'Linovatis': Στην Κηφισιά, το κρασί αποκτά φωνή

Το φροντισμένο wine bistro στην Πλάκα των Βορείων Προαστίων προσεγγίζει το κρασί με το δικό του στυλ.

Το wine bistro Linovatis στην Κηφισιά_

Ο "ληνοβάτης" στην αρχαία Ελλάδα πατούσε τα σταφύλια στους ληνούς και στα μαρμάρινα, ξύλινα ή τσιμεντένια πατητήρια, ενώ μέσω των αγγειογραφιών και των πινάκων έχει γίνει γνωστή η χαρά στο πρόσωπό του, κάθε φορά που ακολουθούσε τη διαδικασία. Το ίδιο ακριβώς συναίσθημα αλλά και την αγάπη για το κρασί αναβιώνει και το ομώνυμο, προσεγμένο όσο και οικείο, wine bistro 'Linovatis' που υπογράφουν ο Αλέξανδρος και ο Χρήστος Αποστολόπουλος, σε μία από τις ομορφότερες γειτονιές της Κηφισιάς, την Πλάκα. Και μπορεί στο κρασί να υπάρχουν κανόνες αλλά σίγουρα δεν υπάρχουν περιορισμοί.

Το wine bistro Linovatis στην Κηφισιά_99

Το wine bistro Linovatis στην Κηφισιά_6

Αυτό το γνωρίζουν καλά στο 'Linovatis', που πέρα από το άκρως φιλόξενο περιβάλλον και την άνετη ατμόσφαιρα, έχουν δημιουργήσει μία εξόχως ενδιαφέρουσα οινική λίστα με χαρακτήρα ήπιας παρέμβασης και βιολογικών κρασιών, η οποία εκτείνεται σε περισσότερες από 150 ετικέτες και δείχνει ιδιαίτερη αδυναμία στους αφρώδεις οίνους – υπερέχει ελαφρώς ο διεθνής αμπελώνας, ενώ έχει προσεγγιστεί ορθά ο ελληνικός.

Διαβάστε Επίσης

Όπου συναντάς κρασί, ακολουθεί και φαγητό, με απώτερο σκοπό τη μεγιστοποίηση της απόλαυσης που προσφέρουν –μαζί ή το καθένα μόνο του– τα δύο προαναφερθέντα συγκοινωνούντα δοχεία.

Το wine bistro Linovatis στην Κηφισιά_1

Το wine bistro Linovatis στην Κηφισιά_2

Το wine bistro Linovatis στην Κηφισιά_8

Το wine bistro Linovatis στην Κηφισιά_7

Η κουζίνα εδώ ακουμπά τη θάλασσα και ποντάρει στην εποχικότητα των πρώτων υλών αλλά και την ωμοφαγία, με άκρως μεσογειακό στην περίπτωσή μας πρόσημο. Τα όστρακα έχουν την τιμητική τους, προερχόμενα τόσο από την εγχώρια υδατογραφία όσο και από πιο μακρινά νερά, με κοινή συνιστώσα πάντοτε την ποιότητα και, ασφαλώς, τη γεύση.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/04/2024

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.