Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι ο νέος chef του "Proveleggioς"

Ο ταλαντούχος chef αναλαμβάνει τα ηνία της κουζίνας του εστιατορίου που συνεχώς επανεφευρίσκει τον εαυτό του.

καρακατσάνης proveleggios

Είναι μέρες τώρα που τα τηλέφωνα και τα mail πηγαινοέρχονται, καθώς το post του Σωτήρη Κοντιζά με το οποίο ανακοίνωσε την αποχώρηση του από το Nolan και τον Provellegioς δημιούργησε ερωτήματα. Οι πρώτες απαντήσεις δίνονται σήμερα με τον Αλέξανδρο Καρατσάνη να μιλάει ο ίδιος, σε πρώτο πρόσωπο για τη νέα συνεργασία με τον Proveleggioς, σε έναν προσωπικό, συναισθηματικό τόνο:

"Γεννήθηκα το 1992 στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσα στη Σύρο -με πολλή αγάπη, κατανόηση και πάρα πολύ φαγητό. Στο σπίτι πάντα υπήρχε ξυλόφουρνος και το φαγητό ήταν ιεροτελεστία. Μαγειρεύαμε όλοι μαζί και όταν βγάζαμε φαγητό από τον ξυλόφουρνο ο μπαμπάς μου θεωρούσε ότι αξίζει πάνω από τρία αστέρια Michelin. Πάντα στο σπίτι είχαμε δικά μας τυριά και αλλαντικά να ωριμάζουν. Δικά μας ζώα, αρνιά, κότες, κουνέλια, αγελάδες. Η γιαγιά μου ήταν από την Πόλη και το φαγητό της μου προκαλούσε πάντα ζεστασιά και συγκίνηση. Τα γράφω όλα αυτά γιατί δεν θα ήμουν ο μάγειρας που είμαι σήμερα χωρίς αυτά.

Όπου κι αν βρέθηκα μαγειρικά, αυτό που επιβεβαίωνα κάθε φορά ήταν πως για να παραμένεις σε υψηλό επίπεδο πρέπει να αγαπάς την πρώτη ύλη και να μιλάει το φαγητό σου. Τον Proveleggioς τον αγάπησα από το ξεκίνημά του γιατί ήξερε πάντα να σερβίρει αληθινό και νόστιμο φαγητό. Και αυτό σκοπεύω να συνεχίσω να κάνω -παρότι στο μενού θα αλλάξουν όλα. Δεν θα πω περισσότερα ακόμα, μόνο πως θα είναι βασισμένο στην ανάμνηση. Και όχι μόνο τη δική μου.

Είμαι ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης και είμαι ο νέος executive chef του Proveleggioς."

Ο Αλέξανδρος, μέχρι τώρα chef του "Taratsa Athens", είναι ένας από τους πιο δραστήριους chefs της γενιάς του, με συγκεκριμένη, σαφή υπογραφή. Μαγειρεύει πλέον για περισσότερα από 10 χρόνια, ενώ ουσιαστικά τον γνωρίσαμε στο "San Michali" στη Σύρο. Είναι ένας μάγειρας που αγαπάει τις έντονες γεύσεις, τα αρώματα και τα μπαχαρικά. Επίσης τις αυθεντικές πρώτες ύλες και το φαγητό "που είναι βασισμένο στην ανάμνηση" – όπως σημειώνει και ο ίδιος.

Σίγουρα όλα αυτά που διαβάζουμε ταιριάζουν με την κεντρική ιδέα και το ύφος του Proveleggioς, σίγουρα μας κάνουν να ανυπομονούμε για περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο μενού σύντομα... 

Περισσότερες πληροφορίες

Proveleggioς

Παραμυθιάς 11, Κεραμεικός
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στον Χολαργό, για ένα εστιατόριο που τιμά την πεμπτουσία του ελληνικού τραπεζιού

Στο επίκεντρο της γευστικής διεργασίας εδώ ο μεζές, με εκλεκτές πρώτες ύλες του, που προέρχονται από μικρούς παραγωγούς από κάθε γωνιά της χώρας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
08/12/2025

Το κομψό brunch του InterContinental Athens επαναναπροσδιορίζει το στυλ

Πρόσφατα ανανεωμένο, το "Artlounge" στο λόμπι του ξενοδοχείου υποδέχεται τους επισκέπτες σε έναν χώρο όπου η σύγχρονη αισθητική συναντά την υψηλή φιλοξενία, δημιουργώντας το απόλυτο περιβάλλον για να ξεκινήσει η μέρα με γεύση και στιλ.

Nonnas Athens

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της Πλάκας, όμως οι "Nonnas" του χρειάζονται σαφέστερη ταυτότητα και λίγη παραπάνω χάρη, για να εξασφαλίσουν το στίγμα τους στην περιοχή.

Τα κυριακάτικα τραπέζια της Αθήνας που αξίζει να δοκιμάσεις

Και brunch και lunch, σε τραπέζια που αξίζουν την προσοχή σου για την πιο ανέμελη ημέρα της εβδομάδας.

Λένε πως αυτά τα κεμπαπάκια στην Κυψέλη είναι από τα πιο ζουμερά της πόλης

Με φόντο την πλατεία του Άγιου Γεώργιου, τα απολαμβάνεις μαζί με άλλες λιχουδιές σε έναν χώρο γεμάτο ζεστασιά.