έγκριτος θεσμός των The World's 50 Best Restaurants, ειδικά όταν η κουβέντα πηγαίνει στην πιθανότατα πιο αλέγρα περιοχή του πλανήτη. Στη λίστα των Latin America’s 50 Best Restaurants 2024 λοιπόν, που ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες σε μία τελετή στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, καλύτερο εστιατόριο της Λατινικής Αμερικής για το έτος που διανύουμε αναδείχθηκε το Don Julio από το Μπουένος 'Άιρες της Αργεντινής. 

Υπάρχει άραγε συγκεκριμένη συνταγή επιτυχίας για την αργεντίνικη parrilla και το εστιατόριο που από πολλούς θεωρείται ο... Messi του ψησίματος; Στο Don Julio εκτρέφουν δικά τους μοσχάρια, που μέσω βιώσιμων μεθόδων παραγωγής, δίνουν εξαιρετικής ποιότητας κρέας. Κι έπειτα, έρχεται το ψήσιμο αλλά και η φανταστική λίστα κρασιών που συνοδεύει, με την υπογραφή του φανταστικού Pablo Rivero και της ομάδας του.

Ο Rivero άνοιξε το Don Julio το 1999, όταν ο ίδιος ήταν λίγο πάνω από 20 ετών, στην περιοχή Palermo, στα βόρεια της πρωτεύουσας της Αργεντινής. Το εστιατόριο ξεκίνησε σαν μία parrilla της γειτονιάς, ένα ψητοπωλείο ή μπριζολάδικο αν προτιμάς. Πλέον, έχει εξελιχθεί σαν μία από τις μεγαλύτερες γαστρονομικές συγκινήσεις της νότιας απέναντι του Ατλαντικού όχθης, μία οικογενειακή επιχείρηση που αποτίνει φόρο τιμής στις γεύσεις και τα terroirs της ιδιαίτερης χώρας - μεταξύ άλλων βραβευμένο και με ένα αστέρι Michelin καθώς και με το πράσινο άστρο του κόκκινου οδηγού, για την επιμονή στα τοπικά προϊόντα και τις βιολογικές προσεγγίσεις σε οτιδήποτε.

Το Don Julio δεν παρέκκλινε ποτέ από τις αρχές του, αντιθέτως έχτιζε πάνω σε αυτές για 2,5 δεκαετίες. Ακόμη το κάνει, σερβίροντας μερικά από τα καλύτερα κομμάτια βοείου κρέατος που θα βρεις στο δυτικό ημισφαίριο, βάζοντας στα ποτήρια σπουδαία κρασιά του ντόπιου αμπελώνα (μη ξεχνάς πως ο Rivero είναι και ο ίδιος σομελιέ) και παρέχοντας ανοιχτόκαρδα αργεντίνικη φιλοξενία. Σχεδόν οτιδήποτε παίζει στο μενού εδώ προέρχεται από τη φάρμα του εστιατορίου, λίγο έξω από το Μπουένος 'Άιρες.

Διαβάστε Επίσης

Αξίζει να σημειωθεί πως η κορυφή δεν είναι άγνωστο μέρος για το Don Julio, καθώς το 2020 είχε βρεθεί ξανά στο νο.1 των Latin America’s 50 Best Restaurants ενώ στη φετινή κατάταξη των The World's 50 Best Restaurants το βρίσκει κανείς στο νο.10. Ο ίδιος ο Rivero είχε αναδειχθεί Latin America’s Best Sommelier, το 2022.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
05/09/2025

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.