Ο Γιώργος Ζερβογιάννης είναι ο Καλύτερος Οινοχόος για το 2024

Θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Οινοχόων που θα πραγματοποιηθεί το 2027 από τη Διεθνή Ένωση Οινοχόων (A.S.I).

Καλύτερος Οινοχόος για το 2024

Τον καλύτερο οινοχόο για το 2024 ανέδειξε ο διαγωνισμός που πραγματοποιήθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων και ο Γιώργος Ζερβογιάννης κατέλαβε την πρώτη θέση για την φετινή χρονιά. Ο νικητής της φετινής διοργάνωσης θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Οινοχόων που θα πραγματοποιηθεί το 2027 από τη Διεθνή Ένωση Οινοχόων (A.S.I) και αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις στον κλάδο της Παγκόσμιας Οινοχοΐας. 

Ο Γιώργος Ζερβογιάννης, Head of Wine, Scorpios Group στη Μύκονο, διακρίθηκε ανάμεσα στους υπόλοιπους υποψήφιους, λαμβάνοντας την υψηλότερη βαθμολογία στις δύο ιδιαίτερα απαιτητικές φάσεις του διαγωνισμού: των προκριματικών και ημιτελικών εξετάσεων αλλά και του τελικού του εθνικού διαγωνισμού. Η συμμετοχή 14 συνολικά οινοχόων, αρκετών νέων και πρωτοεμφανιζόμενων, είναι ένα πολύ ενθαρρυντικό δείγμα για το μέλλον και την εξέλιξη του επαγγέλματος του οινοχόου στην Ελλάδα αλλά και του εμφιαλωμένου, ποιοτικού κρασιού.

Καλύτερος Οινοχόος για το 2024
Γιώργος Ζερβογιάννης

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός για τον Καλύτερο Οινοχόο του 2024, μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις στον κλάδο των εστιατορίων και του fine dining, φιλοξενήθηκε την Παρασκευή 1η Μαρτίου στο "Electra Metropolis Athens" με γραπτές εξετάσεις σε θεωρητικά θέματα, τυφλή γευστική δοκιμή κρασιών, αρμονία κρασιού – φαγητού και πρακτικές ασκήσεις που αφορούν την τεχνική του σέρβις στον ευρύτερο χώρο της εστίασης. Από αυτή τη διαδικασία αναδείχθηκαν αρχικά οι οχτώ και τελικά οι τρείς με την καλύτερη βαθμολογία οι οποίοι προκρίθηκαν για τον τελικό που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία κοινού.

Καλύτερος Οινοχόος για το 2024
Παναγιώτης Κατσούδας

Τις άλλες δύο θέσεις της τριάδας κατέλαβαν ο Παναγιώτης Κατσούδας, Wine Director - Tsaknakis Wines (δεύτερη θέση), και ο Δημήτρης Μπάρτζης, Sales Consultant, MyCava Athens (τρίτη θέση). 

Καλύτερος Οινοχόος για το 2024
Δημήτρης Μπάρτζης

Η διοργάνωση του διαγωνισμού αποτελεί ετήσια δραστηριότητα της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων η οποία με την υποστήριξη μιας πληθώρας χορηγών πραγματοποίησε και τον φετινό διαγωνισμό. Χρυσός χορηγός για μία ακόμη χρονιά ήταν οι Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος που υποστηρίζουν σταθερά τα τελευταία χρόνια τον διαγωνισμό και την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων. 

Όλοι οι χορηγοί πρόσφεραν στους νικητές ξεχωριστά δώρα που θα βοηθήσουν περεταίρω στην εκπαίδευση και τον εμπλουτισμό των γνώσεων τους, όπως επίσης και εξαιρετικά προϊόντα. Οι άλλες εταιρείες που υποστήριξαν τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για τον Καλύτερο Οινοχόο 2024 είναι οι ακόλουθες: 

  • Μεγάλοι Χορηγοί: Electra Hotels, Deals, Nespresso Professional
  • Χορηγοί: WSPC Sommelier Academy, Metaxa, Elit Vodka, Acqua Panna - S. Pellegrino, Inedit beer, My Cava & Masterzen. 
  • Υποστηρικτές: Κτήμα Κυρ-Γιάννη, Κτήμα Άλφα, Κτήμα Τέχνη Οίνου, Grande Bretagne Hotel, Ευτυχιάδης Wine Accessories, Trikalinos Bottarga, CavaCava, Cava Ανθίδης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.