'Linovatis': Στην Κηφισιά, το κρασί αποκτά φωνή

Το φροντισμένο wine bistro στην Πλάκα των Βορείων Προαστίων προσεγγίζει το κρασί με το δικό του στυλ.

Το wine bistro Linovatis στην Κηφισιά_

Ο "ληνοβάτης" στην αρχαία Ελλάδα πατούσε τα σταφύλια στους ληνούς και στα μαρμάρινα, ξύλινα ή τσιμεντένια πατητήρια, ενώ μέσω των αγγειογραφιών και των πινάκων έχει γίνει γνωστή η χαρά στο πρόσωπό του, κάθε φορά που ακολουθούσε τη διαδικασία. Το ίδιο ακριβώς συναίσθημα αλλά και την αγάπη για το κρασί αναβιώνει και το ομώνυμο, προσεγμένο όσο και οικείο, wine bistro 'Linovatis' που υπογράφουν ο Αλέξανδρος και ο Χρήστος Αποστολόπουλος, σε μία από τις ομορφότερες γειτονιές της Κηφισιάς, την Πλάκα. Και μπορεί στο κρασί να υπάρχουν κανόνες αλλά σίγουρα δεν υπάρχουν περιορισμοί.

Το wine bistro Linovatis στην Κηφισιά_99

Το wine bistro Linovatis στην Κηφισιά_6

Αυτό το γνωρίζουν καλά στο 'Linovatis', που πέρα από το άκρως φιλόξενο περιβάλλον και την άνετη ατμόσφαιρα, έχουν δημιουργήσει μία εξόχως ενδιαφέρουσα οινική λίστα με χαρακτήρα ήπιας παρέμβασης και βιολογικών κρασιών, η οποία εκτείνεται σε περισσότερες από 150 ετικέτες και δείχνει ιδιαίτερη αδυναμία στους αφρώδεις οίνους – υπερέχει ελαφρώς ο διεθνής αμπελώνας, ενώ έχει προσεγγιστεί ορθά ο ελληνικός.

Διαβάστε Επίσης

Όπου συναντάς κρασί, ακολουθεί και φαγητό, με απώτερο σκοπό τη μεγιστοποίηση της απόλαυσης που προσφέρουν –μαζί ή το καθένα μόνο του– τα δύο προαναφερθέντα συγκοινωνούντα δοχεία.

Το wine bistro Linovatis στην Κηφισιά_1

Το wine bistro Linovatis στην Κηφισιά_2

Το wine bistro Linovatis στην Κηφισιά_8

Το wine bistro Linovatis στην Κηφισιά_7

Η κουζίνα εδώ ακουμπά τη θάλασσα και ποντάρει στην εποχικότητα των πρώτων υλών αλλά και την ωμοφαγία, με άκρως μεσογειακό στην περίπτωσή μας πρόσημο. Τα όστρακα έχουν την τιμητική τους, προερχόμενα τόσο από την εγχώρια υδατογραφία όσο και από πιο μακρινά νερά, με κοινή συνιστώσα πάντοτε την ποιότητα και, ασφαλώς, τη γεύση.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

26/04/2024

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.