Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι ο νέος chef του "Proveleggioς"

Ο ταλαντούχος chef αναλαμβάνει τα ηνία της κουζίνας του εστιατορίου που συνεχώς επανεφευρίσκει τον εαυτό του.

καρακατσάνης proveleggios

Είναι μέρες τώρα που τα τηλέφωνα και τα mail πηγαινοέρχονται, καθώς το post του Σωτήρη Κοντιζά με το οποίο ανακοίνωσε την αποχώρηση του από το Nolan και τον Provellegioς δημιούργησε ερωτήματα. Οι πρώτες απαντήσεις δίνονται σήμερα με τον Αλέξανδρο Καρατσάνη να μιλάει ο ίδιος, σε πρώτο πρόσωπο για τη νέα συνεργασία με τον Proveleggioς, σε έναν προσωπικό, συναισθηματικό τόνο:

"Γεννήθηκα το 1992 στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσα στη Σύρο -με πολλή αγάπη, κατανόηση και πάρα πολύ φαγητό. Στο σπίτι πάντα υπήρχε ξυλόφουρνος και το φαγητό ήταν ιεροτελεστία. Μαγειρεύαμε όλοι μαζί και όταν βγάζαμε φαγητό από τον ξυλόφουρνο ο μπαμπάς μου θεωρούσε ότι αξίζει πάνω από τρία αστέρια Michelin. Πάντα στο σπίτι είχαμε δικά μας τυριά και αλλαντικά να ωριμάζουν. Δικά μας ζώα, αρνιά, κότες, κουνέλια, αγελάδες. Η γιαγιά μου ήταν από την Πόλη και το φαγητό της μου προκαλούσε πάντα ζεστασιά και συγκίνηση. Τα γράφω όλα αυτά γιατί δεν θα ήμουν ο μάγειρας που είμαι σήμερα χωρίς αυτά.

Όπου κι αν βρέθηκα μαγειρικά, αυτό που επιβεβαίωνα κάθε φορά ήταν πως για να παραμένεις σε υψηλό επίπεδο πρέπει να αγαπάς την πρώτη ύλη και να μιλάει το φαγητό σου. Τον Proveleggioς τον αγάπησα από το ξεκίνημά του γιατί ήξερε πάντα να σερβίρει αληθινό και νόστιμο φαγητό. Και αυτό σκοπεύω να συνεχίσω να κάνω -παρότι στο μενού θα αλλάξουν όλα. Δεν θα πω περισσότερα ακόμα, μόνο πως θα είναι βασισμένο στην ανάμνηση. Και όχι μόνο τη δική μου.

Είμαι ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης και είμαι ο νέος executive chef του Proveleggioς."

Ο Αλέξανδρος, μέχρι τώρα chef του "Taratsa Athens", είναι ένας από τους πιο δραστήριους chefs της γενιάς του, με συγκεκριμένη, σαφή υπογραφή. Μαγειρεύει πλέον για περισσότερα από 10 χρόνια, ενώ ουσιαστικά τον γνωρίσαμε στο "San Michali" στη Σύρο. Είναι ένας μάγειρας που αγαπάει τις έντονες γεύσεις, τα αρώματα και τα μπαχαρικά. Επίσης τις αυθεντικές πρώτες ύλες και το φαγητό "που είναι βασισμένο στην ανάμνηση" – όπως σημειώνει και ο ίδιος.

Σίγουρα όλα αυτά που διαβάζουμε ταιριάζουν με την κεντρική ιδέα και το ύφος του Proveleggioς, σίγουρα μας κάνουν να ανυπομονούμε για περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο μενού σύντομα... 

Περισσότερες πληροφορίες

Proveleggioς

Παραμυθιάς 11, Κεραμεικός
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
05/09/2025

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.